Ve Velkých Hamrech proběhly před sezónou změny. Projevily se už v sezóně?

0

Novým lodivodem ve Velkých Hamrech je Jaroslav Vodička. My jsme se ale spojili s jeho asistentem, konkrétně trenérem brankářů, který nám pověděl nějaké podrobnosti o změnách v klubu a jejich zapracování v začátku sezóny.

Tým FK Velké Hamry, účastník DIVIZE C, skončil minulou sezónu 2023/24 na 3. místě za celky Ústí nad Orlicí a za Benátkami n/J. 

 

Vedení týmu bylo s tímto výsledkem spokojeno, ale i tak se rozhodlo přejít ke změně na trenérském postu. Hlavním trenérem A-týmu se od nové sezóny stává zkušený lodivod Jaroslav Vodička, který do Velkých Hamrů přichází z Akademie FK Jablonec n/N. Jeho pravou rukou zůstává v klubu Karel Vokál na pozici asistenta trenéra a trenér brankářů je od minulé sezóny Dušan Kotlár, který působil také v Akademii FK Jablonec n/N.

 

A-tým odstartoval přípravu 8. července 2024 a odehrál tři přípravné zápasy, kde porazil celek Štětí 2:0, porazil účastníka ČFL Admiru Praha 1:0 a remízoval 2:2 se Slovanem Liberec B.

 

V A-týmu došlo ke změně trenéra, tím i k jinému hernímu stylu. Velkou změnou bylo i oddělení tréninkových jednotek, které probíhaly doposud většinou po hromadě s B-týmem. A-tým prošel i větší hráčskou obměnou, kde odešli Linha a Krejčík, do sousedního Pěnčína a dále odešel Váňa, Rudolf a střelec Žitka, který posílil Benátky n/J. 

 

"Podařilo se nám kádr doplnit a to zkušeným Jardou Divišem, talentovaným mladým hráčem Kubínem a bohužel se nám v přípravě zranil přicházející Rozkovec. Mezi tyče doplnil brankářskou pozici Bureš. I přes zmiňovanou hráčskou obměnu jsme byli s herní a výsledkovou částí spokojeni a dokázali jsme mužstvo připravit na začátek soutěže, které jsme odstartovali 2. předkolem MOL Capu s nádechem derby s celkem FC Pěnčín a po parádním obratu jsme za stavu 2:2 postoupili na penalty (4:5) do 1.kola Mol Capu ve kterém jsme bohužel herně propadli Benátkám n/J a zaslouženě se hosté radovali z výhry 0:3," hodnotil začátek sezóny a pohárovou účast trenér brankářů Dušan Kotlár.

 

"Nyní nás čeká už jen samotná soutěž, kde jsme první dvě kola hráli dle našich představ a zaslouženě jsme vyhráli a to doma proti celku SK Kosmonosy 2:0 a druhé kolo proti nováčkovi soutěže FK Horní Ředice vysoko 0:5," dodává k soutěžním zápasům 4. nejvyšší české soutěže. 

 

Na nadcházející víkend je pak od zkušeného trenéra brankářů na místě pozvánka: "Tuto sobotu 24.8.2024 od 10:30 hostíme celek FC Slavia Hradec Králové, který patří k favoritům této soutěže a domácí výhra by byla pro nás velice cenná." 

 

Autor: Radoslav Kotrman

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou