Spartak Příbram slaví zisk okresního poháru FAČR 2014/15!

0

Finále letošního ročníku okresního poháru FAČR, které se hrálo na dva zápasy, proti sobě svedlo týmy Spartaku Příbram B a Kosovy Hory, která doma prohrála 4:0 a v Příbrami už to měla hodně složité, což se po debalku 9:1 (agregát 13:1) také potvrdilo a fotbalisté Spartaku mohli v domácím prostředí slavit zasloužený zisk trofeje.

Spartak Příbram B - Kosova Hora 9:1 (3:0)

Branky: 10.,26. a 79. Trefný, 61.,85. a 86 Vasilko, 16. O. Machek, 24. Lagron, 71. Jezbera, 81. Branžovský

 

Sestavy:

Sp. Příbram B: Zykán - Nádherný, Jerman, Vasilko, Smejkal (46. Reiner), O. Machek, Branžovský, Lagron (62. Jezbera), Dučák, Trefný, Krejča (55. Plíhal).

 

Kosova Hora: Mulač - Šťovíček, Macháček, Květ, Nouzecký (66. Fafek), Nosek (76. Valenta st.), Fiala, Valenta ml., Sůva, Vilas, Marhefka.

 

Hráči Kosovy Hory svou účast ve finále prodloužili, když k odvetnému utkání v Příbrami dorazili se spožděním. Hosté jako by věděli, co je na hřišti soupeře čeká. Úvod však nezastihl Spartak Příbram v ideálním herním rozpoložení a ve středu hřiště se dopouštěl poměrně zbytečných ztrát, ty však z herního projevu domácích hráčů rychle zmizely a svěřenci trenéra Jana Sčevíka převzali iniciativu.

 

Lví podíl na drtivém vítězství Spartaku Příbram měli Josef Trefný a Peter Vasilko, kteří v průběhu druhého poločasu dosáhli na hattrick. První jmenovaný otevřel skóre zápasu po necelých deseti minutách hry, když se skvěle zorientoval v pokutovém území a přesnou přízemní střelou zamířil přesně k pravé tyči, zatímco Ondřej Machek o šest minut později zamířil stejným způsobem do opačného koutu brány a zvýšil na 2:0.

 

Kapitán Spartaku Ondřej Machek poté mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, jeho táhlá střela ze střední vzdálenosti ale těsně minula levý horní roh brány, zatímco Květ mířil ještě z větší vzdálenosti na opačné straně těsně vedle levé tyče. Šance střídala šanci a do třetice všeho dobrého už se skóre zápasu pohnulo.

 

Ondřej Machek vybojoval na ose hřiště míč a po průniku do šestnáctky mohl sám zakončovat, místo toho ale ještě předložil míč ze druhé vlny nabíhajícímu Robertu Lagronovi, který si počkal na pohyb brankáře a poté míč poslal přízemní střelou přesně k pravé tyči. Sedm minut před koncem prvního poločasu to mohlo vypadat s hosty ještě hůře, Lagron ale tentokrát bránu ze dvou metrů nepochopitelně přestřelil.

 

Po přestávce sáhl Spartak ke třem změnám, po kterých tempo hry výrazně vzrostlo a domácí se tlačili do jedné velké příležitosti za druhou. Jako první se po hodině hry prosadil z domácího týmu skvěle hrající Peter Vasilko, který rychle odpověděl na čestný úspěch Kosovy Hory v podání Sůvy, který zakončil rychlý protiútok nádhernou technickou střelou zpoza šestnáctky, která zapadla přesně do pravého horního rohu.

 

Dvacet minut před koncem zápasu zvýšil na 5:1 střídající Jakub Jezbera, který dostal krásnou přihrávku do šestnáctky a z její levé strany poté zamířil technickou střelou letící těsně nad zemí přesně ke vzdálenější pravé tyči. V 79. minutě se řítil sám na bránu Josef Trefný, který udělal brankáři Mulačovi kličku a uklidil míč do prázdné brány, čímž dovršil hattrick.

 

Za další dvě minuty se mezi střelce zapsal také Marek Branžovský, jenž si spravil chuť poté, co před tím spálil obrovskou šanci. Závěr zápasu patřil Peteru Vasilkovi, který se v rozmezí necelých dvou minut řítil sám na bránu a po proměnění obou příležitostí dosáhl na hattrick, čímž udělal za finálovým utkáním nádhernou tečku.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou