3:1
(2:0)
52. J. Rajt (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2023 10:15

1.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO | V Dobřanech si zachytali všichni 4 brankáři, z výhry se nakonec radoval nováček


Branky


2. Š. Mertl , 41. A. Černý (p.) , 83. M. Fabián - 52. J. Rajt (vl.)
23

Velká sláva v Dobřanech. Místní tým dnes nastoupil na domácím hřišti k zápasu se Sušicí. A nemohli si přát lepší start! Už ve druhé minutě totiž vedl. Zápas si zbytečně zkomplikovali, nakonec ale berou první tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na první gól soutěžního ročníku 2023/2024 jsme nemuseli čekat příliš dlouho. Už ve druhé minutě nezachytila obrana Sušice protiútok domácích, kdy Hejhal zatáhl míč po pravé lajně a předložil ho před prázdnou bránu Šimonu Mertlovi, který se nemýlil. Po chvíli se ozvali také hosté - střela z nebezpečné pozice skončila ale jen a pouze na jednom z obránců. Další šanci měli opět domácí, konkrétně Petr Brabec. Ten si prohodil balón mezi obránci, které oběhl a na dlouho nohu přeloboval gólmana. Míč k jeho smůle skončil pouze metr vedle pravé tyče.

Další šance domácích neměla příjemnou dohru. Střelec prvního gólu Šimon Mertl si tak zarputile šel pro druhý gól až vzal s míčem i kotník mladého brankáře Blažka. Hra pokračovala a Havlíček v těžké pozici trefil břevno prázdné sušické brány. Až poté byla hra přerušena, Blažka odnesli pořadatele na nosítkách a pokračoval sanitkou do nemocnice. Faul ale odpískán nebyl a hra pokračovala míčem rozhodčích.

Nejblíže ke gólu měli hosté po půl hodině hry, kdy volej Tomáše Marka skončil na tyči.

Poslední vážnější moment prvního dějství nastal ve 41. minutě. Střídající brankář hostů Míček srazil k zemi Havlíčka. Můžeme vést diskuzi, jestli byl zákrok ve vápně nebo před nim. Kdyby byl vně následovala by zcela určitě červená karta a do brány by tak musel někdo z pole. To se ale řešit nemuselo. Konečné rozhodnutí sudího - žlutá karta a penalta. K té si stoupl mladý levonohý stoper Adam Černý. Ten nedal bombou pod břevno gólmanovi žádnou šanci a nováček vedl 2:0.

 

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, kteří soupeře zmáčkli a byla otázka času, kdy vstřelí gól na 1:2. A ten také přišel. V 52. minutě si nešťastně srazil míč do brány po hlavičce Štěcha Jaroslav Rajt a drama bylo na světě. Další zvrat přišel po hodině hry kdy byl pozdě u míče vyběhnutý gólman Kripner, který poslal k zemi hostujícího útočníka. Nic než červená karta zde nepřipadalo v úvahu. Hosté stále tlačili, dvakrát se dožadovali penalty - vždy marně. De facto celý poločas snahy o vyrovnání vyšel vniveč. Přihrávku Černého na půli hřiště měl na kopačce hostující obránce. Ten ale promáchl, Michal Fabián se zhostil volného míče a z půlky běžel sám. S Míčkem si pohrál, naznačil, hodil si balón na levou a do prázdné brány upravil na konečných 3:1. Rozruch mezi hosty vzbudila ještě nastavený čas. Ten totiž čítal pouze 2 minuty. To se nelíbilo jak Králíkovi, tak Pavlu Hrubcovi na lavičce. Oba viděli žlutou kartu.



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Josef Kožíšek, trenér: Vyhráli jsme zaslouženě, podali jsme dobrý výkon. Asi bych to první utkání teď nijak nenafukoval. Nechtěl bych to nějak moc rozebírat. Podali jsme bojovný, zodpovědný výkon a zaslouženě jsme vyhráli.




Sestavy


TJ Dobřany
K. Kripner [-] - P. Brabec [-] , L. Radič [-] (60. F. Jehlík [-] ) , O. Havlíček [-] (46. M. Fabián [-] ) , J. Rajt [-] , P. Hejhal [-] (72. J. Roubíček [-] ) , V. Bouček [-] (78. T. Klír [-] ) , M. Hohlberger [-] , Š. Mertl [-] , T. Mertl [-] , A. Černý [-]

TJ Sušice
T. Blažek [-] (23. F. Míček [-] ) - T. Marek [-] , T. Klíma [-] (86. M. Podlipský [-] ) , O. Míčka [-] , A. Pivetz [-] , J. Králík [-] , L. Král [-] , J. Štěch [-] (86. Š. Krůs [-] ) , A. Vystrčil [-] (65. J. Kysilka [-] ) , L. Kodýdek [-] , L. Hájek [-]

ŽK: 93. J. Rajt - 41. F. Míček , 76. T. Marek , 90. J. Králík . ČK: 60. K. Kripner .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: PŘIBYL Zdeněk - KRAUS Jan, PAUR Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Lukáš Tomášek
Tip experta: výhra hostů

Sušice potvrdí roli favorita, v Dobřanech zvítězí.

Tip: výhra domácích

Hráč, Trenér, Zpravodaj, Fanoušek, Administrátor klubu, Fotograf - TJ Košutka Plzeň | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích