Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2022 10:00

26.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Předfinálové střetnutí dopadlo jednoznačně pro Tachov


Branky


15

Další úspěšný zápas mají tachované za sebou, v sobotu doma porazili Kralovice 5:0. Do konce soutěže ještě zbývá sehrát tři zápasy, v nichž k jistotě postupu potřebují hráči z okresního města 4 body! Podaří se jim je získat? A jak probíhalo poslední střetnutí s budoucím finalistou krajského Poháru?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oba celky se mohou pyšnit skutečností, že se probojovali do finále Poháru PKFS a tento zápas mohl napovědět, jak nadcházející finálové klání bude probíhat. 

 

Od úvodního hvizdu bylo jasné, že hosté budou vycházet ze zabezpečené obrany a hrozit z brejků. Do dvou slibných situací se dostal Kulhánek, ale to bylo na dlouhou dobu od Kralovických vše. Domácím se podařilo vstřelit dva slepené góly. Nejprve po příhře P. Kořínka střílel Sláma, Nieves dorážel do břevna, míč se odrazil k Hudcovi a ten věděl, co s ním – 1:0.

 

O dvě minuty později nahrával domácí playmaker Šuranský, Sláma obešel brankáře a z úhlu zvýšil na 2:0. Po dvacet minutách mohli jít tachovští do trháku... Sláma zabojoval, ale Hudec mířil nad branku. Další gól přinesla až 36. minuta, kdy opět zabojoval Sláma, Nieves přistrčil P. Kořínkovi, který se nemýlil. Hosté se zlobili na sudího, že neodpískal Slámův šlapák a nutno dodat, že nejspíš právem. Do půle měli domácí ještě dvě šance, konkrétně aktivní Sláma, ale nejprve mířil nad, poté jeho střela ze strany postrádala razanci.

 

Úvod druhé půle byl od domácích ospalejší a hosté toho málem využili – Kříž však trefil pouze tyč. Po čtvrthodině hry už se Tachov dostal zpět do tempa a vytvářel si jednu šanci za druhou. Na pravé straně řádil především P. Kořínek, který vyzval Nievese, ten však na přihrávku nedosáhl. Vzápětí pak Khymanycha, jež sám před brankářem netrefil míč.

 

V 67. minutě, po chybě hostů, šel P. Kořínek zcela sám, ale brankář vyrazil na roh. O dvě minuty později padl další gól, po ose Umanskyi – P. Kořínek – Khymynach – 4:0.

 

Nejkrásnější branku přinesla 80. minuta – Hudcův centr našel Fišera, který hlavou přeloboval brankáře – 5:0. Přestože bylo rozhodnuto, hrálo se dál – P. Kořínek nejprve po příhře Roháče mířil vedle, vzápětí po samostatné akci mířil vedle Hudec. Na druhé straně zachyboval Umanskyi, ale Landrgott si dvěma skvělými zákroky čisté konto, mimochodem šesté v řadě, vzít nenechal. Gólovou tečku mohl napsat po úniku P. Kořínka Khymanych, ale ztroskotal na brankáři.



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Chtěli jsme utkání rozhodnout v prvním poločase, což se nám podařilo. Hned od začátku jsme diktovali tempo hry, snažili jsme se hrát rychle a kombinačně. Podařilo se nám dát dva rychlé góly a v 15. minutě jsme po krásných akcích vedli 2:0. Hosté se prakticky celý první poločas jen bránili a my jsme si vytvářeli další šance, přičemž před poločasem jsme zvýšili na 3:0 a bylo rozhodnuto. Přesně to jsme si přáli, abychom mohli dát příležitost i dalším hráčům z lavičky. Také druhý poločas jsme hráli podle našich představ, vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou, hostům jsme jejich pokusy o útoky eliminovali hned v zárodku. Přidali jsme další dvě branky po krásných akcích ze stran. Přestáli jsme jednu nebezpečnou situaci, kdy po chybě naší obrany, hosté nastřelili tyčku, ale to bylo z jejich strany vše... Zápas, který naše hráče evidentně bavil, jsme dohrávali s tím, aby se nikdo nezranil. Už bylo těch našich zranění v této sezóně dost. Čtvrtý tým tabulky jsme porazili přesvědčivě a potvrdili tak skvělou formu. Udělali jsme tak další krok k postupu, který si všichni moc přejeme. V týdnu jsme se také probojovali do finále PKFS, na které se moc těšíme a sami jsme si tak určili další cíl, totiž vyhrát finále a završit tak "double". Věřím, že se nám to podaří.

TJ Sokol Kralovice
Jan Lavička, hráč: Zápas se odehrál na fantasticky připraveném hřišti, to se ale o našem výkonu říci nedalo. Soupeř byl aktivnější, ve všech aspektech lepší, zasloužil si jednoznačně vyhrát. Je škoda, že jsme neproměnili alespoň jednu z šancí, které jsme měli. Soupeři gratuluji a jsem si jist, že na finále Poháru PKFS se připravíme o poznání lépe a sehrajeme vyrovnanou partii!



Sestavy


FK Tachov
P. Landrgott [-] - P. Sláma [-] (65. O. Khymanych [-] ) , G. Nieves [-] (65. J. Šroub [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , J. Viterna [-] , T. Habart [-] (78. T. Roháč [-] ) , V. Mráz [-] (70. A. Kořínek [-] ) , Z. Sloup [-] (65. J. Fišer [-] ) , R. Umanskyi [-]

TJ Sokol Kralovice
R. Šott [-] - T. Kříž [-] , P. Bulín [-] (60. P. Vrána [-] ) , M. Bulín [-] , M. Pánek [-] (60. O. Růžek [-] ) , J. Kulhánek [-] , M. Řenč [-] , J. Lavička [-] , L. Sládek [-] , M. Kůsa [-] , J. Vlk [-]

ŽK: 17. J. Lavička , 65. L. Sládek .
Počet diváků: 117. Rozhodčí: Ruda Daniel - FANFULE Ladislav, SLADKÝ Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích