Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2023 10:15

29.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO | Kralovice otočily zápas s Horšovským Týnem, radost mají i na Košutce


Branky


21

Karty byly rozloženy jasně: Výhra hostů by, co se prvních dvou míst zaručující přímý postup, nic nezměnila. Jakákoliv bodová ztráta hostů by znamenala postup plzeňské Košutky. A to se také stalo! Kralovice otočily zápas a na Košutce mohou slavit. Kralovice se díky lepšímu vzájemnému zápasu právě s dnešním soupeřem přiblížily baráži, kaznějovské Bohemii stačí k přímému postupu bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do zápasu dvou týmů pohybujících se okolo pozic zaručujících baráž o krajský přebor vstoupili lépe hosté. V 11. minutě vysunul Čižikov přihrávkou za obránce Dibrivnyie, ten dokázal překonat Bodurku, ale toho zastoupil jeden z obránců, který míč pohybující se v malém vápně dokázal odklidit na roh. O dvě minuty později se ukázali také domácí. Centr Pánka přes celé vápno si zpracoval Řenč, poradil si s dvěma obránci a vystřelil z úhlu. Jeho pokus však Straka dokázal vyrazit. V dalších šancích se objevili znovu hosté. Nejprve si v 24. minutě po špatném přebrání hráčů při autovém vhazování naběhl na aut Malý, jehož pokus z úhlu se jen těsně nevešel mezi tři tyče. Chvíli na to už se Horšovský Týn mohl radovat. Ve 27. minutě rozehrávali hosté standardku, první zakončení ještě Bodurka vyrazil, ale jen k úplně osamocenému Havlíčkovi, který míč na malém vápně uklidil do opuštěné branky. Kralovicím ale stačilo málo a bylo srovnáno. Ve 31. minutě špatně rozehrál přímý kop z hranice vápna Řenč, aby se o pár sekund později dostal z rohu vápna ke střele Lavička a nedal Strakovi střelou na zadní tyč šanci. Tím rozpoutal vlnu nevole na hostující straně, kvůli hraničním zákrokům před vsítěním branky. Byl to ale opět Horšovský Týn, který se tlačil do více příležitostí. Prvně se v dobré možnosti objevil sám před brankářem Dibrivnyi a chvíli po něm střílel z hranice penalty Havlíček. Prvního jmenované Bodurka vychytal, druhý jmenovaný mířil vedle tyče. Hosté své šance neproměnili, a tak domácí ukázali svou produktivitu. Ve 39. minutě vyzpovídal v křídelním prostoru Kulhánek jednoho z obránců, nacentroval na Berbra, který halvou na přední tyči poslal domácí do vedení.

 

 

 

 

