Hráč 23. kola Jaroslav Vilda z Vysoké: Máme tým plný skvělých fotbalistů!

0

Zpráva o zisku trofeje pro nejlepšího hráče kola zastihla vysockého obránce či záložníka již v USA, kam odcestoval hned po zápase I. B třídy proti Brandýsu. I tak si Jaroslav Vilda na náš web udělal čas a ochotně zodpověděl všechny otázky:

Tak začněme právě tou Amerikou, jak ses k tomu dostal?

Podívat se do Ameriky byl od mala můj sen a nyní jsem se rozhodl využít studijního programu Work and Travel, který umožňuje studentům spojit práci a cestování a tento sen si splnit.

 

Kde bydlíš a na jak dlouho svůj pobyt plánuješ?

V USA budu 4 měsíce, z toho 3 měsíce budu pracovat poblíž Washingtonu a jeden měsíc budu cestovat, převážně po východě Spojených států.

 

Chystáš se na nějakou sportovní akci?

Chci tu navštívit NHL, NBA, NFL, MMA, MLS, v plánu toho mám opravdu hodně, takže sám jsem zvědavý, na kolik ze zmíněných akcí se dostanu!

 

Teď zpátky k zápasu proti Brandýsu, který ti vynesl nominaci do sestavy kola. Bránil jsi osobně hostujícího Kovaříka, jak to šlo?

Byl to pro mě velice náročný zápas. Je to rychlý a technicky dobře vybavený hráč a běhat s ním po celé utkání pro mě bylo fyzicky hodně náročné.

 

Dostal se do nějaké šance?

Mám takové tušení, že do jedné ano, ale naštěstí netrefil branku.

 

Kdy jsi naposledy hrál takhle osobku?

Nevzpomínám si, možná někdy v dorostu, ale jelikož jsem většinou hrával na ofenzivních postech, tak to nikdy nebylo v popisu mé práce.

 

Gól jste dostali těsně před koncem, věřili jste už v bod?

Většinu zápasu jsme odehráli za remízového stavu, takže minimálně v bod jsme věřili, zároveň jsme si byli vědomi toho, že nesmíme polevit až do závěrečného hvizdu. Bohužel se nám nerozhodný stav nepodařilo udržet, ale to je fotbal. Důležité je, abychom si z tohoto utkání vzali pozitiva do dalších zápasů.

 

A je Brandýs opravdu tak dobrý, jak napovídá tabulka?

Podle mého názoru je to nejlepší tým, který proti nám letos nastoupil. Mají v týmu výborné fotbalisty a prezentují se skvělou kombinační hrou. Vždy je velmi složité hrát proti takto sehranému týmu.

 

Co celkově sezona? Jak jste spokojeni s postavením v tabulce?

Spokojeni být nemůžeme. Po podzimu jsme měli v tabulce velmi dobré postavení. Byli jsme kolem pátého místa. Na jaře se nám už herně tolik nedaří a to znamená propad na desáté místo, na kterém se momentálně nacházíme. A protože pro mě sezona už skončila, chci tímto poděkovat týmu za celou sezonu a popřát hodně štěstí do dalších zápasů!

 

Ty jsi hráčem Neratovic, jaké jsou plány pro příští sezonu? Zůstáváš na Vysoké?

Bohužel na tuto otázku nedokážu v tuto chvíli odpovědět, popravdě ani nevím, zda s fotbalem budu pokračovat či nikoliv. Nyní mám 4 měsíce pauzu, poté se uvidí, co bude dál.

 

Jak se ti hraje na vašem domácím hřišti, které je pro mnoho soupeřů neoblíbené?

Terén tam není pro žádného fotbalistu jednoduchý a jelikož máme tým vybavený skvělými fotbalisty a snažíme se preferovat hru po zemi bez zbytečných nákopů, tak je škoda, že si z domácího prostředí nedokážeme udělat konkurenční výhodu. Na druhou stranu nás na domácí zápasy chodí podporovat po celou sezonu spousta fanoušků a to je skvělé.

 

Věděl jsi o webu fotbalunas.cz?

O webu jsem se dozvěděl teprve nedávno a velice mě zaujal. Myslím, že není fotbalového fandy, který by tento projekt neocenil. Pro fotbal to znamená větší mediální zájem. Je pozitivní, že se do povědomí lidí dostanou i nižší soutěže. V našem týmu ho se zájmem sledujeme.

 

Tak Jardo, díky za rozhovor, a ať se po dobrodružství v USA zase vrátíš v plné síle na české trávníky!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou