Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2020 16:00

2.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svéradice nezvládly druhý poločas, Radnice odvážejí body po důležité výhře


Branky


18

Svéradice dokázaly s hosty držel krok po celý první poločas. Nerozhodný stav ve druhém poločasu však neudržely, nabídnutou přesilovku nevyužily, a tak si Radnice odvezly všechny body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kába zaskočil hosty

Začátku zápasu předcházelo poděkování a poblahopřání místního klubu panu Janu Svobodovi k 60. narozeninám. Jedná se o místní fotbalovou legendu, která dříve oblékala například dres Vítkovic hrající 1. ligu a v tehdejším Středoevropském poháru se prosadil do sítě Osijeku. Z Vítkovic zamířil do Škody Plzeň, tehdy hrající 2. ligu a po dvou letech se přes LIAZ Jablonec vrací do Svéradic, s nimiž zažívá největší úspěch místního fotbalu - postup z divize do tehdejší 2.NFL (dneční ČFL). Ve svéradickém klubu navíc drží rekord ve vstřelených brankách, mezi místními kanonýry.

 

Po ceremonii byl odpískán začátek zápasu a hosté z počátku drželi otěže hry. Ale i přes několik vytvořených příležitostí se jim podařilo prosadit až Poláškem ve 22. minutě. Nicméně houževnaté Svéradice si své čance taktéž vytvářely. Důrazný Kába ve 26. minutě využil nevydařenou rozhrávkou hostů, poradil si se dvěma obránci a z hranice šestnáctky nedal Spěváčkovi šanci. Hra přidávala na důrazu v osobních soubojích, často se kouskovalo a kombinace se vytrácely. Změnit stav utkání do poločasu dvakrát odmítl Polášek nebo Huttr a na druhé straně z brankové čáry po skrumáži v malém vápně hlavičkoval míč na roh Rýdl, aby zabránil svéradickému vedení.

Ač měli domácí početní výhodu, fyzicky nestíhali

Do začátku druhé půle už se hosté lépe připravili a těžili zejména z rychlých akcí a chyb domácí obrany. Šance se postupně vytvářely, ale proměnit se podařilo až tu z 58. minuty, kdy tváří v tvář Soukupovi nezaváhal Svoboda - 1:2. A jmenovaný střelec mohl do konce zápasu ještě minimálně 4x vedení navýšit, ale střelecká smůla byla proti. Do hry byl hostujícícm trenérem vyslán Pavel Aubrecht. Ten domácí obranu začal výrazně provětrávat a po šikovné narážečce před vápnem domácích navýšil vedení na 1:3. Následovala nemilá záležitost pro hosty, za něž se po druhém žlutém faulu musel svléci Brož a domácí tak měli před sebou dvacetiminutovou přesilovku. K aktivitě svého týmu vybízel místní středopolař, Stanislav Makovec, který věřil v lepší výsledek. Chvíli na to zahrávali hosté nebezpečnou standardní situaci na hranici pokutového území Radnic. Jenže výtečnou střelu do levé šibenice vytěsnil ještě lepším zákrokem Spěváček a to už bylo na domácí asi moc. A jelikož se v domácí obraně otevírala okénka, využíval je několikrát rychlý Svoboda s P. Aubrechtem, kteří v 78. po vzájemné kombinaci vykouzlili parádní gólovou akci na jejímž konci byl opět Aubrecht. Do konce zápase se už skóre nezměnilo a hosté si za lepší druhý poločas odvezli všechny body.



Ohlasy k zápasu


FK Svéradice
Marcel Voříšek, trenér domácích: Čekal nás druhý těžký soupeř za sebou a i přesto, že jsme se na něj snažili připravit, fyzicky jsme nezvládli závěr zápasu. Musím hráče pochválit za povedený první poločas a za bojovnost, kterou do zápasu dali. Zejména Standa Makovec náš tým hodně burcoval. Soupeři gratuluji k výhře a my se doufám brzy odrazíme.

TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht st., trenér hostů: Získat ve Svéradicích tři body nebylo vůbec jednoduché. Domácí mužstvo začalo hrát s velkým nadšením, bránilo ve větším počtu hráčů a spoléhalo na euforii Makovce a šikovnost hráčů Káby a Hájka. Nám naopak 1.poločas nesedl, hráli jsme pomalu, bez patřičného pohybu a nápadu. 2.poločas už byl z naší strany lepší. Celé mužstvo začalo hrát opětovně poctivý fotbal, jako na Košutce. Domácí nám přestali stačit rychlostně, Pavel Aubrecht přinesl do hry lepší fotbalovou myšlenku a rozehrál se Matěj Svoboda. Cestu ke třem bodům nezastavilo ani přísné vyloučení Lukáše Brože.



Sestavy


FK Svéradice
M. Soukup [-] - R. Kába [-] , L. Pícka [-] , F. Nováček [-] , S. Makovec [-] , M. Hájek [-] , M. Heimlich [-] (63. P. Chládek [-] ) , M. Chaloupka [-] , V. Brůha [-] , M. Petrášek [-] , T. Nesveda [-]

TJ Sokol Radnice
T. Spěváček [-] - D. Fencl [-] , P. Valenta [-] , M. Krč [-] , D. Rýdl [-] - J. Esterka [-] (88. O. Seget [-] ) , L. Aubrecht [-] , M. Svoboda [-] (90. V. Melich [-] ) , L. Brož [-] - F. Polášek [-] , Š. Huttr [-] (56. P. Aubrecht [-] )

ŽK: 77. F. Nováček , 88. M. Chaloupka - 4. L. Brož , 59. D. Fencl , 88. J. Esterka . ČK: 69. L. Brož .
Hráči zápasu: P. Aubrecht .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: SCHNEIDER Josef - MIČAN Jan, RUDA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Jedeme si ven pro 3 body, tak doufám že se nám to podaří.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů