Šimon Šfifter z Dolního Dvořiště: Jak hodnotí dosavadní průběh podzimu?

Se Šimonem už jsme v červnu přinesli jakožto s vítězným Hráčem kola jeden rozhovor, nyní po jeho dalším triumfu jsme na něj mohli navázat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Bavili jsme se spolu na konci minulé sezóny. Jak se od té doby změnilo mužstvo Dolního Dvořiště?
Došlo během léta k pár změnám... Už jsme se těšili, že konečně rozšíříme kádr, ale vzápětí nám stejnej počet hráčů i skončil, takže početně jsme na tom téměř stejně jako loni. Jinak žádné jiné zásadní změny neproběhly.
Jak jste spokojen s dosavadním počtem bodů?
V tuhle chvíli jsme už bodově překonali loňský podzim, za což jsem rád. Ale mohlo být těch bodů ještě víc. Hlavně mě mrzí ztráty s Hrdějovicemi a Blatnou, kdy jsme předvedli špatný výkony.. Škoda, mohlo to být pro nás ještě veselejší.
Proti Čkyni jste chyběl v sestavě, jaký byl důvod?
Bohužel jsem musel vynechat snad svůj první ostrej mač od doby, co jsem přestoupil do Dolňáku a důvodem bylo pracovní vzdělávání, byl jsem na kurzu. Celej den jsem z toho byl nesvůj, že nemůžu naskočit a byl jsem hrozně šťastnej, když jsem se dozvěděl, že kluci ten zápas zvládli.
Protože jste si zápas s Kaplicí předehráli, sezóna pro vás skončí už 5. listopadu. Těšíte se na ten okamžik, nebo byste hrál dál a dál?
Asi se spíš těším na pauzu. Je potřeba dát do kupy zase nějaké šrámy z podzimu a věnovat čas přítelkyni a dalším koníčkům. Navíc mě teď ještě čekají školní povinnosti, takže ten volnej čas se určitě hodí.
Máte osobně raději jarní, nebo podzimní část sezóny?
Já mám osobně radši jarní část. Po zimní pauze se na to člověk pak už vyloženě těší a hlavně už pak zase začíná být postupně hezký počasí a člověk si může v klidu po zápase ještě venku pokecat, dát pivko, aniž by musel klepat kosu. Takže počasí hezčí, hřiště hezčí a navíc bych řekl, že se nám většinou na jaře i víc daří, takže za mě vede jaro.
Co říkáte na výkony nováčků soutěže?
Tak viděl jsem je hrát jen jednou, takže se nedá podle toho hned dělat závěry. Ale jinak mi přijde, že žádný z nováčků herně úplně nepropadá a předvádějí sympatické výkony. Někomu z nováčků se bodově daří víc, někomu méně, ale to se může na jaře určitě otočit. Takže bych nováčky zatím hodnotil kladně a i díky tomu je soutěž opět hodně vyrovnaná, tak aspoň bude o co hrát
Sám jste dal už sedm branek, máte našlápnuto k překonání svého loňského výkonu. Dostáváte se více do zakončení?
Neřekl bych, že se dostávám víc do zakončení, spíš jsem měl asi větší štěstí a jsem za to rád, i když těch gólů určitě mohlo být i víc. Jinak doufám, že to tam ale bude padat i dál a budu tak moct pomoct týmu sbírat body. Tak uvidíme, snad se podaří překonat gólově loňskou sezónu
Trenérem týmu je Štefan Bršťák. Jaké jsou pod jeho vedením tréninky? Jakým je typem trenéra?
Tréninky jsou dobrý, ale naše docházka je i vlivem zranění každoročně slabší, takže podle toho se musí tréninky pak přizpůsobovat, což trenérovi moc neusnadňujeme. Většinou ale panuje na trénincích dobrá nálada, někdy si mákneme, někdy je to pohodovější, zasmějeme se, takže dobrý (úsměv). A jakým je typem trenéra? Tak je to srdcař, pro klub odevzdává maximum, věnuje tomu snad veškerej volnej čas, za co má náš dík! Při zápasech pak občas na lavičce běsní, ale to jsou emoce, to ke sportu patří (úsměv).
Jaké je vaše povolání?
Pracuji jako fyzioterapeut.
A kdo z týmu má dle vašeho názoru nejzajímavější povolání, vyberete něco?
Za mě má nejzajímavější povolání z týmu určitě Míša Tesař, kterej dělá hasiče, takže se v práci určitě nenudí, furt se něco děje. Je to podle mě velmi zajímavá práce a baví mě se o tom s ním bavit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.