1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2023 18:00

2.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žákava si poradila s Dobřany a je dál 100%


Branky


23

Žákava zásluhou hattricku Tomáše Nekoly odjela minulý víkend z Malesic s třěi body. Povedenou premiéru v 1.A třídě zažili i v Dobřanech, kde vyhráli nad Sušicí. V tomto kole už ale poznali hořkost porážky. Jediným gólem rozhodl Boukal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žákava hrála podobným stylem jako v prvním zápase s Malesicemi. Nikam se nehrnuli a iniciativu přenechávali hostům. Ty se snažili kombinovat, ne ale nijak úspěšně. Domácí naopak čekali na chyby v takových to kombinacích a hrozili z protiútoků. Šance na vstřelení gólu byly, obrana je ale vždy zastavila.

 

Druhý poločas byl velmi podobný tomu prvnímu. Jen s tím rozdílem, že neproměňování šancí bylo ještě markantnější. Ze čtyř tutovek dokázali domácí dotáhnout do zdárného konce pouze jednu. A to zásluhou Matěje Boukala. Hosté čekali na svou šanci až do samotného konce, kdy v nastavení Tomáš Klír mířil z dobré pozice pouze do tyče. Balonu ns tyč pomohl i zákrok debutanta v bráně Žákavy Petr Bočan, který si hmed odnesl ze zápasu čisté konto a 3 body k tomu.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava
Ondřej Soukup, hráč: Pro oko diváka, to asi nebyla nějaká extra podívaná. Hosté se snažili kombinovat, ale nijak zvlášť úspěšně. My se zase naopak nikam nehnali, zahrozili rychlými protiútoky, ale nedotáhli je do úspěšného konce. Za první poločas zaslouží pochvalu jen oba golmani, kteří svými výběhy hasili útoky na obou stranách. Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu, ale nesl se více v duchu neproměňování celkem ložených šancí. Ze 4 tutovek u nás uspěl pouze Matěj Boukal. Hosté si tolik šancí nevytvořili, ale tu největší si nechali na konec zápasu kdy ve 2 minutě nastavení zatáhl hráč výborně míč do vápna a předkládal ho na penaltu svému spoluhráči, který přes chumel hráčů a za pomoci zákroku našeho golmana (premiéra v základu a velice dobrý výkon) naštěstí trefil pouze tyč, od které se míč odrazil směr branková čára a Honza Smazal včasným skluzem zabránil soupeři ve skórování a ještě vybojoval odkop od brány. Takže body naštěstí zůstaly doma a my se musíme pokusit vylepšit koncovku jak zakončení, tak i zápasu, jinak by někdo mohl dostat infarkt. Soupeř se jako nováček soutěže určitě neztratí a s tím, kolik mají v týmu mladíků a jak hrají…si myslím, že se v budoucnu v Dobřanech bude fotbalu velice dařit.

TJ Dobřany
Karel Kripner, chytající asistent trenéra: K druhému zápasu jsme zajížděli do Žákavé a věděli jsme, že nás nebude čekat nic jednoduchého. Bohužel s námi neodjel Ondra Havlíček, který si odnesl zranění z prvního domácího utkání proti Sušici. I přesto, že nás trenér připravoval co bude Žákava hrát, hrozil soupeř hlavně po těchto situacích!! Bohužel první poločas jsme se vůbec nemohli dostat do tempa. Nějaké náznaky šancí tam byly, ale ty vyřešila obrana domácích i s pomocí gólmana. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:0. Bohužel jsme inkasovali první branku utkání již po 12 minutách druhého poločasu, kdy jsme si opět nepohlídali jednoduchý nákop za obranu a domácí šli do vedení. Od té doby jsme konečně trochu přidali na tempu a i jsme se dostávali do zakončení. Soupeř hrozil hlavně po brejkových situacích. Naše největší šance přišla v 92. minutě, ale Tomáš Klír trefil bohužel jen tyčku domácí branky. Hned chvilku na to ukončil hlavní rozhodčí utkání a my jsme odjeli s první porážkou. Chtěli bychom moc poděkovat početné skupince našich příznivců, kteří jeli s námi!! Zároveň bych chtěl pozvat všechny fanoušky na příští utkání, které hrajeme v sobotu 19.8. od 10:15 na domácím hřišti s mužstvem TJ START Tlumačov.



Sestavy


FK Žákava
P. Bočan [-] - I. Kašpar [-] (46. Z. Plzák [-] ) , M. Soukup [-] , T. Nekola [-] , O. Soukup [-] , M. Boukal [-] (86. P. Malý [-] ) , J. Smazal [-] , L. Drugda [-] , M. Skala [-] , J. Tišl [-] , S. Nekola [-]

TJ Dobřany
K. Kripner [-] - T. Mertl [-] , D. Mertl [-] (56. J. Roubíček [-] ) , A. Černý [-] , P. Brabec [-] , J. Rajt [-] (67. P. Smetana [-] ) , P. Hejhal [-] , V. Bouček [-] (85. T. Klír [-] ) , M. Hohlberger [-] , Š. Mertl [-] , M. Fabián [-] (67. M. Skřivan [-] )

ŽK: 53. J. Smazal - 76. P. Hejhal .
Počet diváků: 185. Rozhodčí: Kulhánek Milan - ZAVADIL Jan, RUDA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Michal Kořenek

Expert: Pavel Grambal
Tip experta: výhra hostů

Oba týmy bodovaly v prvním kole za 3 body..Tipuji výhru Dobřan a gól Onderky Havlíčka

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů