Kvalitních bavičů máme v kabině více, říká dobře naladěný Lukáš Havránek z Kouřimi

Celou dosavadní kariéru strávil se svém mateřském klubu. Za svůj srdcový klub si zachytal i 1.A třídu. Příležitostný rybář, kovaný sparťan a opora Kouřimi Lukáš Havránek odpovídá v online rozhovoru pro fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k prvenství. Jak jste reagoval, když jste zjistil, že jste byl vyhlášen hráčem kola podle hlasování fanoušků?
Dobrý den, děkuji. Vůbec jsem to nečekal. Vážím si toho a děkuji všem fanouškům za hlasy.
Máte nějaký zápas v kariéře, na který nikdy nezapomenete?
Asi zápas v 1.A třídě Kouřim – Bohemia Poděbrady. Pan Malinovský mi dal tehdy šanci chytat. Bylo mi 20 let, domácí zápas přišlo spoustu lidí měli bubny, trumpety super atmosféra. Zápas jsem si užil. Bohužel jsme prohráli 1:2, ale na tenhle zápas nikdy nezapomenu
Ve 34 letech patříte ke zkušeným oporám mužstva, odchytal jste spoustu zápasů. Vzpomenete si, co nejbizarnějšího se Vám v zápase přihodilo?
Tak pár bizarních gólů jsem dostal, třeba přímo z rohu.
Jste spíše tišší typ brankáře, nebo hřmotnými výkřiky dirigujete své spoluhráče po celý zápas?
Vždy mě učili na hráče mluvit. Komunikace v zápase je hodně důležitá. Jak já na spoluhráčem, tak oni na mě. Brankář musí hodně mluvit. Čím více mluví, tím méně má práce. To mi vždy říkal trenér Škopek.
Prý patříte mezi vášnivé rybáře. Pochlubíte se nějakým trofejním úlovkem za poslední dobu, máte-li?
Na ryby chodím rád, ale za posledních pár let vůbec nebyl čas. Přišla stavba domečku, děti, práce, fotbal a ryby šly stranou. Teď občas zajdu s dětmi, ale chytáme jen malinké rybky. Čekání na velké kapry děti moc nebaví. (smích)
Kdo je největší bavič kabiny?
Největší bavič? No máme jich v kabině více. Ale vyberu Patrika Jirků, Dana Procházku a Tomáše Dufeka. Většina hlášek vzniká u téhle trojky.
Minulý týden vyhrál anketu Váš brankářský kolega Matouš Petrásek. Čím to, že Kouřim disponuje tak kvalitními brankáři, bude třeba něco ve vodě?
Kouřim nemá brankáře, Kouřim má pouze kluky s rukavicemi, jak říkají zmínění vtipálci. Teď se nám zadařilo a tým jsme podrželi. Doufám, že se nám bude dařit i nadále. Sezóna teprve začala.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Čtenářům bych vzkázal, ať chodí na okresní fotbal, některé návštěvy jsou žalostné. A fotbal se hraje pro lidi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.