Hosté byli opařeni průběhem zápasu a domácí toho využili ke změně rozložení sil na trávníku. Už v první minutě druhé půle se dostal po centru ke střele Hurt, ale hostuící obránci jeho pokus zblokovali. V další příležitosti se objevil po dobře rozehraném rohu nakrátko Pánek. Ten svou střelu ale poslal ze středu vápna těsně vedle. Neuběhla ani minuta a dopředu se dral po dlouhém míči z vlastní poloviny, nejspíše v ofsajdu pohybující se Kulhánek, u míče však byl první brankář hostů, který svým odkopem jen trefil právě Kulhánka a svou chybu tak musel hasit faulem těsně před hranicí šestnáctky. Přímý kop si vzal na starost Lavička, jehož střela na přední tyč protáhla Straku. Paradoxně to byl ale opět méně aktivnější tým, který udeřil. V 57. minutě domácí ztratili míč, ke střele se tak dostal Dibrivnyi, kterého ještě Bodurka vychytal, ale na dorážku opět dobře postaveného Havlíčka byl krátký. Na koni tak byli hosté, kteří se drali do dalších šancí. Tu měl na svědomí opět Havlíček, který dostal přihrávku za obránce, obešel Bodurku a zakončil. Jeho radost mu ale překazil zvednutý praporek. I přes protesty hostů, kteří signalizovali hraní domácího hráče branka přes poradu rozhodčích neplatila. Jediné co si hosté z této akce odnesli byla červená karta pro jejich trenéra, který se v momentě neuznání branky pohyboval hluboko ve hřišti a neodpustil si pár peprných slov. To jako by bylo pro domácí malé varování. Ti totiž špatně rozehráli po ofsajdovém postavení, naštěstí pro ně Dibrivnyi v dobré šanci selhal. Vytasit se s dobrým zákrokem musel Bodurka i v 62. minutě. To se hosté dostali k centru na Havlíčka, který míč prodloužil na za ním nabíhajícícho Černíka. Ten ale ve vyložené šanci selhal. Hosté si koledovali o trest, který také přišel. V 71. minutě si navedl mič ze strany k vápnu střídající Vrána, který pěknou přízemní přihrávkou uvnitř vápna našel mezi obránci nabíhajícího Martina Bulína, který dostal míč pod Strakou do branky a poslal Kralovice znovu do vedení. Jedinou šancí na zvrat ve výsledku měli hosté v 78. minutě. Tečovaná střela Malého do protipohybu Bodurky však v síti neskončila, a tak už hrozili pouze domácí z brejkových situací. Jelikož ale dvě šance Vrány a jedna Kulhánka brankou neskončily, berou Kralovice důležité vítezství, které je výrazně přiblížilo baráži. Radost mají také na Košutce, kterou tento výsledek posouvá do příštího ročníku krajského přeboru.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Kralovice
Jakub Kulhánek, hráč: Zápas měl pro obě mužstva velkou váhu. Protože Kralovice museli vyhrát a ještě jedno utkání vyhrát musejí, aby obsadili barážové místo. Týn naopak měl náskok pár bodů a pokud by vyhrál, barážové místo by měl téměř jisté. My Kralovice jsme začali aktivněji. Bohužel jsme dostali v 28. minutě góla a vidina dobrého průběhu utkání nám lehce nahořkla. Netrvalo dlouho a Jan Lavička kousek za vápnem trefil krásnou střelou šibenici na 1:1. Chvíli před poločasem vstřelil gól dobře umístěnou hlavičkou k tyči Ondřej Berbr na 2:1. Zhruba v polovině druhého poločasu soupeř srovnal na 2:2 a nám bylo jasné, že jediná možná cesta k baráži o postup je toto utkání vyhrát. Naštěstí se nám 3 body přiblížily v 73. minutě, když se svou střelou uvnitř vápna nemýlil Martin Bulín a my tak vedli 3:2. Do konce zápasu jsme ještě měli obrovské šance, které jsme měli řešit lépe. Soupeř měl také pár šancí, ale neúspěšných. H. Týn hraje dobrý fotbal. Na jejich hru hodilo ovšem velký stín vyloučení červenou kartou trenéra z lavičky za urážení a agresivní chování. Obecně projev Horšovského Týna považujeme za zbytečně emocionální. Utkání mohlo vzhledem k šancím na obou stranách v důsledku skončit jakkoliv. Nicméně si troufnu říct, že jsme vyhráli zaslouženě. Hra byla chvílemi dost kontaktní a protože je to jen a pouze sport, jsme rádi že nedošlo k žádnému zranění jak u nás, tak na soupeřově straně. Teď se můžeme těšit na poslední zápas s Mochtínem.




Sestavy


TJ Sokol Kralovice
J. Bodurka [-] - M. Pánek [-] (65. P. Vrána [-] ) , D. Sládek [-] , J. Lavička [-] (65. M. Bulín [-] ) , M. Řenč [-] , M. Kůsa [-] , J. Vlk [-] , J. Kulhánek [-] , O. Berbr [-] , D. Běláč [-] (46. O. Hurt [-] ) , T. Kříž [-]

FC Dynamo Horšovský Týn
J. Straka [-] - J. Havlíček [-] , M. Dibrivnyi [-] , J. Černík [-] , J. Malý [-] , M. Falout [-] , O. Sloup [-] (40. M. Nidl [-] ) , M. Gregořica [-] , A. Slinkin [-] , J. Čižikov [-] , M. Šutek [-]

ŽK: 54. J. Bodurka , 70. J. Vlk , 90. O. Berbr - 2. A. Slinkin , 33. M. Falout , 65. M. Gregořica , 92. J. Malý .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: PAUR Roman - BOGDAN Gabriel, ŘÍHA Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Václav Duspiva
Tip experta: výhra domácích

Šlágr kola, kde diváci asi uvidí vyrovnané utkání.
Hosty nicméně čeká poměrně dlouhá cesta do Kralovic a pak i z kabiny na hřiště, takže sobotního rána a domácího prostředí nakonec využijí Kralovice.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích