Čtvrtá třída Žďárska skupina B : rozhovor s hráčem 17. kola Patrikem Kupským ze Strážku

0

Třiadvacetiletý obránce Strážku Patrik Kupský nasměroval svůj tým úvodní brankou v zápase k výhře 6:1 nad Velkým Meziříčím C. Jediný bod chybí jeho týmu k postupu do třetí třídy. Jak budou probíhat případné oslavy postupu, to se dočtete v následujícím rozhovoru.

Kdy jste začal s fotbalem?

Nevím přesně, kdy jsem s fotbalem začal, ale hraji už od přípravky ve Strážku. K fotbalu mě přivedl můj kamarád, spolužák a i spoluhráč Miloš Svoboda, který je momentálně po operaci kolene a hrát nemůže. Ale nadále se nám věnuje a dělá asistenta trenéra.

 

Hrál jste za jiný klub než je Strážek?

Ano, hrál jsem na Moravci. Myslím, že v žácích jelikož u nás jsme tým nesložili, tak jsme se přesunuli na hostování tam. Asi v 16 nebo v 17 jsem se vrátil do Strážku do dorostu na jeden rok a poté se přesunul do chlapů.  Asi před rokem a půl jsem zkusil hostování na Moravci v okresním přeboru a pak se zase vrátil zpátky a s týmem jsme si řekli, že jdeme na postup. Tak snad se nám to letos už povede.

 

Jak hodnotíte sobotní zápas?

Do Jabloňova, kde se zápas odehrál jsme jeli s tím, že se nám tam ještě nepodařilo vyhrát a že to nebude lehký zápas. Do zápasu nás tlačil bodový rozdíl v tabulce a věděli jsme, že když vyhrajeme, tak už poslední dvě kola můžeme odehrát v klidu a v pohodě. Na domácí jsme vletěli hned od začátku a zápas se nám hlavně v první polovině vyvedl. Druhý poločas už jsme se nikam netlačili a skóre jen kontrolovali. Hlavně jsme čekali, že si Velké Meziříčí pomůže hráči z A a B týmu. To tak naštěstí nebylo. Tým mají dobrý i bez posil a nám se ten zápas prostě vyvedl.

 

Popište branku, kterou jste vstřelil?

Myslím si, že mi to tam mělo padnou už na začátku utkání, když jsem z přímého kopu z levé strany šestnáctky trefil zadní tyčku. A branka? Jarda Melichar mně posadil na hlavu centrovaný přímák k zadní tyči a já jen hlavičkoval do protipohybu brankáře.

 

Hrálo se vám dobře?

Hrálo se mi velice dobře. Poslední zápasy mě ten fotbal snad baví jako nikdy.(směje se)  Nevím jestli je to tím, že jako tým po dlouhým neúspěchu se zvedáme nebo jen mě osobně to sedá tím jak to prožívám. Přece jenom se snažíme vykopat tu třetí třídu už tři sezony,  tak je snad už na čase..

 

Proč si myslíte, že jste byl vybrán za hráče kola?

Tak určitě na tom mají největší podíl kamarádi a spoluhráči, kteří cítí nějakou kapku rumu(směje se).

 

V neděli vás čeká Jívoví B, co od zápasu očekáváte?

Na podzim nám Jívoví B sebralo dva body, tak jim určitě budeme chtít ukázat co umíme zahrát. V Jívoví to nešlo, hráli jsme tam s velkou absencí a dokonce jsem chyběl i já jelikož jsem byl na dovolené s přítelkyní a zápas jsem nestihl. Takže pevně věřím, že v klídečku zahrajeme co umíme a uděláme poslední krok k postupu do 3 třídy!!

 

Uhraný bod bude tedy znamenat postup do třetí třídy, jaké budou oslavy?

Jak jsem už říkal. Pevně věřím, že body budou tři a slavit se bude až po posledním kole, které se odehraje v Osové Bítýšce. Zde budeme chtít určitě taky vyhrát a poté odjedeme k nám na hřiště, narazíme snad nějaký soudek a opečeme párek.(směje se) Hlavní oslavu chystáme až skončí sezóna i dorostu, abychom to oslavili společně s klukama, kteří nám hodně pomáhají a jsou součástí týmu jako každý. Ať hraje nebo ne!

 

Kdo je trenérem Strážku?

Náš kouč je Libor Šebek starší a myslím, že k němu můžu jmenovat i Miloše Svobodu staršího, který s námi jezdí na každý zápas a taktéž nás podporuje!!

 

Utužujete nějak fotbalovou partu?

Určitě jsme dobrá parta. Je to mladý tým. Příležitostně si dáme pivečko, když se někde sejdeme. Bydlím na Moravci a jezdím pořád autem, tak s nimi nepiji každý týden (směje se) Jezdí k nám i kluci ze Žďárce a okolí, takže není tolik příležitostí.

 

Bude vás ocenění hráč kola něco stát?

S klidným srdcem můžu říci: ANO!  U nás se nikdo nezapře a zapijeme to i s postupem. (směje se)

 

Nějaká zajímavá historka z kabiny?

Tak na tuto odpověď mě napadá jen jedna věta. „Kumbec? Nachystej dresy a flašky “(směje se)

 

Jak hodnotíte rozhodčí v okrese?

Toto téma bych asi vynechal, jen tu můžu pochválit toho, kdo nám pískal poslední zápas v Jabloňově a Věru Soukupovou. Asi jediný dva zápasy, kde jsem nic nenamítal.

 

Sportujete ve volném čase?

Ano,občas si chodím zaběhat, když mi to čas a chuť dovolí. Mimo sezónu hraji s kamarády fotbálek a hokej.

 

Jaké máte zaměstnání?

Pracuji v Praze pod firmou ,,Paramont“ z Velkého Meziříčí jako montážník parapetů.

 

Oblíbené kluby, kterým fandíte?

Od malička mám oblíbený klub FC Zbrojovka a ze zahraničních Barcelona. V hokeji fandím Kometě!!

 

Oblíbený hráč, fotbalový vzor?

Určitě Tomáš Rosický. Fandil jsem mu už jako malý a teď mu přeji nějaký lepší tým než je Arsenal nebo jak psali bulváry, že půjde do Sparty.

 

Otázka na závěr, čím je pro vás vlastně fotbal?

Fotbal pro mě znamená hodně. Určitě se nedržím příslovím jak si udělat žízeň. Fotbal beru vážněji i když je to jen jeden z koníčků, kterých mám hodně. Fotbalu dávám víc a má přednost. Odehrál jsem i plno zápasů v horečkách nebo se zraněním, takže ať si udělá obrázek každý jaký chce. Přednost bych dal jedině přítelkyni, ale ta má naštěstí pochopení (směje se) za to jí děkuji!!

 

Už jste slyšel o fotbalovém portálu fotbalunas.cz, co na něj říkáte?

Ano slyšel ještě před tím, než se web spustil a strašně mě potěšil. Koukám na web pořád a pročítám si  rozhovory, sestavy, výsledky atd. Je pěkný, že se někdo ujal i pralesních tříd. Asi nejvíce nás každého zajímají rychle aktualizované výsledky. Vám tím chci poděkovat a gratuluji, že to tak šlape.

 

Děkuji  a držím Vám pěsti v posledních dvou zápasech sezony.

Procházka Petr – redaktor pro soutěže OFS Žďár nad Sázavou.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou