Denis Chovanec: Korunka střelců mě láká

Nestává se příliš často, aby během pár týdnů opanoval anketu o nejlepšího hráče stejný fotbalista. Přesně tento obdivuhodný počin se teď podařil čtyřiadvacetiletého útočníkovi Denisovi Chovancovi. Třetí nejlepší kanonýr soutěže přispěl dvěma góly k domácímu vítězství Jakubčovic nad Velkými Heralticemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podruhé v sezoně jste se stal hráčem kola. Není to už trošku nuda? A neříkal jste spoluhráčům, aby hlasovali pro někoho jiného?
Není to nuda, je to odměna za poctivě vydřenou práci. Ne, určitě neříkal. Ono to vždycky potěší, když dostanete individuální ocenění. (úsměv)
Vy jste byl takovou první jakubčovickou vlaštovkou. Stačilo pár týdnů a této anketě dominujete. Překvapilo vás, že jste si ji v kabině takto oblíbili?
Určitě nepřekvapilo. Jsme soutěživí kluci a tohle je zpestření, které navíc i něco stojí. (úsměv)
Když už jste zopakoval předešlý triumf, tak dostanou od vás spoluhráči nějakou speciální odměnu?
Určitě po tréninku dostanou nějaký zákusek.
V samotném zápase proti Velkým Heralticím jste sice splnili roli favorita, ale na výhru jste se dost nadřeli. Můžete se krátce vrátit k tomuto utkání? Čím vás soupeř překvapil?
Velké Heraltice patřily k jedněm z nejkvalitnějších soupeřů. Zápas to byl vyrovnaný, šance byly na obou stranách, ale my jsme své využili lépe a dotáhli utkání vítězného konce. Soupeř určitě překvapil svými kvalitními přechody do útoku.
Na sobotním vítězství jste se podílel dvěma brankami. Popište prosím čtenářům oba gólové momenty…
První gól padl, když soupeř odkopával balon od brány. Po hlavičkovém souboji se míč dostal k Vavrymu (Daniel Vavroš) a ten mě krásnou přihrávkou vyslal samotného na brankáře. Podruhé jsem se prosadil, když jsem po autovém vhazování prodloužil míč na Šráju (Jan Schreier), ten v souboji odstavil obránce, já získal balon a šel znovu sám na brankáře.
V listině kanonýrů se momentálně nacházíte na třetím místě. Láká vás korunka krále střelců?
Korunka střelce mě určitě láká, ale důležitější jsou pro mě úspěchy celého týmu.
Vy jste nedávno v sestavě absentoval kvůli zdravotním problémům. Co vás trápilo a jste už stoprocentně fit?
V zápase proti Ludgeřovicím mě protihráč zfauloval a na čtrnáct dní jsem byl mimo opět kvůli výronu, se kterým mám dlouhodobé problémy. Stoprocentní to ještě není.
Podzim uzavřete prestižním soubojem s Fulnekem. Jak se na toto derby těšíte? Co vymyslet na rozjetého soupeře?
Na toto derby se těším hodně, bude to takový malý souboj proti mému dobrému kamarádovi a nejlepšímu střelci soutěže Luboškovi Maléřovi. (úsměv) Vymýšlet nic nebudeme, chceme si užít zápas, který bude hodně sledovaný a hrát svůj fotbal.
Když jsme se posledně bavili, tak jste říkal, že byste se nebránil postupu, ale v kabině to neřešíte. Změnilo se něco? Toužíte už všichni po krajském přeboru?
Stále se nic nezměnilo. V kabině se nic neřešilo, ale myslím si, že nejsem sám, kdo by chtěl postoupit.
Fotbal dlouhodobě kombinujete s futsalem v dresu Baracudy Jakubčovice. Jak vám to vyhovuje? A je výhoda být takto sehraný? Projevuje se to i ve velkém fotbale?
Momentálně futsal nehraji z důvodu již zmíněného zranění. Přes zimní pauzu ve fotbale je futsal parádní náhradou, jak se udržet v kondici a být stále aktivní.
Mezi koníčky jste zařadil fitness. Jak dlouho už se posilování věnujete a co vám to dává?
Mám rád celkově sport. Fitness se věnuji asi dva roky, je to super odreagování.
Kdo patří mezi vaše oblíbené fotbalisty a proč fandíte zrovna tomuto hráči?
Můj oblíbený fotbalista byl Ronaldo (Brazílie), a to díky schopnosti driblovat s míčem a střeleckému instinktu. Nyní to je Eden Hazard z mého oblíbeného klubu Chelsea FC.
Máte nějaké předzápasové rituály?
Rituál žádný nemám, naladím se dobrou hudbou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.