I. A třída sk. A: Rozhovor s hráčem 21. kola Martinem Keroušem

0

Čtenáři webu fotbalunas.cz zvolili v pravidelném hlasování hráčem 21. kola I. A třídy sk. A obránce Slavoje Pacov Martina Kerouše. Ač stále ještě poměrně mladý, stihnul vystřídat již několik klubů. Tím největším byla rozhodně FC Vysočina Jihlava, kde působil tři a půl roku v prvoligovém dorostu a zahrál si tak například po boku dnes již plzeňského střelce Stanislava Tecla nebo Jana Kopice. Pacovský pilíř obrany na sebe například prozradil, že k jeho koníčkům patří kromě sportu a návštěv restaurací s přítelkyní také dobrý spánek, nebo že nesnáší španělskou Barcelonu.

 

 

 

 

Martine, fanoušci webu fotbalunas.cz Vás zvolili hráčem 21. kola I. A třídy sk. A. Zkuste si vzpomenout na vaše nedělní utkání a popište nám ho trochu z Vašeho pohledu.

"Hráli jsme jednoduchý fotbal, zatímco Leština se snažila hrát fotbal konstruktivní. Jenomže na tom poli to opravdu nešlo, a tak si myslím, že právě touto jednoduchostí jsme zvítězili."

 

V Pacově máte poměrně mladý kádr, uvažuje se v týmu nad tím, že byste se například příští sezonu vrátili zpět do krajského přeboru, kde jste ještě minulý rok hráli?

"To se ještě uvidí, jak vyzrajeme. Mladí sice jsme, ale myslím, že ne zase tolik. V krajském přeboru, ještě za starého vedení, to u nás bylo o tom, že tady byli dva tři kluci na hostování, kteří to okolo nás drželi a celkem to šlapalo. Potom se vyměnilo vedení a nyní to tady hrajeme de facto jenom my místní okolo Pacova. Bohužel se potom spadlo, takže uvidíme. Pokud ovšem znovu postoupíme do krajského přeboru, tak to určitě nebude kvůli tomu, že by přišla nějaká posila."

 

Vrátíme se zpátky do minulosti. Kdo Vás ke kopané přivedl, kde jste s ním začínal a jaké kluby jste za svou kariéru prošel? Zkrátka se nám trochu fotbalově představte.

"Začínal jsem zhruba v šesti letech hlavně díky tomu, že fotbal hrál bratr, který je o sedm let starší. Začínalo to u nás za barákem u polikliniky se sousedem a s bratrem. Potom jsem asi do dvanácti let hrál v Pacově, kde jsem si prošel přípravkou. Dva roky v žácích jsem byl také v Táboře, odkud jsem se vrátil na půl roku zpět sem do Pacova. Následně jsem přestoupil do Jihlavy, kde jsem strávil dorost a měl jsem možnost si zahrát například s Honzou Kopicem nebo se Standou Teclem. Na poslední rok dorostu jsem ještě odešel hrát do Velkého Meziřící, odkud jsem se záhy vrátil znovu zpět do Pacova.

 

Nepřemýšlel jste o tom, že byste si po Jihlavě vyzkoušel ještě někdy nějakou vyšší soutěž, než kterou hrajete nyní?

"Tak to už určitě ne. Pokud by přišla nějaká nabídka, tak by mě to sice hodně potěšilo, ale myslím si, že teď už mám jiné zájmy. Navíc jsem poměrně dlouho marodil s třísly, přibral jsem, takže už to nebude taková sláva."

 

Nyní trochu zabrousíme do Vašeho soukromí. Jaké povolání vykonáváte v osobním životě a jaké koníčky máte pro volný čas?

"Jako koníčky mám rozhodně veškerý sport. Také chodím velmi rád s přítelkyní do restaurace na jídlo a mezi moje koníčky patří také spánek. Profesně pracuji v půjčovně stavebního nářadí a mám na starost jihlavskou pobočku firmy."

 

Zpět k fotbalu. Kterého klubu ať u nás nebo v zahraničí jste fanoušek?

"U nás fandím Spartě a také Jihlavě. Ze zahraničních týmů fandím určitě Realu Madrid, který už však bohužel nebude moci porazit Barcelonu ve finále Ligy mistrů, což je velká škoda." 

 

Máte nějaký fotbalový vzor?

"Fotbalových vzorů mám samozřejmě spoustu, ale asi největším je Roberto Carlos, kterého jsem vždycky obdivoval, protože jsem na začátku hrál stejný post jako on."

 

Jako každého hráče, s nímž dělám rozhovoru, tak ani Vás nemine sportovní tipovačka. Koho tipujete na vítěze Ligy mistrů? A jaký výsledek tipujete v dnešním utkání Česka proti Finsku na MS v ledním hokeji v Praze?

"Tak podle papírových předpokladů by měla vyhrát Ligu mistrů Barcelona, ale já si myslím, že vyhraje Juventus. Barcelonu opravdu nemusím, nesnáším ji. S kamarádem, který se mnou hraje v týmu, je to vždycky boj. Věčně se v tomto pošťuchujeme, ale samozřejmě ve zdravé míře. Co se týče hokeje, tak bych byl špatný Čech, kdybych to nepřál nám. Myslím si, že to zvládneme. Nebude to sice nějaké vysoké skóre, ale zvítězíme.

 

Jsme před poslední otázkou našeho rozhovoru. Sledujete náš nový web fotbalunas.cz? Jak ho hodnotíte?

"Ano, sleduji ho zhruba dva týdny a hodnotím ho dobře. Tohle tady nikdy nebylo. Libí se mi tipovačky od trenérů, sestava kola i hráč kola, výsledky jsou tam také rychle. Web je přehledný a pěkný. Navíc si myslím, že hodně zpestří tyto amatérské soutěže." 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou