4:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.03.2024 12:00

18.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žákava zápas otočila ještě v prvním poločase, v tom druhém už pak jen výsledek upravila


Branky


29. O. Soukup , 40. I. Kašpar , 60. T. Froněk , 67. P. Malý - 28. R. Novák
18

Žákava první kolo nehrála a nyní do Vejprnic, kde se tento zápas odehrál, přijela Tlučná, která se musel rychle oklepat z přídělu od Sušice. To se přiliš nepovedlo, Tlučná totiž znovu prohrála. Tentokrát 1:4.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek zápasu byl spíše o soubojích, než o nějakém pohledném fotbale. Na gól se čekalo necelou půlhodinu a vstřelili ho hosté z Tlučné. Když se nedohodl gólman Bočan se svým obráncem, chybu ztrestal Novák. Vedení ale trvalo jen pár chvil. Hned v zápětí srovnal kapitán Soukup a jelo se opět od nuly. Ve 40. minutě se trefil Ivo Kašpar, a Žákava tak ještě před poločasem skóre otočila. Ani jim ale nemuselo vedení vydržet dlouho. Za Bočanem zvonila branková konstrukce.

 

 

 

Utkání bylo ve druhém poločase stále otevřené, Tlučná si nekomplikovala život a k bráně se snažila dostávat dlouhými nákopy. S tím se svezla i Žákava a opět to nebylo nic moc ke koukání. Naštěstí tato pasáž netrvala dlouho.

 

Po hodině hry se trefil Froněk, který dal napovědět, jak by mohl vypadat konečný výsledek. To potvrdil také Malý, který čtvrtým gólem Žákavy přidal razítko na 3bodový zápis.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava
Ondřej Soukup, hráč: Pro nás očekávané první mistrovské utkání. Potřebovali jsme si spravit chuť po nepovedených přípravných zápasech. Navíc jsme chtěli po náročných přípravách hřiště začít sezonu doma, ale bohužel jsme od soupeře nedostali zelenou. Takže v součtu bylo o motivaci postaráno a bylo to znát i na hřišti. Úvod utkání byl více o soubojích, ale postupně jsme začínali mít více ze hry my. Soupeře jsme do žádné šance nepustili a první gól jsme mu věnovali do prázdné brány po špatné komunikaci stopera s naším golmanem. Naštěstí jsme rychle zareagovali a 2 góly průběh otočili. Soupeř nejvíce zahrozil posledních 5 minut poločasu, kdy nejprve hezkou střelou nastřelil tyč a na konci zahrával 3 rohové kopy. To bylo ale ze strany Tlučné vše. Druhý poločas začal podobně jako ten první samý souboj a balon lítal více vzduchem než po zemi. Definitivně jsme soupeře zlomili 3. a 4. gólem, kdy už bylo znát, že je o zápase rozhodnuto. Na pohled asi ne úplně atraktivní utkání na umělé trávě, ale jsme rádi za tři body a za bojovnost týmu, kdy jsme kromě 5-10 minut byli po většinu zápasu lepším týmem. Nakonec bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří si udělali výlet do Vejprnic a přijeli nás podpořit na “domácí” utkání.

TJ Tlučná
Vladimír Vašák, asistent trenéra: Prohráli jsme zasloužně. Oni byli od začátku důraznější, rychlejší, měli většinu odražených míčů. My se pak dostali do zápasu tím, že jsme kolem 20. minuty využili jejich chyby, kdy se stoper s gólmanem nedohodli. Oni nás ale svým důrazem přehrávali, také nás donutili k chybám a do poločasu to bylo 2:1 pro Žákavou. Ve druhé půli jsme chtěli využít toho, že hrajeme po větru a zkusit nějakou střelu z dálky nebo nějak soupeře zatlačit. Žákava ale byla více na balónu, byla důraznější v soubojích, my jsme nezískávali odražené balóny - to také rozhodlo. My jsme za stavu 1:2 nastřelili tyčku, poté za stavu 1:3 nám po sporné situaci neuznali gól. Celkově nás k ničemu nepustili, opravdu byli lepší a vyhráli zaslouženě.



Sestavy


FK Žákava
P. Bočan [-] - P. Malý [-] (76. J. Kosťu [-] ) , V. Mencl [-] , I. Kašpar [-] (60. M. Soukup [-] ) , J. Smazal [-] , L. Drugda [-] , O. Soukup [-] (86. R. Škala [-] ) , T. Froněk [-] (86. L. Mourek [-] ) , M. Boukal [-] , S. Nekola [-] , L. Kosnar [-]

TJ Tlučná
V. Kovařík [-] - P. Hiťha [-] (80. J. Saitz [-] ) , M. Kouřil [-] (71. T. Janoch [-] ) , L. Kouřil [-] (71. A. Houdek [-] ) , J. Sadílek [-] , M. Stehlík [-] , L. Polák [-] (33. M. Krbeček [-] ) , J. Folk [-] , F. Veselý [-] , R. Novák [-] (80. S. Polák [-] ) , M. Škoda [-]

ŽK: 11. J. Folk , 37. R. Novák .
Počet diváků: 99. Rozhodčí: Pressl Václav - ŠLAUF Jiří, CUPL Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Tlučné se vstup do jara doma se Sušicí nepovedl, ale hladová Žákava, která měla první jarní koloodložené, jí první body nepustí.

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích