1:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2024 13:30

22.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Plané chybělo ke skalpu druhého celku tabulky pět minut


Branky


25

Los 22. kola svedl proti sobě mužstva nejlepší čtyřky. Už v pátek Dolní Dvořiště udolalo nejtěsnějším rozdílem vedoucí Strunkovice. V sobotu na sebe narazili SK Zlatá Koruna a SK Planá. Soupeři se rozešli jako na podzim s nerozhodným výsledem 1:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Samotné utkání nabídlo v počátku opatrný fotbal z obou stran, jakoby soupeři čekali s čím na ně protivník vyrukuje. Proto jako blesk z čistého nebe přišla střela Cardy, kterou orazítkoval pravou tyč Votýpkovy brány. To běžela 15. minuta. Poté jakoby se obě mužstva probudila a hrálo se nahoru dolů. První vážnější situace Zlatokorunských přišla v 19. minutě. Konečný si narazil balón s Persánem, vystřelil, ale netrefil bránu. Hosté odpověděli střelou Pajerského z levé strany ve 23. minutě. Míč však srazil obránce Wagner na roh. A o tři minuty později přišla šance na druhé straně. Střelu Persána vyrazil gólman Hajdůšek reflexivně nohama na roh. Ve 31. minutě zahrávali hosté z dobré vzdálenosti volný přímý kop po faulu na Kodrase. Střelecký pokus poslal Řehoř pouze do náruče Votýpky. Ve 35. minutě to byli opět hosté, kteří měli další dobrou příležitost. Po autovém vhazování na levé straně se ke střele dostal Svoboda. Votýpka byl u své pravé tyče včas a nohou míč vyrazil. Ve 38. minutě pokus domácího kapitána Šebelky o přehození Hajdůška nevyšel. A tak asi největší příležitost jít do vedení měli hosté ve 42. minutě. Po zmatcích v domácí obraně, když se nedohodl gólman s obránci, zakončoval z dobré pozice Kitzler, Votýpka však stačil jeho střelecký pokus na poslední chvíli chytit.

Druhý poločas

Ještě větší šanci otevřít skóre měli domácí ve 48. minutě. Po faulu na Šebelku v pokutovém území odpískal rozhodčí proti hostům penaltu. Tu však neproměnil Kroneisl, když mu gólman Hajdůšek vystihl stranu a nadvakrát mu penaltu chytil. Poté se oba týmy snažili strnout vedení na svou stranu. Domácí měli mírnou převahu v poli, hosté však dobře bránili a směrem dopředu se spoléhali na rychlé protiútoky. A jeden takový jim vyšel v 65. minutě. Na levé straně dostal míč do běhu Pešek, přesnou nahrávkou našel před bránou Svobodu, pro kterého už nebyl problém poslat míč za Votýpkova záda 0:1.

 

Po inkasované brance domácí ve snaze alespoň vyrovnat ještě více přidali a zatlačili hosty z Plané před jejich velké vápno a blízko ke střele gólu byli Zlatokorunští v 71. minutě. Tresný kop z pravé strany propadl až k Hajdůškovi, ten reflexivně stačil míč vyrazit před dobíhajícho Kroupu, jehož dorážka skončila na břevně a následující střela jednoho z domácích hráčů skončila nad. Dobrou příležitost měl v 75. minutě i Šebelka. Po centru Konečného vystřelil, Hajdůšek už byl překonán, ale na brankové čáře ho zastoupil jeden z obránců a míč odehrál do bezpečí. Blížil se konec zápasu. Hosté se zaměřili na udržení jednobrankového vedení, což se jim ale nevyplatilo. V 87. minutě po průniku Krále se míč nakonec dostal k Wagnerovi, který nechytatelnou střelou tzv. angličanem od břevna vyrovnal na 1:1.

 

Už v nastaveném čase mohli nakonec domácí strhnout vedení na svou stranu. Dlouhé autové vhazování do vápna prodloužil Wagner hlavou k volnému Persánovi, který prudkou střelou z první přestřelil. A tak se body dělily.

 

Autor: Pavel Ďuriš



Ohlasy k zápasu


SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Čekal nás těžký soupeř z popředí tabulky, což se potvrdilo. Hrál se vyrovnaný zápas plný osobních soubojů, převážně mezi vápny a proto první poločas skončil bezgólovou remízou. Na začátku druhého poločasu jsme měli možnost jít do vedení po zbytečném faulu hostujícího obránce ve vápně, avšak brankář penaltu chytil. A tak platilo staré pravidlo nedáš- dostaneš, kdy šli hosté do vedení z dobře vyřešeného rychlého brejku. Alespoň bod zachránil nechytatelnou střelou Gigi. Remíza je asi spravedlivá a bod bereme, i když v závěru mohl o našem vítězství rozhodnout Persy, avšak z jasné pozice bránu přestřelil. Příští týden jedeme do Sousedovic, kde nás čeká další těžký zápas, ale věřím, ho zvládneme a přiveze všechny body...

SK Planá
Jan Pintér (trenér): Ve Zlaté Koruně jsme odehráli nejlepší poločas jara. V první půli jsme byli jasně lepším týmem, bohužel nás opět zradila koncovka. Po Cardičově střele zachránila domácí tyč, Svobyho vychytal domácí brankář. Domácí se v prvním poločase dostali do jedné nebezpečné situace, kterou však obrana v čele s Hajdym zachránili. Druhý poločas už byl o něčem jiném, udělali jsme zbytečnou, bohužel však zcela jasnou penaltu, kterou však Kamil chytil a tak bylo utkání stále bez branek. Po dvaceti minutách si Svoby na vlastní polovině rozjel akci, kterou si ve vápně také dokončil gólem. Domácí pak přidali a vytvořili si dvě přiležitosti, jednou nás fantasticky zachránil Hajdy v brance, podruhé netrefili branku. Bohužel pak přišla 86. minuta, kdy jsme z našeho autu na polovině hřiště dostali gól. Tam kdyby jsme míč jenom trochu uhráli, tak k tý situaci nikdy nedošlo. Musím uznat, že Wagi to trefil neskutečně a tak to bylo 1:1. Líbilo se mi, že i v těch posledních minutách chtěly oba týmy převrátit výsledek na svojí stranu. Osobně sem docela smutnej, že jsme nedokázali udržet vítězství v posledních minutách, ale jinak je remíza určitě zasloužená. Nicméně by bylo krásné mít skalp prvního a druhého týmu tabulky. Jsem spokojenej hlavně s výkonem v prvním poločase a celkově s přístupem všech kluků, škoda, chybělo pár minut. Za domácí nás nejvíc trápil Venca Beránek. Od nás jsem spokojen s výkonem každého, ale na hřišti byl nejvíc vidět Svoby, výborný zápas odehrál Peťa Řehoř. V zápase nás dvakrát zachránil Hajdy, chytil penaltu, v tom obdrženém gólu má však namočené prsty, on to sám ví. Ale to už je fotbal, za mě krásné, běhavé, zdravě agresivní utkání v přijemném fotbalovém prostředí!



Sestavy


SK Zlatá Koruna
M. Votýpka [-] - J. Zajíc [-] (78. M. Rytíř [-] ) , M. Svoboda [-] , J. Wagner [-] , M. Kroupa [-] - F. Persán [-] , M. Kroneisl [-] , L. Voráček [-] , J. Šebelka [-] - V. Beránek [-] (46. M. Král [-] ) , L. Konečný [-]

SK Planá
K. Hajdušek [-] - O. Hotový [-] , D. Kodras [-] , P. Řehoř [-] , K. Šejvar [-] , L. Pešek [-] (76. T. Plojhar [-] ) - P. Svoboda [-] , J. Carda [-] , D. Kořínek [-] - L. Kitzler [-] (73. M. Cimerhanzl [-] ) , P. Pajerský [-] (84. M. Mižura [-] )

ŽK: 82. J. Šebelka , 83. M. Král - 70. O. Hotový , 88. J. Carda , 92. K. Šejvar .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KOLLMANN Jaroslav - ŠŤASTNÝ Radek, BOČEK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Domácí jedou a potvrdí dobrou formu.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích