OP Žďárska: rozhovor s hráčem 23. kola Danielem Roháčkem z Bobrové

0

Devatenáctiletý obránce Bobrové Daniel Roháček se stal hráčem kola. Přesto, že ho za několik dní čeká zkouška z dospělosti, udělal si na nás tento  mladík chvilku času a poskytl nám rozhovor.

Kdy jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?

Začal jsem okolo sedmi let. Už jako tříletý jsem byl velmi hyperaktivní a uběhaný. Prý mi říkali Zátopek (směje se). U nás v rodině hrál fotbal skoro každý. Moji strýcové, otec i děda byli oporami jak A tak B týmu. Nemohl jsem tuto fotbalovou tradici porušit. Jestli budu také opora, to se uvidí.

 

Hrál jste za jiný klub než je Bobrová?

Za jiný klub jsem nehrál a doufám, že to tak zůstane.

 

Jak hodnotíte sobotní zápas?

S týmem Svratky jsme sehráli vždy bojovné a důrazné utkání, tentokrát dravost všech hráčů podpořil mokrý trávník. Soupeř byl rychlejší a všude byl o krok napřed. Kvalitní útočníci nás v obraně dostávali pod tlak, tudíž jsme nebyli schopni jakékoliv kvalitnější rozehry a dělali chyby. Přesto jsme si několik šancí vytvořili a v závěru naši radost z vyrovnání zastavila tyč. Trochu paradox je, že jsem při podzimním zápase ve Svratce viděl červenou kartu.

 

 

Hrálo se vám dobře?

V den utkání bylo chladno, občas na trávník spadlo pár kapek, soupeř byl důrazný, to vše mi vyhovuje.

 

Proč si myslíte, že jste byl vybrán za hráče kola?

Těší mě spíše ocenění pro nejlepšího hráče domácích v utkání, kterou mi přidělil trenér. Nemyslím si, že jsem nejlepší hráč kola. Po trávnících o víkendu běhali určitě lepší borci, kteří svým výkonem výrazně pomohli k vítězství svého mužstva. Já jsem se ze tří bodů bohužel radovat nemohl.

 

 

V neděli vás čeká druhý celek tabulky Hamry, co od zápasu očekáváte?

Hamry nás fotbalovou kvalitou určitě předčí. V obraně budeme pod tlakem a budeme spoléhat na to, jestli budou mít naši útočníci dobrý den(směje se).

 

Čtyři kola před koncem máte náskok na sestupovou příčku devět bodů, myslíte, že je o sestupujícím rozhodnuto?

Zaslechl jsem, že musíme spoléhat na pomoc Křoví, které hraje o soutěž výš. Pokud tento celek nezaváhá, myslím, že naše šance na udržení jsou převeliké. Přesto předposlední skončit nechceme!

 

Jak jste vstřelil vaši první branku za muže v okresním přeboru?

Bylo mi snad 16 let, když jsem zvýšil vedení na 2:0 proti celku z Rovečného. Hrál jsem kraj zálohy. Převzal jsem míč na ofsajdové hranici, z úhlu jsem se řítil na brankáře, on byl ale brzo u mě a já ho trefil do holeně, od něho se míč odrazil do mého kolene a od kolene doskákal míč za brankovou čáru. Hodně ušmudlaný gól (směje se).

 

Kdo je trenérem  Bobrové,  jste s ním spokojeni?

Můj příbuzný Jarda Fogl Ptáček. Myslím, že by se mohl starat lépe o hřiště! (směje se) Jinak mu nezávidím práci s bandou dřeváků, jako jsme my.

 

Utužujete nějak fotbalovou partu?

Rozhodně! Výrazně nám k tomu napomáhá i nějaké to posezení s lahvinkou a půl litrem točeného. Občas se sejdeme na fotbalové brigádě.

 

Bude vás ocenění hráč kola něco stát?

Minulý týden tu naše největší hvězda a hráč kola Jirka Svoboda povídal cosi o rumu. Vidím to tak na litr(směje se).

 

Jak hodnotíte rozhodčí v okrese?

Mnohdy jim jejich funkci nezávidím. S hráči na hřišti cloumají emoce a oni to všechno musí snést. Věřím, že se snaží pískat co nejlépe. Všechno vidět nemůžou.

 

Sportujete ve volném čase?

Mám velmi rád volejbal, během studia jsem hrál v Humpolci. Nyní jezdím po amatérských turnajích. Párkrát jsem dokázal i turnaj vyhrát. Volejbal mi pomáhá i při fotbale, hlavně co se týče výskoku. Dále hraji tenis a v zimě se proháním na běžkách.

 

 

Ještě studujete, čeká vás maturita?

Nic neumím a místo toho abych se učil, tak tu dělám rozhovor! ( směje se). Za pár dní mě čekají ústní. Čtenáři, držte mi palce!

 

 

Oblíbené kluby, kterým fandíte?

Fandím klubům spíše „druhé vlny“ jako jsou Valencie a AS Řím.

 

Oblíbený hráč, fotbalový vzor?

 Já jako obránce mám rád stopera Valencie Shkodrana Mustafiho. Než David Villa utekl za oceán, sledoval jsem hlavně jeho.

 

Otázka na závěr, čím je pro vás vlastně fotbal?

Hlavně radost a přátelství.

 

Už jste slyšel o fotbalovém portálu fotbalunas.cz, co na něj říkáte?

Je super, že si lidé mohou přečíst o nižších soutěžích. Hlavně Žďársko je zpracováno poměrně podrobně, což mě těší a jsem rád, že tento portál vznikl.

 

Děkuji  a přeji Vám hodně štěstí u maturitní zkoušky.

Procházka Petr – redaktor pro soutěže OFS Žďár nad Sázavou.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou