2:4
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2024 13:30

23.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Sousedovice poločasové vedení proti druhé Zlaté Koruně neudržely


Branky


10. M. Hromíř , 83. O. Šimek - 53. L. Konečný (p.) , 66. F. Persán , 78. J. Šebelka , 90. M. Rytíř
28

Reportáž z utkání Zlaté Koruny pro vás jako obvykle připravil Pavel Ďuriš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Že to Zlatokorunští nebudou mít na hřišti v Sousedovicích jednoduché, ukázala už 6. minuta, kdy střelou z poza vápna trefil Hromíř krásnou střelou břevno Trnkovy svatyně. A byl to opět Hromíř, který v 10. minutě už mířil do černého. Po pravé straně zatáhl balón jeden z domácích hráčů, přesnou nahrávkou našel na malém vápně již zmíněného Hromíře a ten hlavou nedal Trnkovi šanci 1:0.

 

Po tomto pro domácí dobrém začátku se začali prosazovat i hosté, měli opticky herně navrh, ale domácí nevynechali žádnou možnost na rychlý protiútok. Po jednom takovém ve 23. minutě pálil z dobré pozice Šourek, střela však byla sražena na roh. Hosté se do šancí prakticky nedostávali, ale změnit to mohl ve 27. minutě Persán. Po centru Rytíře se ocitl sám před gólmanem, ale zradilo ho zpracování míče a nestačil ani zakončit. Ve zbývajícím čase I. poločasu stojí za zmínku po jedné střele na každé straně. Nejprve ve 33. minutě střelu Šourka z levé strany gólman Trnka vyrazil. Na druhé straně střela Šebelky ze 41. minuty mířila jen do náruče Frýdy.

Druhý poločas

Jak první poločas začali lépe domácí, ve druhé půli to byii naopak hosté. Ve 48. minutě, ještě střelu Persána gólman Frýda chytil, ale v 53. minutě byl po samostatné akci ve vápně faulován Kollár a pokutový kop i když se štěstím proměnil Konečný. Frýda si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil 1:1.

 

Prakticky v zápětí mohl strhnout vedení na domácí stranu střelec první branky Hromíř, ale z dobré pozice branku netrefil. A stejně se vedlo i Doležalovi po jeho hlavičce v 62. minutě. A tak naopak udeřili hosté. V 66. minutě zahrávali dva rohové kopy za sebou. Ty ještě přežily domácí bez úhony, ale po druhém z nich měli Zlatokorunští ještě výhodu autového vhazování. To rozehrál Svoboda na Wagnera, který hlavou posunul míč před bránu, kde byl neobsazený Persán a také hlavou poslal hosty do vedení 1:2.

 

Ještě lépe se hostům dýchalo v 78. minutě. Dlouhý balón Kollára na levou stranu si skvěle zpracoval kapitán Šebelka a polovysokou střelou mezi pravou tyč a gólmana Frýdu přidal třetí branku Zlatokorunských 1:3.

 

Ani za tohoto stavu se domácí nevzdávali a každý jejich útok hrozil brankou. Ta ještě nepřišla v 79. minutě, kdy nejprve hlavičkoval z dobré pozice Doležal nad a vzápětí ani po střele Šourka podél celé brány. V 83. minutě se přece jenom dočkali. Za půlící čárou fauloval Persán. Volný přímý kop poslal před bránu Vaněček, na který nejvýš vyskočil Šimek a hlavou poslal balón k levé tyči bezmocného Trnky 2:3.

 

S vidinou zisku alespoň jednoho bodu domácí ještě více otevřeli hru, což se jim ale nakonec nevyplatilo. Už v nastavení vybojoval na půlící čáře míč po celý zápas velice dobře hrající Rytíř, postupoval sám na Frýdu a umístěnou střelou, která se odrazila od levé tyče do brány definitivně zajistil Zlatokorunským tři body 2:4. Před závěrečným hvizdem rozhodčního měl po přihrávce od Persána ještě vyloženou šanci Konečný, ale gólman Frýda skvělým zákrokem už míč za svá záda po páté nepustil.

 

Autor: Pavel Ďuriš



Ohlasy k zápasu



SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Do Sousedovic jsme jeli s respektem k soupeři a jejim domacím výsledkům, kdy doma moc body neztrací .První poločas se hrál rychlý fotbal z obou stran a po naší chybě v rozehrávce se ujali domací vedení.Vytvářeli jsme si šance, ale všechno jsme řešili zbrkle.Druhý poločas se odehrál v naší režii, když jsme domácí do ničeho nepustili. Důležitý moment byl,když domácí hráč zbytečně fauloval ve vápně Kollára a Konečný vyrovnal na 1:1.Pak se ukazála naše zkušenost a síla týmu a otočili výsledek.Jsme rádi za 3 duležité body.Domácí nemají vůbec špatný tým.



Sestavy


FC Znakon Sousedovice
T. Frýda [-] - J. Šourek [-] , J. Vítovec [-] , D. Petráň [-] , O. Šimek [-] , L. Blatský [-] (73. J. Marek [-] ) , M. Rataj [-] (80. V. Vítovec [-] ) , D. Doležal [-] , M. Hromíř [-] , O. Vaněček [-] , D. Brož [-]

SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - J. Wagner [-] , M. Kroupa [-] , M. Kollár [-] , M. Svoboda [-] - F. Persán [-] , L. Voráček [-] (73. V. Beránek [-] ) , M. Kroneisl [-] (11. M. Rytíř [-] ) , J. Šebelka [-] - M. Král [-] (89. L. Matúš [-] ) , L. Konečný [-]

ŽK: 44. M. Svoboda , 83. F. Persán .
Počet diváků: 76. Rozhodčí: Ovčáček Josef - PRŮCHOVÁ Nikola, HANDŠUH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

redakce fotbalunas.cz

Expert: Jiří Carda
Tip experta: výhra hostů

Přeju vítězství klukům a trenérovi ze Zlatky, s kterými jsem strávil spoustu let v divizním Krumlově. Přesto to nebude jednoduché utkání.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Sousedovičtí mně ve Vimperku zklamali svým proferským fotbalem. Proti rozjeté Zlatce nebudou mít šanci.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Sousedovice mě u nich mile překvapily. V tomto zápase se klidně body mohou dělit.