I ve svém věku jdu do každého zápasu s tím, že chci dát gól, říká hráč 22. kola Jiří Jelínek

Zkušený čtyřiačtyřicetiletý útočník Lišan, který zavelel k dokonalému obratu s Olešnou a ke svým dvou brankám přidal ještě asistenci. Ani to ale na výhru nestačilo. Svým výkonem si ale Jiří řekl o největší počet hlasů a v naší tradiční sestavě kola zvítězil. I když jak sám v rozhovoru přiznává, vítězství vůbec nečekal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Gratulujeme k nejvíce obdrženým hlasům v naší tradiční sestavě kola. Čekal jsi nominaci i přes to,že jste prohráli?
Děkuji za gratulaci, vůbec jsem však nepočítal, že budu v sestavě kola a už vůbec ne že bych mohl vyhrát.
2) Jak bys popsal naším čtenářům své dvě branky a celkově zhodnotil svůj výkon?
Tak předem bych rád řekl, že jsem málem ani nehrál. Deset minut před zápasem jsem musel do zahrady pro zakopnutý míč (mnou) a při přelézání zpět se pode mnou ulomil kus plotu a já spadl na betonovou desku. Byl jsem celý potlučený, ale proto, že nás nebylo moc, tak jsem hrál a během zápasu jsem se snažil na bolest nemyslet. Co se týče branek, tak u první jsem od spoluhráče dostal krásnou přihrávku mezi stopery, kterým jsem utekl a zakončil střelou kolem gólmana. Druhá branka byla opět po přihrávce od stejného spoluhráče Ledvy (pozn. red. Patrik Ledvinka) na hranici velkého vápna a střela, která byla trošku tečovaná obráncem Olešné, prošla gólmanovi mezi nohama.
3) Nechybělo mnoho a povedl se vám skvělý obrat. Co chybělo alespoň k remíze? Pověstné fotbalové štěstíčko?
Tak byl to zápas dvou rozdílných poločasů - v prvním nás Olešná přehrávala a naopak v druhém náš tým předvedl, že fotbal umíme hrát. K zisku alespoň jednoho bodu opravdu chybělo jenom to štěstíčko.
4) Z posledních šesti zápasů získaly Lišany pouze jeden bod a forma na jaře není nikterak oslnivá. Jaká je nálada v kabině, když se nedaří?
Na rozdíl od podzimu se nám na jaře tolik nedaří, nálada v kabině však není špatná. Máme celkem dost bodů, tak si před každým zápasem říkáme, že si jdeme hlavně zahrát a nemít žádné nervy.
5) Následující kolo zajíždíte do Městečka, kde vás nečeká rozhodně nic jednoduchého. Ale i Ohnivci nemají úplně stabilní výkony a jarní část se jim úplně nepovedla. Co od tohoto zápasu čekáš?
Tak já osobně budu v Městečku hrát úplně poprvé a čekám vzhledem k tomu, že soupeř má hodně kvalitních a zkušených harcovníků, opravdu těžký zápas, ale doufám, že když všichni podáme takový výkon jako v druhé půli proti Olešné, tak neuděláme Lišanům ostudu.
6) Jak vnímáš svou roli v týmu? Považuješ se za hráče, který by měl rozhodovat zápasy a táhnout tým?
Tak i ve svém věku jdu do každého zápasu s tím, že chci dát gól a daří se mi to snad celkem dobře.
7) Jak se cítíš ve čtyřiačtyřiceti letech po zdravotní stránce? A jak dlouho plánuješ strašit obrany soupeře?
Určitě je znát, že už nejsem nejmladší a vzhledem k tomu, že mám cukrovku a musím si aplikovat inzulín, tak se musím i během zápasů hlídat a měřit si hladinu cukru.
8) Tento víkend nabídne poslední kolo ePojištění.cz ligy a rozhodne se o vítězi. Kdo si myslíš, že zažije oslavy titulu?
Tak já o titulu vzhledem k tomu, že jsem Slávista, mám celkem jasno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.