Aritma zvládla i odvetu a na úkor Uhříněvsi postupuje do přeboru!

0

V sobotu od 10:30 se na hřišti v Uhříněvsi odehrál rozhodující odvetný zápas baráže o pražský přebor. Čechie Uhříněves, třináctý tým pražského přeboru, se postavila proti druhému týmu 1. A třídy, skupiny B, Aritmě Praha B. Po drtivé prohře 0:4 v prvním zápase měla Čechie před sebou náročný úkol, který však nedokázala splnit. Aritma Praha B si i v odvetě připsala vítězství 2:0 a stvrdila tak svůj postup do přeboru. Čechie Uhříněves bude v příští sezóně hrát 1. A třídu.

Zápas, který sledovalo 165 diváků pod dohledem rozhodčího Jiřího Zeleného, byl od začátku pod kontrolou hostujícího týmu. Aritma pokračovala v takticky vyspělém výkonu, který jim zajistil pohodlný náskok z prvního zápasu.

První poločas přinesl několik šancí na obou stranách, ale rozhodující moment přišel ve 43. minutě, kdy Jakub Záhoř po centru do vápna prokázal důraz v malém vápně a poslal Aritmu do vedení 1:0. Tento gól de facto rozhodl celý dvojzápas, jelikož Uhříněves potřebovala vstřelit alespoň šest gólů, aby si zachovala naději na záchranu.

Ve druhém poločase se Čechie Uhříněves snažila tlačit a vytvořit si šance, ale pevná obrana Aritmy Praha B odolávala veškerým pokusům domácích. V 64. minutě byla navíc nařízena penalta pro hosty, kterou Martin Bedrna s přehledem proměnil a zvýšil na 2:0.

Po zbytek utkání už Aritma kontrolovala hru a zápas se spíše dohrával. Konečný hvizd rozhodčího Jiřího Zeleného znamenal nejen konec zápasu, ale i definitivní potvrzení postupu Aritmy Praha B do přeboru. Pro Čechii Uhříněves to znamenalo sestup do 1. A třídy.

Trenér Aritmy B, Josef Prokeš, po utkání uvedl: "Druhý zápas jsme opět zvládli velmi dobře takticky, kdy jsme svým způsobem kontrolovali vývoj utkání přesně tak, jak jsme si řekli a jak jsme vzhledem k prvnímu výsledku chtěli. Na konci první půle jsme se prosadili po centru a de facto rozhodli celý dvojzápas. Druhá půle už se spíše dohrávala a my jsme se ještě prosadili z pokutového kopu a po zápase si užili oslavy postupu."

Pro Aritmu Praha B je tento postup velkým úspěchem a odměnou za celou sezónu tvrdé práce. Naopak Čechie Uhříněves bude muset v příští sezóně bojovat o návrat do přeboru. Fanoušci obou týmů se mohou těšit na další sezónu plnou napětí a fotbalových zážitků.

 

Zaslala: Nikol Kuncová 

Štítky

Pohárové utkání Pražský | Krajský přebor Pražský | 1.A třída sk. B Pražský | 1.A třída sk. A

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.