Ve Zbytinách slavili 40 let od vzniku fotbalového klubu

0

TJ Zbytiny oslavily 40 let turnajem.

Ve Zbytinách slavili 40 let od vzniku fotbalového klubu.

   K tomuto jubileu si domácí pozvali celky starých gard Bavorova, Sokolíků a domácí celek TJ Zbytiny SG.

Zpestřením bylo utkání žen Zbytin s muži Zbytin.

Závěr potom obstaraly první tým domácích, účastník 8. ligy - OP Prachatice s účastníkem 7. ligy - krajské B třídy.

   Výborně připravený turnaj zahájil starosta obce Josef Furiš. Poděkoval fotbalistům za dobrou reprezentaci obce a vzpomněl, že i on občas fotbal hrál. Poděkoval soupeřům, kteří přijeli popřát domácím k pěknému výročí a hlavně si zahrát.

     Poté se odehrál turnaj, kdy mezi prvním a druhým utkáním hrály ženy proti mužům. Po deseti minutách se spustil nad Zbytinami déšť, ale oba soupeři to zvládli a bylo se na co dívat. Nakonec nikdo nevyhrál a následovala výměna dresů, zejména páni ocenili ženskou statečnost.

Turnaj poté pokračoval a boje skončily 2: 1 a tak rozhodoval závěrečný zápas.

Zápasy. Sokolíci – Bavorov 2: 1, Bavorov – Zbytiny 2: 1, Sokolíci - Zbytiny 4: 1 a tak Sokolíci ovládli klání před Bavorovem a domácími.

    V podstatě vyhráli všichni, neboť zejména domácí se sešli po letech a mnozí jen na tento turnaj. Bylo to moc pěkné setkání, kdy byly uděleny i individuální ceny. Nejlepší gólman byl Synáček z Bavorova, Střelec Stupár – Sokolíci a nejlepší hráč Capůrka ze Zbytin.

Turnaj i přátelský zápas odřídili rozhodčí Miroslav Harvalík, Pavol Sýkora a Datsenko i jim patří poděkování.

Při turnaji jsem vyzpovídal Václava Fatku, zakladatele zbytinského fotbalu.

 

Václave, jak to začalo a co říkáš na to, že jste vydrželi k dnešní čtyřicítce.

Dnes je to přesně na den, kdy jsem s partou nadšenců založil fotbalový klub ve Zbytinách. Nejdříve jsme hráli tři roky jen přátelsky a potom jsme od 3. srpna 1984 začali hrát soutěž. Tu jsme hráli prakticky stále a několikrát se nám podařilo postoupit do okresního přeboru. Já jsem rád, že se tady hraje fotbal a že na něj stále chodí lidi. Postup do okresu trval dlouho, buď to byl nedostatek hráčů a potom v té době byl okres kvalitní soutěží. Největší vzpomínka je na turnaj, který zde byl, ale rok po mně nechtěj. Hráli tady Lhenice, Tatran Prachatice a jedno mužstvo ze Strakonicka. My to tehdy vyhráli a to byl pro nás největší úspěch.

Vzpomeneš si na spoluhráče a jak je to s nimi dnes? 

Spoluhráči žijí všichni, ale fotbal již nehrají a ti co dnes nastoupili, jsou o něco mladší a mají můj obdiv. Jsem rád, že dnešní turnaj se vydařil a má pěknou úroveň.

 

Jiří Kulík - Bavorov

Zde jsem zeptal, jak je bavorovské áčko připraveno na I.A třídu:

Pro nás je to velký úspěch, neboť tak vysokou soutěž u nás uvidíme poprvé v historii. Máme z toho velkou radost a tu ještě podmiňuje návrat odchovanců z řad mladých hráčů, kteří v ní jistě pomohou. Máme za sebou přípravu i přípravné zápasy a začínáme stylově  u nás o pouti 17. srpna s Jankovem. Na úvod těžký soupeř a u nás věříme, že vyhrajeme a po utkání to pouťově jak se patří rozjedeme.

 

Pan Novotný je především známý jako fanoušek Sokola Záblatí a nyní prachatického béčka. Ke Zbytinám má vřelý vztah, neboť několik hráčů ze Zbytin v Záblatí hrálo a on sám pomáhal Zbytinským s fotbalem v jejich začátcích:

Jak se vám líbí dnešní turnaj a jak se vzpomíná na kluky, se kterými jste zde trávil pěkné chvíle?

Ty začátky byly krásné, Zbytinští v počátku jezdili na přáteláky k nám a když vybudovali hřiště, my k nim. Po jejich přihlášení do soutěže jsme se moc nepotkávali, ale byli zde dobří hráči, kteří u nás hráli či hostovali. Vzpomínky na začátky jsou krásné a o to víc potěšilo a potěší, že mnozí se ke mně stále hlásí a děkují za pěkné fotbalové chvíle. Jsem rád, že mě kluci pozvali sem na toto výročí a moc rád jsem pozvání přijal..

Co byste popřál Zbytinským fotbalistům k jejich narozeninovému dni?

Přeji jim hodně úspěchů v novém ročníku, ať se jim fotbalově daří a hlavně, aby udrželi tu super partu, která tady vždy byla a je. Je třeba tu partu držet, neboť dobrá parta má i dobré výsledky.

 

ZASLAL: Ladislav Beran

Štítky

Turnaj více mužstev TJ Zbytiny Jihočeský | Prachatice | Okresní přebor sk. A

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.