Dukla Praha ve Strunkovicích nad Blanicí sehrála předposlední přípravný zápas před startem ligy

0

Pražská Dukla se po pěti letech probojovala do nejvyšší fotbalové soutěže a závěrečný kemp si zajistila v Písku. Odtud si ve středu 10. července odskočila do Strunkovic nad Blanicí, kde sehrála přátelské utkání s účastníkem ČFL skupiny A FC Písek.

FC Písek : FK Dukla Praha 0 : 3 ( 0 : 2 )

Branky : 4. Mešanovič , 25. Šebrle , 88. Matějka

 

 FK Dukla Praha: Šťovíček - Ludvíček, Peterka, Hašek, Vondrášek, Ullman, Kozma, Barac, Hora, Šebrle, Mešanović. Náhradníci: Hruška - Dodo, Holiš, Matoušek, Douděra, Špatenka, Matějka, Atsuta, Jeřábek, Zeronik, Hudec.

 FC Písek: 1. poločas: Lukeš - Novák, Běloušek, Kašpar, Štěch - Pařízek, Mařík - Souhrada, Malecha, Hořánek - Arzberger. 2. poločas: Lerch - Belej, Běloušek, Kašpar, Štěch - Malecha, Baďura - Pech, Říha, Matoušek - Voráček.

Rozhodčí utkání: Roman Žurek, Svatoslav Tupý a Stanislav Izugrafov. Čtvrtý rozhodčí Roman Cigáň.

 

      Na hřišti letošního vítěze I.A třídy skupiny A Blaníku Strunkovice nad Blanicí čekala na Duklu pěkná návštěva téměř čtyř stovek diváků a zajímavý předfotbalový program. Ten připravily oddíly přípravek domácího Blaníku a sousedů z Netolic. Pěkné utkání si nejmenší fotbalisti před solidní diváckou kulisou užili. Na závěr pro ně připravili piloti z nedalekého letiště překvapení. To byl nálet nad hřištěm a shoz sáčků plných bonbónů. Úvod jako hrom stihli i hráči obou týmů a moc se jim to líbilo. Velkou pochvalu od nich se dostalo pořadatelům i za výborně připravený trávník.

 

Moderátorem akce byl Zdeněk Vojtíšek, fotbalovou profesí gólman Blaníku Strunkovice, a vedl si stejně výborně, jako mezi třemi tyčemi.

 

Dukla pro první poločas vyběhla s týmem pro ligu, která začíná již příští týden a bylo znát, že borci již mají za sebou první fázi přípravy. Tým Dukly byl aktivní a téměř celou půli nepůjčil píseckým hráčům míč. Na gól se nečekalo dlouho. Již ve 4. minutě Muris Mešanovič předvedl parádní nůžky a poslal hosty do vedení, jako by okopíroval branku Anglie Slovensku na probíhajícím Euru. Dukla byla aktivní a ve 25. minutě naběhl Štěpán Šebrle na pěkný centr a perfektně zakončil. Tak skončil poločas.

 

 O poločasové přestávce se vydražil dres DUKLY s podpisy hráčů a proběhla pěkná charitativní akce, když z rukou místopředsedy oddílu TJ Blaník Strunkovice Petra Kortuse a vicemistra Evropy z roku 1996 Michala Horňáka převzal ředitel českobudějovické Arpidy ing. Marek Wohlgemuth šek na 20 000,- Kč. Za tento dar Marek Wohlgemut poděkoval aktérům utkání, divákům a pořadatelům.

 

Do druhého poločasu nastoupila Dukla již v jiné sestavě a Písečtí se dostali víc do hry. 

 

Petr Rada trenér Dukly nejdříve pochválil Strunkovické za trávník, který byl velmi dobře připraven a také návštěvu, která vytvořila dobrou atmosféru. "Zápas splnil to, co jsme od něho čekali. Zejména první poločas byl v naší režii, tlačili jsme se do branky a zakončovali ze všech pozic. Byl to dobrý výkon. Do druhého poločasu jsme prostřídali a herně se to ukázalo. Písečtí ve druhé půli zapli a byli víc odvážní a tak nás i víc prověřili. Byla to dobrá příprava. Jsem rád, že se nikdo nezranil a zápas po všech stránkách splnil naše očekávání."

 

AUTOR: Ladislav Beran

Štítky

Přátelské utkání FC Písek ČFL A 1. Liga

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.