1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.03.2024 15:00

18.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tlumačov opět ztratil zápas v závěru, 3 body pro Dobřany trefil mladý Smola


Branky


20

Do Tlumačova přijely Dobřany, pro které to bylo první jarní představení. Zápas dvou týmů z dolní poloviny tabulky ovlivnila i červená karta. V 10 hráčích nebyli domácí daleko od bodového zisku, nakonec ale nemají ani bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Prvních 20 minut se hosté na hřišti hledali, zkoušeli se kombinacemi dostat do soupeře a měli jednu velkou šanci. Šimon Mertl ale bránu minul. Tlumačov hrál jednoduchou hru, stopeři hledali křižnými míči náběhy křídel, ale dlouho se je dobřanským dařilo pokrývat. Až do špatné rozehrávky mezi brankářem a obráncem Jakubem Korelusem, který viděl červenou kartu, se diváci spíše nudili. V tu chvíli ale Šimon Mertl vystihl pomalou přihrávku, dal si míč do úniku a obránce ještě před vápnem zatáhl za záchrannou brzdu. Přímý kop vyslal Smetana pod břevno na brankářovu stranu, ten ale střelu nevytáhl.

 

Dobřany proházely rozestavení a díky početní výhodě hrály ve větším klidu. Tlumačov měl jen jednu střelu na bránu, zbytek mířil mimo. Hosté se znovu neprosadili, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

 

 

Ve druhé půli se Tomáš Korelus přesunul do útoku a pro dobřanskou obranu začal kolotoč. I v početní výhodě nabídli hosté Tlumačovu hned na začátku druhé půle 4 rohy za sebou. Korelus s Gregorem své hlavy minuli a dvakrát  zasáhl Volák. Domácí opět jednoduše hledali Koreluse, který v jedné ze situací ukázal své kvality, když si jedním dotykem po dlouhém centru připravil míč a druhým dotekem hned prostřelil brankáře. 

 

Domácí vycítili šanci. Dobřany se musely trochu probrat, ale trpělivostí soupeře přehrávali. Jen do vápna se hostům přes hluboký blok nedařilo tolik dostat. Brabec hlavičkoval z vápna nad břevno, Šimon Mertl z vápna křižnou střelou napálil tyč, nebo později, když vybojoval míč a přešel ze strany přes brankáře, gólmana zastoupili obránci. Neujala se ani následná dorážka.

 

Na hřišti byly i nějaké emoce. V ten den velmi dobře pískající Říha však vše krotil a nenechal si do řízení hry mluvit. Když už to vypadalo, že by mohl zápas skončit remízou, našel křižným centrem Brabec na zadní tyči perfektně nabíhajícího střídajícího Smolu, který ostrou hlavou nedal gólmanovi šanci. V posledních minutách ještě Tlumačov dvakrát vystřelil. Pokusy doprostřed brány ale nenadělaly Volákovy vrásky na čele, a Dobřany tak mohly slavit.



Ohlasy k zápasu


TJ Start Tlumačov
Tomáš Korelus, hrající trenér: Druhé kolo jsme na domácím hřišti v Tlumačově přivítali Dobřany, trápila nás trošku víc marodka, ale dali jsme to adekvátně dohromady a myslím, že i takticky jsme se připravili dobře. Prvních 30 minut od nás bylo skvělých, soupeř zahrozil u jednoho brejku, jinak hra byla zcela v naší režii. Bohužel nás opět potopila individuální chyba, která se hasila červenou kartou a za následného přímého kopu jsme prohrávali 1:0 a navíc v 10. První půli jsme dohráli zabezpečeně a šlo se do šaten za stavu 0:1 pro Dobřany. V šatně jsme si něco málo řekli, změnili pár věcí a řekli si, že máme na to, něco i v 10 uhrát. Druhá půle nám vyšla opět skvěle, 15 minut jsme soupeře mačkali, srovnali na 1:1 a snažili se držet soupeře v bloku co nejdál od 16tky, což se nám dařilo, bohužel jen do 88' minuty, kdy soupeř po centru dal branku a už jsme neměli šanci s tím něco udělat. Kluky i přes druhou prohru v řadě, musím dnes pochválit, hrozně mě těší, konečně jsme předvedli výkon, který chci vidět, jak v 11 prvních 30 minut, ale hlavně semknutí a jízdu poté v 10. Bohužel nás i druhý zápas potopili individuální chyby a už nás to stálo minimálně 4 body. Musíme s tím něco dělat, protože dobré výkony už nás teď těšit nemůžou, dvě prohry na úvod v boji o záchranu jsou do očí bijící a za týden to snad konečně zlomíme v Tlučné.

TJ Dobřany
Josef Kožíšek, trenér: Utkání pro nás nebylo jednoduché. Soupeř hrál dobře, hrál důrazně, byl lepší v osobních soubojích, hráli hodně vzduchu, bylo tam hodně vzdušných soubojů, které jsme prohrávali a měli jsme s tím problémy. Postupem času jsme se trochu zplešili a dostali jsme se do vedení. Tlumačovu vyloučili hráče a z následné stadardky jsme se dostali do vedení. Do konce poločasu jsme byli lepší, hráli jsme ze zajištěné obrany a soupeře do nějakého většího tlaku nepouštěli. Do druhého poločasu posunuli kapitána Koreluse ze stopera na hrot a tam jsme začali mít problénmy, protože je to hodně zkušený hráč, dokázal přidržet balón a my jsme se s tím prvních 20 minut nedokázali vůbec vyrovnat. Pak jsme se zvedli, začali jsme lépe kombinovat a dařilo se nám soupeře ve středu hřiště přehrávat. V závěru jsme byli šťastnější, když se nám podařilo dát gól na 2:1. Dalo by se tedy říct, že vyhrál štastnější tým. Štěstí se nakonec přiklonilo k nám, i když soupeř hrál velmi dobře i v 10 lidech.



Sestavy


TJ Start Tlumačov
D. Paidar [-] - J. Korelus [-] , T. Petr [-] , R. Šindelář [-] , O. Sladký [-] , V. Jansa [-] , M. Schneider [-] , L. Korelus [-] , . Tran [-] , T. Korelus [-] , F. Šinál [-] (57. O. Pomothy [-] )

TJ Dobřany
J. Volák [-] - P. Brabec [-] , A. Černý [-] , O. Havlíček [-] (85. M. Smola [-] ) , T. Mertl [-] , L. Radič [-] (90. J. Rajt [-] ) , M. Hohlberger [-] , Š. Mertl [-] , P. Hejhal [-] (41. D. Mertl [-] ) , V. Bouček [-] , P. Smetana [-]

ŽK: 82. T. Korelus - 33. P. Hejhal , 82. O. Havlíček , 84. Š. Mertl , 87. M. Hohlberger . ČK: 32. J. Korelus .
Počet diváků: 152. Rozhodčí: Křen Jiří - PELIKÁN Jiří, ŠÁLKOVÁ Helena.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Tlumačov minulé kolo dlouho sahal po bodech, ale nakonec si neodvezl z Malesic žádný. Dobřany jsou pro něj ideální soupeř a doma je porazí.

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza