v Zastávce se slavilo

0

   Jak se slaví postup a to konkrétně do I.A. třídy jsme zjistili v Zastávce. Tamní Čechie po 51 letech postoupila do druhé nejvyšší krajské soutěže a jak vypadá taková oslava z jejich pohledu o tom vypovídá náš článek, který je z pera Jana Slámy. 

 

    K poslednímu utkání fotbalového ročníku 2014/2015 nastoupilo naše mužstvo na domácím hřišti proti Pohořelicím. Přesto o postupu do 1.A třídy bylo rozhodnuto už tři kola před koncem soutěže. Oslavy s fanoušky byly právě na programu v rámci tohoto posledního utkání. Slavnostní nástup měl příchuť oslav. Obě mužstva nastupovala na hřišti v doprovodu našich malých fotbalistů ruku v ruce za zvuku hymny fotbalové ligy mistrů. Určitě si to užili nejen malí fotbalisté, ale i dospělí. Předzápasem zápasu A mužstva byl zápas dorostu FKM KAHAN rovněž s týmem Pohořelic, který skončil 6:0 v prospěch Kahanu. Stejným způsobem začalo i utkání našich mužů. V úvodu utkání už v 1. minutě vyslal krásně po lajně Oprchal přihrávku na Ladě Rouska, který si míč zatáhl až do vápna, odkud poslal podélnou přihrávku podél brankové čáry na zlatém podnose přímo na Nešpůrka, který doklepával na zadní tyči do prázdné 1:0. Po přeháňce, která narušila úvodní minuty utkání chtěl vyzkoušet štěstí mokrého trávníku Honza Bohuslav, ale bohužel jeho střela skončila mimo. V 11. minutě měli velkou šanci hosté. Naše obrana nepokryla hostujícho Bzducha, ale naštěstí Prečan zachraňuje. Ve 14. minutě se zvyšujeme na 2:0 brankou Rouska, kterému předložil krásný centru na hlavu milimetrově Oprchal a Laďa se hlavou dokázal prosadit. V 18. minutě se opět ukázal Bohuslav, který byl v úvodu prvního poločasu hodně vidět. Jeho průnik ukončil až hostující obránce ve vápně kosou, kopala se penalta, kterou proměnil Laďa Rousek 3:0. Ve 25. minutě Nešpůrek v rámci interního souboje o krále střelců nepříhrává a sám zakončuje. Jeho střelu ale brankář vyráží z úhlu na roh. 39. minuta a dalš zvýšení našeho náskoku. Spolupráce kanonýrů Nešpůrek - Rousek, skončila dovršením hattricku Ladě Rouseka 4:0. Za tohoho stavu se šlo i do kabin.  

  Hned v úvodu druhého poločasu dokázali hosté využít minelu našeho brankáře Prečana, který si tak dlouho hrál před vápnem s míčem, až o něho přišel. Pobídku využívá Procházka a snižuje na 4:1. Akcí bylo stále více než dost. Až v 71. minutě poslal Herman centr do vápna, kde ho minul Kuba Pohl na Nešpůrka, který v těžké pozici neváhá a zvyšuje na 5:1. Ve druhém poločase naše mužstvo celkem 5x střídalo včetně brankáře. Na hrot se postavil na poslední desetiminutovku předseda Peťa Hovězák a i ten se dokázal dostat do dvou obrovských šancí, bohužel branka již žádné nepadla. Takže zápas skončil 5:1. Po utkání se na stadionu řádně oslavovalo. V příští sezoně budou na řadě soupeři v I.A třídě.  

Sestava Zastávky:  

Prečan (77. Kříž) - Bohuslav, Brychta, Herman, Oprchal- Pospíšil (88. Šic), Kronek, Reiter, Pohl (77. Hajdin) - Rousek (65. Střecha), Nešpůrek (81. Hovězák) 

 

Ja vypadaly oslavy shlédnete  na :

 

https://www.youtube.com/watch?v=8gThC11Ru4c

 

https://www.youtube.com/watch?v=N8aqiMYvLjQ

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou