FOTO: Napínavá přestřelka Vimperku a Sousedovic. Radovali se domácí


Branky


26. O. Šimek (vl.) , 41. S. Schvarz , 44. O. Rod , 68. A. Kliment , 92. J. Vavřík - 39. F. Duba , 51. J. Šourek , 74. J. Šourek
25

Zápas v Šumava aréně ve Vimperku byl pro domácí velmi důležitý.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Sousedovičtí ale byli tvrdý oříšek. Od začátku se hrálo opatrně z obou stran. Sousedé z tabulky věděli, že jen výhra jednoho či druhého znamená odskok od soupeře a trochu klidu do závěrečných bojů. Hosté byli víc na míči, dobře kombinovali a v první půlhodině držel tým domácích mladý nadějný gólman Osvald. Sousedovičtí získali několik rohových kopů a hrozili z brejků. Domácí hráči šli kombinací ze středu pole, ale hodně míčů ztráceli špatnou nahrávkou, či řešení finálních situací se nedařilo. Vimperští byli víc nervózní a přemíra snahy i zodpovědnosti jako by jim svazovaly nohy. Nakonec se z mírného tlaku Sousedovic vymanili tím nejlepším způsobem.

 

V probíhající 26. minutě centruje Schwarz a po závaru před brankou se nejhůř orientuje hostující hráč a překonává vlastního gólmana Frýdu. Pro hosty sprcha. Vimperští po gólu ožili, zpřesnili hru, ale Sousedovičtí se otřepali a v 39. minutě srovnává Duba. Nikdo z diváků nečekal, co přinese závěr poločasu. Nejdříve ve 41. minutě Schwarz překlápí vedení opět na stranu domácích. Hosté jsou v šoku a než se nadechnou k závěrečnému tlaku, přichází ve 44. minutě nečekaný úder z pravé strany a Rod navyšuje rozdíl o dvě branky. Pro domácí klid pro hosty sprcha do šaten.

 

Druhý poločas

Druhý poločas přinesl podobný obrázek prvnímu. Hrálo se vyrovnaně a domácí víc zezadu se snahou neudělat chybu. Jenže v 51. minutě dostává na dostřel Sousedovické Duba, který snižuje. Domácí znejistěli, ale v obraně hrají výborně a Osvald opět chytil dvě tutovky hostí. Dobývání vimperské hostům nevycházelo. Vimperští podnikli v 68. minutě jeden ze svých výpadů a Rod dává gól a posouvá pro domácí opět na rozdíl dvou branek.

 

Hosté nesložili zbraně a po šesti minutách Šourek, nejlepší hráč hostí, snižuje a znovu je to o gól. Blíží se závěr utkání, který byl ve znamení nervozity na obou stranách.  Přiostřilo se a přibylo i diskusí mezi hráči.  Hlavní rozhodčí Bartůněk si s tím poradil velmi dobře, na obě strany rozdal několik žlutých karet a pro hostujícího Šimka po nepěkném zákroku na domácího Bendu zápas v 84. minutě po druhé žluté kartě předčasně končí udělenou červenou kartou.

 

Zbylé minuty hosté i v deseti se tlačí do útoku a chtějí vyrovnat. Domácí jsou v obraně výborní, brání, padají do střel a Osvald se opět ukázal, když vychytal jednu z posledních šancí hostí. Přichází nastavený čas a v době kdy domácí diváci chtějí konec utkání, přijde průniková nahrávka na Vavříka, ten třicetimetrové sólo zakončí bravurně a domácí dávají hostům nepopulárního bůra.

 

Solidní utkání z obou stran přineslo v pěkném počasí dobrý fotbal, ve kterém se domácí právem radují. Přestáli půlhodinový počáteční tlak hostů a poté dokázali obětováním a srdíčkem zabojovat tak, že jsou z toho tři důležité body. Body z tohoto utkání jsou velmi cenné, neboť Znakonu odskočili na čtyři body.

 

AUTOR: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Michal Uhlík ml. (asistent trenéra): “V dalším utkání jsme na domácím hřišti přivítali celek ze Sousedovic. Chtěli jsme navázat na výkon z Plané a urvat nějaké body v domácím prostředí a přiblížit se tak k definitivní záchraně v soutěži. To se nám podařilo a připsali jsme si velmi důležité 3 body do tabulky. Od začátku utkání jsme chtěli být aktivnější, což se nám docela dařilo a povedlo se nám vstřelit úvodní gól utkání po dobře zahraném rohovém kopu. Závěr poločasu byl hodně divoký. Ve 39. minutě hosté vyrovnali. Nám se povedla závěrečná pětiminutovka první půle, když se nám podařilo vstřelit dva góly a šli jsme do kabin za stavu 3:1. Bohužel se nám nepovedl vstup do druhé půle, kdy jsme byli zbytečně pasivní a ihned v 50. minutě dokázali hosté snížit na rozdíl jedné branky. V 68. minutě se nám povedlo odskočit znovu do dvoubrankového vedení po dobře zahraném signálu z rohového kopu, kdy se poprvé v “A” týmu prosadil Adam Kliment. Nebyli by jsme to my, kdybychom z utkání neudělali drama. Sousedovice dokázali rychle zareagovat a znovu byl náš náskok pouze o jeden gól. Závěr utkání jsme si naštěstí pohlídali a v nastavení se nám povedlo vstřelit pátý gól, který vstřelil Honza Vavřík. Jsme šťastní, že jsme dokázali zvítězit v domácím prostředí a odvděčili se fanouškům za podporu, kteří přišli v hojném počtu a za to jim patří velké dík. Pochvalu zaslouží celý tým. Každý hráč, který byl na hřišti podal stoprocentní výkon a odměnou jsou 3 body. V příštím kole zajíždíme na hřiště lídra soutěže do Strunkovic, kde nás čeká velmi těžké utkání. My se na něj pokusíme v týdnu připravit nejlépe, jak půjde a uvidíme na co to bude stačit”.




Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
M. Osvald [-] - A. Kliment [-] , O. Rod [-] , T. Žofka [-] (91. Z. Ondrášek [-] ) , J. Čech [-] , J. Pospíchal [-] (21. S. Schvarz [-] ) , P. Benda [-] , L. Vintr [-] , J. Vavřík [-] , T. Vondrášek [-] (73. V. Havlan [-] ) , M. Pasecký [-]

FC Znakon Sousedovice
T. Frýda [-] - J. Šourek [-] , F. Duba [-] (61. L. Blatský [-] ) , D. Petráň [-] , O. Šimek [-] , D. Marcinko [-] , J. Hrach [-] , D. Doležal [-] , M. Hromíř [-] , O. Vaněček [-] , D. Brož [-]

ŽK: 63. O. Rod , 74. M. Osvald , 84. S. Schvarz - 66. D. Doležal , 74. J. Šourek , 82. M. Hromíř , 82. O. Vaněček , 84. O. Šimek . ČK: 89. O. Šimek .
Počet diváků: 78. Rozhodčí: BARTŮNĚK Pavel - TAUBER Lukáš, OVČÁČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Věřím domácím.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích