Memoriál Miroslava Svobody v malé kopané fotbalových týmů ukončil jarní část sezóny ve Volarech

0

Již posedmé se konal v překrásném fotbalovém areálu v centru Šumavy Memoriál Miroslava Svobody. Miroslav Svoboda byl dlouholetým předsedou fotbalového oddílu Tatranu Volary a jeho zásluhou je ve Volarech tráva, která se před lety položila na škváru. Povedlo se a dnes je ve Volarech jeden z nejlépe střižených pažitů na okrese.

     Týden po skončení sezóny je již tradicí pro fotbalisty Tatranu k uspořádání fotbalového turnaje Memoriál Miroslava Svobody.

 

      Miroslav Svoboda byl dlouhá léta předsedou TJ Tatran Volary a stal se i předsedou fotbalového oddílu. V roli předsedy fotbalistů byl jeho velkým snem nahradit nepopulární a již nevyhovující škváru travnatým povrchem. Po velkém úsilí a pomoci tehdejšího výboru i hráčů se sen stal realitou. Dnes se ve Volarech hraje na perfektním trávníku, který byl položen jako jeden z prvních na okrese novou metodou na škváru. Současný výbor se chopil práce na zvelebování areálu a rovněž zde se dílo daří, tímto naplňují vizi Miroslava Svobody do praxe.

 

      Sedmý ročník zahájil Jan Šnelcer, který vysvětlil pravidla, hrací systém a přivítal šestnáct týmů, které byly rozděleny do čtyř skupin. Poté přivítal účastníky turnaje Lukáš Iliev, předseda fotbalového klubu Tatranu Volary, přivítal hráče a týmy a poděkoval organizátorům za perfektně připravený turnaj. Dále přivítal vzácné hosty Miroslavu Škodovou a Ivetu Šobrovou, dcery Miroslava Svobody a vnučku Lenku Kunovou s pravnukem Jaroslavem. Poděkoval jim za to že přišli a o čestný výkop požádal Jardu, který ukázal, jak to pravačkou umí. Turnaj byl zahájen.

 

         Hrálo se na třech hřištích. Týmy byly 4 + 1 a hrací doba 2x 7 minut. Na vše dbal organizační výbor ve složení: ředitel turnaje Lukáš Iliev starší, Jan Šnelcer, Jindřiška Lukačová, Emil Podracký, Jiří Kadlec. A nechyběli další, kteří pomohli s organizací, stravou, pitím a drobnými potřebnými úkony. Všem patří obrovské poděkování za perfektní turnaj na konci letošní fotbalové sezóny.

 

AUTOR: Ladislav Beran

 

Štítky

Turnaj více mužstev TJ Tatran Volary Jihočeský | Prachatice | Okresní přebor sk. A

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.