D. Titlbach 56.
A. Zikmund 74. (p.)
2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.03.2024 16:30

20.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO | Smíchov to s Dobřany neměl snadné, tři body však zůstaly doma


Branky


56. D. Titlbach , 74. A. Zikmund (p.) - 59. Š. Mertl
21

Dobřany přijely na Smíchov v dobré náladě. Předchozí dva zápasy totiž zvládly vítězně. Naopak Smíchov musel zkousnout porážku ve Staňkově. Na Slovanech každý chvilku tahal pilku, nakonec se ale radují te tří bodů domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Smíchov měl velmi dobrý vstup do zápasu a hned ze své první akce ve 2. minutě mohl skórovat. Centr z pravé strany zakončoval 10, ale zblízka jen do připraveného brankáře a dorážku vleže dokázal gólman taky vytěsnit na roh. Dobřany o pár minut později odpověděli povedenou střelou Radiče zleva na bližší tyč, ale i domácí gólman letecky zasáhl. Následný povedený rohový kop a pokus Boučka domácí obránce tečoval mimo tři tyče.

 

Následovala víceméně hra Smíchova, který se snažil svého soupeře zatlačit, ale v bloku bránící Dobřany moc šancí nedovolily. Ovšem s následnou rozehrávkou měli hosté problémy, jelikož domácí vysoko a rychle napadali a dobřanští se museli uchýlit k mnoha nákopům, které nenacházely svůj cíl. Domácí ještě několikrát vyzkoušely Volákovu pozornost, ale když se neprosadil ani ještě na podzim v Dobřanech hrající Šneberger, po jehož střele se doráželo nad břevno, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

 

 

 

 

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, kteří v 56. minutě vyzráli na pravou stranu obrany, když Zikmund prošel do vápna zleva po brankové čáře přes dva hráče, vyvalil míč Titlbachovi a ten nachytal brankáře prudkou střelou na přední tyč - 1:0.

 

Vedení domácím dlouho nevydrželo, jelikož právě tato branka byla spouštěčem zlepšené útočné hry Dobřan, se kterou měl Smíchov až do konce zápasu velké problémy. Už v 59. minutě se míč dostal do šestnáctky nalevo k Radičovi, ten vyvalil na Šimona Mertla, který také pálil na přední tyč - 1:1. O chvíli později byl dobřanský střelec faulován a kvůli zranění musel opustit hřiště. Hosté se dožadovali za šlapák na kotník odměnit soupeře minimálně žlutou kartou, obdržel jí ale pouze Havlíček za své připomínky. Po následné standardní situaci se ve skrumáži před domácí bránou dostal k zakončení Tadeáš Mertl, ale zblízka odkrytou svatyni netrefil. 

 

O deset minut později pak přišel trest. Reindl v souboji s Černým ve vápně upadl a sudí nařídil proti Dobřanům pokutový kop. K penaltě se postavil Zikmund, jeho střelu Volák vystihl, ale díky razanci nakonec skončil míč v bráně. Následoval tlak hostů, ze kterého vyplynulo Radičovo břevno, nebo další nedotlačené závary v domácím brankovišti. Smíchov zkušeně jednobrankové vedení v každou možnou chvíli co nejdéle protahoval, což nakonec k vítězství pomohlo, jelikož ani poslední standardka ve čtvrté minutě nastavení, která mířila na hlavu hostujícího brankáře gólem neskončila.

 



Ohlasy k zápasu


SK Smíchov Plzeň
Jakub Čapský, brankář: Po prohře ve Staňkově v minulém kole jsme navázali podobně nepřesvědčivým výkonem i proti Dobřanům. První poločas jsme měli větší držení míče, ale krom jedné šance Zikmunda ke konci poločasu jsme hráli pouze po vápno soupeře. Dobřany naopak hráli přímočaře a dostávali se do nebezpečných příležitostí z rychlých protiútoků. Druhý poločas se nám povedlo dát první branku zápasu po dobré individuální akci Zikmunda, jenž předložil Titlbachovi, který následně z úhlu nachytal hostujícího brankáře. Po této brance převzaly iniciativu Dobřany a během pár minut se dostaly k několika ohrožením branky. Jedna z těchto akcí byla zakončena Mertlem, kdy jsme nezachytili druhou vlnu a zpoza vápna chladnokrevně uklidil placírkou, obstřelem přes hráče do protipohybu brankáře. My jsme se v druhém poločase dostali do ojedinělé šance, když Reindl využil svou rychlost, dostal se do vápna, kde byl faulován. Do konce utkání nás Dobřany dostaly pod tlak a vytvořily si šance na vyrovnání, které naštěstí neproměnily a my odcházíme se šťastnými třemi body. Dobřany předvedly velmi dobrý výkon, nebyly horším týmem, nezasloužily prohrát, ale takový je fotbal a my jsme rádi, že jsme tento zápas zvládli vyhrát.

TJ Dobřany
Josef Kožíšek, trenér: Řekl bych, že první poločas byl vyrovnaný. V některých momentech měl soupeř víc balón na kopačkách, takže to dělalo dojem, že jsme pod tlakem. Myslím si ale, že jsme v obranné činnosti obstáli dobře. A na začátku druhého poločasu jsme udělali chybu, kde jsme nepokryli hráče ve vápně na úrovni brankové čáry a dostali jsme gól. Nám se vzápětí podařilo vyrovnat a řekl bych, že od chvíle, kdy se nám podařilo vyrovnat, jsme byli lepším týmem, soupeře jsme přehrávali a vytvářeli tlak. Paradoxně v tom největším tlaku, kde jsme soupeře mačkali, tak jsme chybovali a z brejku vznikla penalta. po penaltě jsme byli opět lepší a v těch posledních závěrečných 15 min. jsme soupeře tlačili a ten bod si myslím zasloužili. Pro nás je to zbytečná ztráta, ale musím hráčům poděkovat za předvedený výkon, protože jsme 15 minut před koncem dostali soupeře do takového stádia, kdy pomalu fyzicky odpadal. Z naší strany, i když jsme prohráli, to bylo velmi dobře odehrané utkání.



Sestavy


SK Smíchov Plzeň
J. Čapský [-] - P. Karlíček [-] (60. D. Bešta [-] ) , J. Krčál [-] (60. D. Reindl [-] ) , D. Titlbach [-] , A. Zikmund [-] , J. Šneberger [-] (74. J. Marek [-] ) , M. Fujan [-] , J. Přibáň [-] (80. T. Sládek [-] ) , P. Konopík [-] , F. Krejčí [-] , K. Fajfrlík [-] (60. J. Gruncl [-] )

TJ Dobřany
J. Volák [-] - D. Mertl [-] (74. T. Klír [-] ) , A. Černý [-] , O. Havlíček [-] (70. M. Fabián [-] ) , P. Smetana [-] , L. Radič [-] , M. Hohlberger [-] , Š. Mertl [-] (70. M. Smola [-] ) , V. Bouček [-] , P. Brabec [-] , T. Mertl [-]

ŽK: 50. P. Konopík , 83. T. Sládek , 92. D. Bešta - 65. O. Havlíček , 73. A. Černý .
Počet diváků: 155. Rozhodčí: Šlauf Jiří - PŘIBYL Zdeněk, SCHNEIDER Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Martin Steinbrücker
Tip experta: výhra domácích

Čekám vyrovnaný průběh, kde rozhodne domácí prostředí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích