2:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 17:00

3.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radost domácích. Brankář Blahník vychytal 4 penalty po sobě


Branky


22

To byla jízda. Utkání třetího kola plzeňské I. A třídy mezi Mochtínem a Žichovicemi dospělo až do penaltového rozstřelu, ve kterém doslova zakraloval domácí brankář s číslem 99 Matyáš Blahník. Čtyři z pěti penalt hostujícího týmu zlikvidoval a i díky němu si Mochtín dokráčel pro druhou výhru v rozehrané sezoně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezgólová remíza

Utkání v Mochtíně začalo trochu netradičně, když hostující Žichovice dorazili na mistrovský zápas v deseti lidech. Úvodní čtvrthodinku tedy hráli domácí v nevynucené přesile, ovšem poté dorazil žichovický opozdilec a začalo se naplno. Hosté však z obranného valu dlouho nevylézali a nechali Mochtín kombinovat a hrát. Čekali na chybu, ze které by profitovali brejkoví hráči Chalupa, Špírek či Butnaru. Šanci měl v průběhu prvního poločasu například domácí kapitán a trenér Jiří Dolejš, kterého našel zkušeně ve vapně Jiří Čeleda, ovšem kouči domácích sjel při střele mič z nohy a gólman hostí Martin Hlaváč tak neměl s lapením problém. V závěrečném bloku první půle, konkrétně ve 32. minutě, se pak do šance dostal další domácí hráč Jakub Bejvl, jehož hlavičku však opět vyrazil gólman Žichovic a gól nepadl ani z následné dorážky Zdeňka Pláničky.

Během deseti minut gól do obou branek

Mochtín svůj tlak stupňoval a již ve 48. minutě byl blízko úvodnímu gólu po přímém kopu Čeledy. Jeho střelu ale gólman Žichovic Hlaváč opět vyrazil a z následných dvou dorážek již nic nebylo. Z následného rohové kopu se ale konečně protrhla smůla v zakončení domácích a ve 49. minutě se poprvé měnilo skóre díky hlavičce Pavla Staňka. Hosté museli změnit taktiku a hned o dvě minuty později měli z brejku také golové zakončení, tentokrát vedle. V 55. minutě ještě zahrozil hlavou kapitán Jiří Dolejš, ale opět bez účinku. A byli to naopak hosté, kteří po ojedinělém protiútoku a nedostatečném odkopu míče domácích srovnali Chalupou v 59. minutě, když na začátku akce zatáhl míč Butnaru, Chalupa poté přešel přes dva hráče, dal míč Špírkovi, jehož sražená střela se dostala opět k Chalupovi, který se už nemýlil - 1:1. V závěru už se stav nezměnil, a tak se šlo do penaltového rozstřelu.

One man show v podání domácího gólmana

Celkem čtyři penalty pochytal v závěrečném rozstřelu domácí gólman Blahník, když za hosty proměnil pouze David Staněk. "Svým hráčům nemůžu nic vytknout, penalty to nebyly špatné, ale soupeřův brankář si vždy do poslední chvíle počkal a téměř všechny střely zlikvidoval. Musím mu pogratulovat, sám jsem celý život chytal a tohle je sen každého gólmana," komentoval penaltové klání hostující kouč Tomáš Čakrt. Za domácí pokutový kop proměnili Jiří Dolejš, Jan Žiak, Zdeněk Plánička a Jakub Bejvl.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Mochtín
Trenér a kapitán Jiří Dolejš mladší: Jsem rozpačitý, bylo nás málo a museli nám pomoct kluci z B-týmu. Nemohli jsme se prosadit, hosté to hráli na brejky. Betonovali a my jsme se těžko prosazovali. Je to pro nás ztráta bodu.

TJ Žichovice
Trenér Tomáš Čakrt: Naše problémy se sestavou se naplno projevili, když jsem ze začátku utkání nastoupili o 10 hráčích a jako první inkasovali. Pak jsme z brejku vyrovnali, ale na penalty to bohužel nevyšlo.



Sestavy


TJ Sokol Mochtín
M. Blahník [-] - Z. Smolík [-] , J. Dolejš [-] , J. Bejvl [-] , J. Žiak [-] , J. Čeleda [-] , O. Šup [-] , Z. Plánička [-] , P. Staněk [-] , T. Dolejš [-] (76. J. Šafránek [-] ) , J. Pretzelmayer [-] (84. S. Jarabica [-] )

TJ Žichovice
M. Hlaváč [-] - J. Landa [-] (90. S. Klas [-] ) , V. Jech [-] , M. Špírek [-] , L. Červený [-] , I. Butnaru [-] , O. Chalupa [-] , P. Rojík [-] , R. Beneš [-] , L. Mourek [-] , P. Bláha [-] (88. D. Staněk [-] )

ŽK: 27. P. Staněk , 89. Z. Smolík , 90. S. Jarabica - 36. I. Butnaru , 69. V. Jech , 90. L. Červený .
Počet diváků: 80.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Josef Majer

Expert: Milan Primas
Tip experta: výhra domácích

Na Mochtín nemám dobré vzpomínky, před časem jsem tam jel na zápas rovnou z moravského vinobraní a v 60. minutě si posílal parte na tiskárnu. Domácí útočník mě křísil kýblem ledové vody. Žichovice hrají nakopávaný fotbal jako vystřižený z vesmírného programu, jednou dokonce balon vystřelený z jejich kopaček letěl tak vysoko, že narušil vzdušný prostor České republiky a zachytily ho radary. Tipoval bych remízu a bod navíc přeji Mochtínu, jelikož se známe léta ještě z působení v 1. B třídě a vždy to byly férové zápasy.
Můj tip: 1:1, na penalty 5:4.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

V Mochtíně těžko říct, věřím v kříž...

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích