3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2024 10:15

19.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Dobřanech rozhodl Brabec, Malesice dohrávaly bez kapitána


Branky


14. V. Bouček , 51. Š. Mertl , 78. P. Brabec - 26. M. Matas , 50. M. Matas
31

V Dobřanech viděli divaáci zápas plný emocí, tvrdých střetů a také červenou kartu. Padlo celkem 5 gólů. O jeden více dali domácí, kteří tak i ve třetím jarním zápase zvítězili o gól. Naopak Malesice podruhé za sebou odešli s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Malesice na svého soupeře vletěly a už ve druhé minutě si vytvořily přes svou levou stranu velkou šanci, na kterou nakonec útočníci nedosáhli. Na druhé straně se o chvilku později hnal do úniku Šimon Mertl, který byl zatažen za ruku. Tuto situaci sudí ale kartou neodměnil, hájíc se úvodními minutami, což bylo možná v neprospěch celého následného zápasu. Úplně stejnou situaci totiž na druhé straně o chvíli později sudí kartou potrestal, když žlutý kartónek viděl domácí Havlíček. To už domácí vedli 1:0 po precizním rohovém kopu Radiče, na který si výborně naběhl Bouček. 

 

Hra se dále odehrávala spíše mezi šestnáctkami, s větším držením míče Malesic, které se několikrát dostaly do zajímavých centrů, se kterými si domácí obrana poradila. Až do 26. minuty, kdy Černý chtěl udržet míč putující do autu, byl předskočen Eretem a ten na malém vápně našel nabíhajícího Matase - 1:1. Svou další zajímavou šanci na druhé straně měli rovněž domácí, ale brankář zachoval klid. Malesice ale zařadily na vyšší stupeň a secvičenými náběhy přes svou levou stranu dále trápily domácí obranu. Po jedné z akcí se opět mohli hosté prosadit, ale první pokus nevyšel, při druhém se rychle přesunul brankář a skákající míč před brankovou čárou následně likvidoval Smetana. Zbytek poločasu byl lehce vyhrocený a už zde začaly padat další karetní tresty za některé ze zbytečně dojetých soubojů.

 

Zkraje druhého poločasu domácím zatrnulo, jelikož se brankář nepříjemně střetl s Krásným, když se mu vrhal pod nohy a potřeboval ošetření. V zápase nakonec pokračoval. A o chvíli později ze své brány lovil míč. Domácí v útočné fázi ztratili míč a hosté se rychlým brejkem přes levou stranu dostali k další povedené přihrávce před malé vápno Voláka, který zblízka opět nestačil na Matase. Velkou vzpruhu ale hned po rozehrávce domácím fotbalistům dal Šimon Mertl, který využil perfektního pasu od Brabce za obranu a střelou přes brankáře ihned srovnal.

 

Následovala vyrovnaná a vyhecovaná bitva, kterou musel předčasně opustit hostující kapitán Legát. Ten zajel zezadu nešetrně do domácího Brabce, při rozehrávce Dobřan a jelikož to bylo ve chvíli, kdy míč už nebyl zdaleka ve hře a malesický špílmachr došlápl soupeři na kotník podrážkou, mohl si sudí obhájit přímou červenou kartu, která mnohým ale vyrazila dech. Hosté se přesto nezatáhli do bloku, hráli svou kombinační hru, kterou postupem času přeorientovali na nakopávané křižné míče s úmyslem rychlého překonání obrany, jelikož se brzy po oslabení dostaly do gólové nevýhody. V 78. minutě mohli jít do vedení, ale střelu zhruba z penalty domácí brankář vychytal, následným dlouhým výhozem nastartoval Šimona Mertla, který za obranu vyslal Brabce a ten si šikovně položil brankáře, aby uklidil míč do prázdné brány. Nedáš, dostaneš, si říkali domácí příznivci. Zbytek zápasu si domácí hráči pohlídali, soupeř se dostával do vápna jen cestou dlouhých centrů, které si většinou brankář sebral a startoval pily vpředu. Nicméně pojistky se Dobřany nedočkaly a tak se utkání dohrávalo naplno až do konce. 

 

Nepříjemným momentem po závěrečném hvizdu byl ten, když se hostujícímu dvojnásobnému střelci udělalo v kabině mdlo, jelikož zhruba v 80. minutě se střetl hlavou se soupeřem a už na hřišti po zvednutí z plochy trochu kolísal. Nakonec ale utkání dohrál, což nemuselo dopadnout dobře. Po utkání si pro něj měla přijet sanita, tak věříme, že bude v pořádku.



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Josef Kožíšek, trenér: První poločas byl vyrovnaný. Nám se povedlo dát brzký gól, po kterém jsme se uklidnili. Soupeř měl takovou šablonu, kdy hrál veškeré dlouhé balóny do levého kraje, s čímž jsme měli problémy a mnohdy jsme si s tím nedokázali poradit. Celkově jejich levá strana byla velmi silná. Soupeř pak po naší chybě vyrovnal, ale jinak si myslím, že první poločas byl herně vyrovnaný. My jsme hráli z takového obranného bloku a spíše jsme vyčkávali na brejkové situace. Na začátku druhého poločasu Malesice potrestaly naši naivní ztrátu ve středu hřiště. Naštěstí nám se ale podařilo hned vzápětí vyrovnat na 2:2 a po chvíli byl následně vyloučený jejich kapitán. Od toho momentu jsme začali být trochu lepší a v 75. minutě jsme dali vítězný gól na 3:2. Celkově si myslím, že jsme si v tomto utkání výhru zasloužili, protože jsme se ve druhém poločase zlepšili a už se nám dařilo jejich útočné akce eliminovat. Také nás za stavu 2:2 podržel gólman Jakub Volák, kdy chytil stoprocentní gólovou šanci a po našem gólu už jsme hru spíše kontrolovali. Jak s hrou tak i s výsledkem jsem spokojený. U soupeře bylo vidět, že chce hrát fotbal. To musím kvitovat. Za mě tedy oboustranně slušné utkání.

TJ Sokol Malesice
Milan Legát, hráč: Přestože jsme si neodvezli ani bod, hrál se zápas, ve kterém jsme nebyli horším týmem. Domácí měli dobrý vstup do utkání a ujali se vedení po rohovém kopu. Pak jsme ale během prvního poločasu přebírali iniciativu, srovnali stav a vypracovali si další příležitosti. Obzvláště šance Dana Paška volala po gólu. Na začátku druhého poločasu jsme šli konečně do vedení, ale hloupě jsme o něho vzápětí opět přišli. Utkání pak bohužel ovlivnilo mé vyloučení. Obecně to, že rozhodčí udělil celkem 12 žlutých a jednu červenou kartu, utkání zbytečně kazilo. I v deseti jsme si dokázali vytvořit šanci, ale bohužel opět neproměněnou. Domácí naopak jednu ze svých příležitostí využili. Z naší strany byl už pak konec utkání pouze marnou snahou o vytvoření si tlaku a srovnání.



Sestavy


TJ Dobřany
J. Volák [-] - P. Brabec [-] , J. Rajt [-] (66. D. Mertl [-] ) , A. Černý [-] , T. Mertl [-] , P. Smetana [-] , L. Radič [-] (76. M. Smola [-] ) , M. Hohlberger [-] , Š. Mertl [-] , V. Bouček [-] (82. T. Klír [-] ) , O. Havlíček [-]

TJ Sokol Malesice
D. Faltus [-] - M. Matas [-] , D. Pašek [-] (85. L. Kružík [-] ) , M. Eret [-] (46. M. Krásný [-] ) , J. Svoboda [-] (82. D. Krinke [-] ) , M. Maur [-] (82. K. Schleis [-] ) , P. Šmídl [-] , M. Legát [-] , T. Kepka [-] , M. Potoček [-] , O. Žitek [-]

Počet diváků: 150. Rozhodčí: Kraus Jan - RUDA Daniel, ŠILHÁNEK Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Ondřej Soukup
Tip experta: remíza

Vyrovnané utkání, oba týmy se snaží hrát pěkný fotbal, tipuji remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích