Chlebičov patří určitě mezi nejlepší trojici manšaftů v soutěži, říká o svém týmu talentovaný Filip Vala

V průběhu minulého týdne jste hlasovali pro nejlepší hráče předešlého kola. Z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal zástupce klubu SK Viktorie Chlebičov - teprve osmnáctiletý útočník FILIP VALA. Naše redakce Fotbalunas.cz ho vyzpovídala a poskytla pro vás rozhovor. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, vyhráls v průběhu týdne hlasování v anketě o Hráče kola. Dovol nám, abychom Ti pogratulovali k tomuto vítězství a ocenění. Můžeš nám prozradit, co pro Tebe toto vítězství znamená?
Dobrý den, moc děkuji. Cením si tohoto ocenění. Předem chci hlavně poděkovat těm, co pro mě hlasovali. Je to pro mě motivace do dalších zápasů. Vítězství je pro mě určitě důležité, máme před sebou hodně náročné zápasy, ve kterých musíme prokázat naší kvalitu. Pro mě samotného je to super krok. Jsem ještě více motivovaný a natěšený do dalších zápasů.
Nominaci v sestavě sis vysloužil za povedený zápas v minulém kole, kdy jsi jedním gólem a jednou asistencí pomohl svému týmu porazit na jaře rozjetou Starou Bělou. Můžeš tento zápas a svůj výkon zhodnotit ze svého pohledu?
Stará Bělá byla hodně dobře fyzicky připravena. Musím uznat, že některé pasáže hry byly ve prospěch Starobělských, ale dokázali jsme jim odolat. Jinak byl celý zápas v naší režii a zaslouženě jsme vyhráli. Můj výkon hodnotím pozitivně. Bilance 1+1 a k tomu i výhra týmu, to vždycky potěší.
Chlebičov si musel po této výhře zajisté oddechnout. Předešlá dvě venkovní utkání se úplně zcela nepovedla. Ale porazit tým jako Stará Bělá, to se musí ocenit. Čím to je, že se Chlebičovu na venkovních hřištích nedaří?
Bohužel poslední dvě venkovní utkání se nám nevyvedla podle našich představ. Neplnili jsme pokyny, které jsem si dali do zápasu. Celkově máme velké problémy získávat body z venku. Nevíme, co děláme špatně, anebo máme prostě jenom smůlu. Chybí nám více štěstí.
Nyní hrajete opět venku a navíc na půdě vedoucích Kravař. Jak se na toto utkání těšíš a jak se podle Tebe bude utkání vyvíjet? Co bude muset Chlebičov udělat, aby dokázal Kravaře i podruhé v sezóně porazit?
Určitě musíme vstřelit o gól více než soupeř. Utkání bude určitě zajímavé a hodně koukatelné. Jsem zvědav, jak se na nás Kravaře připraví. My máme jasný cíl. Jdeme zápas od zápasu pro tři body. Máme kvalitní tým, takže musíme prokázat naší sílu a vyhrát toto derby.
Chlebičov v průběhu sezóny dokazuje, že patří mezi černé koně soutěže. Na fotbalovější týmy se umí dobře připravit a zahrát slušný výsledek. Čím to je, že umíte hrát více s týmy z popředí?
Tím, že jsou fotbalovější, tak je fotbal i kvalitnější a to nám vyhovuje. Soupeř, který celý zápas pouze nakopává, je pro nás složitější k načtení. Rádi si zahrajeme fotbal a ne plácanou.
Kádr celku se po loňském úspěšném jarním tažení trochu rozpadl. Zpočátku sezóny Chlebičov bojoval se sestavou, ale postupně se kostra týmu dala zase dohromady. Je současné umístění Chlebičova v tabulce odpovídající, nebo má tým na vyšší příčky?
Z mého pohledu patří naše mužstvo minimálně do nejlepší trojice týmů v této soutěži. Důvod, proč tam nejsme, je jasný. Neumíme sbírat body z venkovních zápasů. Nebudeme chodit kolem horké kaše, musíme prostě začít vyhrávat i venku.
V čem je podle Tebe největší síla Viktorky? Kde vás naopak tlačí bota a je nutné ještě zapracovat?
Největší sílu máme rozhodně na útočné polovině soupeře. Hrajeme pěkný útočný fotbal, dáváme dost gólů. Bohužel ale i hodně inkasujeme. Musíme určitě zapracovat na nedostatcích v obranné části.
Prozraď nám něco ze zákulisí vaší šatny. Kdo je největší šoumen v kabině a z koho si nejvíc děláte v šatně srandu? Nejsi to náhodou Ty, když jsi prakticky nejmladší člen kabiny? (smích)
Hlavní osobností kabiny rozhodně bude Václav Sýkora. Je velice zábavný a za mě i největším šoumenem v kabině. Celkově ale panuje v naší kabině dobrá nálada, je tu dobrá parta. Srandu si umíme všichni udělat z druhých i ze se sebe.
Teď si dáme pár otázek, které se budou týkat Tvé osoby. V kolik letech jsi s fotbalem začínal, kde to bylo a kdo tě k této krásné hře přivedl?
Už od svých pěti let jsem začal kopat za SFC Opava, ve kterém jsem strávil celé své mládí, dlouhých 14 let. Bohužel jsem se s klubem nedohodl na podmínkách ohledně dorostu, ale stále jsem aktivním členem opavskému B-tymu. K fotbalu mě přivedl můj otec, který je doposud mým velkým fanouškem.
Jaký je Tvůj dosavadní největší fotbalový úspěch? A kterých dalších bys chtěl ve své další kariéře dosáhnout? Je ti teprve 18 let a máš všechno teprve před sebou.
Vyloženě fotbalový úspěch prozatím nemám, ale v mládežnických kategoriích jsem získal spoustu individuálních ocenění za nejlepšího střelce a nejlepšího hráče. Můj cíl je jasný, dostat se v mé kariéře co nejdál. V dětství jsem měl sny hrát za Real Madrid. Ale momentálně jsou mé cíle podstatně skromnější. Chci se postupně z nižších soutěží propracovat co nejdál.
A co Tvůj největší fotbalový zážitek? Sehrál jsi či navštívil už nějaký velkolepý zápas, na který budeš navždy vzpomínat? A co byl rád jako divák jednou navštívil?
V opavském dresu jsem sehrál velice zajímavé zápasy s pražskými celky Spartou a Slavii v nejvyšší dorostenecké lize. Měl jsem i to štěstí, že jsem si zahrál proti několika zahraničním týmům. Chtěl bych jednou navštívit buď jako hráč či divák zápas na Santiago Bernabeu a vidět naživo Real Madrid.
Na závěr nám pověz, kdo podle Tebe v letošní sezóně vyhraje titul v české lize. A kterému týmu bys to přál Ty osobně?
Myslím, že letos má k titulu lépe nakročeno Sparta, ale osobně bych to přál spíše Slavii. Je mi už od dětství bližší. Kdybych měl říci, komu bych titul přál více sám za sebe, tak asi Slovácku. Líbí se mi jejich herní styl, který je mi hodně blízký.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.