Hráč 12. kola Martin Čapek: "Bavím se u pořadu Ano, trenére"

Martin Čapek, kterého jste zvolili hráčem kola, kope fotbal v Zásmukách. Zásmuky jsou třetí v tabulce a tak se není co divit, že je Martin v pohodě a spokojený. O víkendu odehrály Zásmuky neúplně povedený zápas, ale se šťastným koncem. Z penalty rozhodl Martin Čapek deset minut před koncem. O jeho životě s fotbalem si můžete přečíst dále...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, Martine. Gratuluji k titulu Hráč kola. Jak vnímáte toto ocenění a znáte vůbec web Fotbal u nás?
Velice si tohoto ocenění vážím, ale je to práce celého týmu. Myslím si, že toto ocenění by si zasloužili spíše jiní zásmučtí hráčí. Web fotbal u nás znám a sleduji ho, líbí se mi a přeji mu velkou oblibu mezi hráči a fanoušky.
Jak se vám v posledním zápase hrálo? Jaký byl soupeř?
Podle mě naše hra neodpovídala našemu umístění v tabulce, určitě umíme zahrát lepší fotbal. Plaňany hrají jednoduchý fotbal s nakopávanými míči dopředu na kvalitní útočníky a tato hra nám nevyhovuje. Ale taktika byla jednoznačná, získat 3body.....
V penaltových rozstřelech v poslední době jste dvakrát neuspěl. S jakými pocity jste šel na tuto penaltu za vyrovnaného stavu deset minut před koncem?
Na penaltu si věřím vždycky, jedna neproměněná penalta v Ratboři byla ta poslední třešnička na hodně nepovedeném zápase.
Máte předem vybráno, kam penaltu kopnete nebo se rozhodujete?
To záleží na momentální situaci :), okouknu brankáře a pak se rozhodnu.....
Jaká je vaše fotbalová kariéra?
Od mala bydlím blízko fotbalového hřiště, takže jiná možnost než fotbal nebyla. Nikdy jsem nehrál vysoko, začínal jsem v žákách v Zásmukách, kam jsem se na konec fotbalové kariéry zase vrátil. Prošel jsem žáky v Bečvárech, dorost v Uhlířských Janovicích, kde jsem hrál i za dospělé. Krajský přebor jsem si zkusil ve Vlašimi. Všude jsem získal spoustu zkušeností, ale Zásmuky jsou Zásmuky! Vzpomínám na všechny trenéry, ne na všechny v dobrém. Momentálně jsem s trenérem Vencou Jindrou spokojený, můžu mu do toho i trochu mluvit a to mi vyhovuje.
Zásmuky dlouho hrály krajské soutěže. Jaká je úroveň OP?
Krajské soutěže jsou momentálně nad možnosti Zásmuk. Úroveň OP mě mile překvapila a v této soutěži se často potkávám s hráči, proti kterým jsem hrával v krajských soutěžích. I přes veškerou snahu výboru v čele s Lenkou Borovičkovou a Václavem Jindrou nebylo možné 1.A třídu zachránit.
Jaké máte s týmem letošní cíle a co očekáváte od posledního zápasu?
Cílem je hrát pro diváky pohledný fotbal a hlavně, aby to kluky na hřišti bavilo a výsledek se dostaví sám. S umístěním jsem maximálně spokojen, je to odraz kvalitní práce trenéra. Tak jako od každého zápasu čekám vítězství, aby bylo večer co slavit.
Slučuje se vaše povolání s časem na fotbal?
Bydlím, pracuji a hraji fotbal v Zásmukách, a to mi dovoluje skloubit fotbal s prací.
Jaké jsou vaše jiné největší koníčky? Co rád děláte ve volném čase?
Občas si jdu zaběhat, jezdíme na kole. Chodíme na procházky se psem. Mám dva syny, tak si společně taky kopnem fotbálek.
Co se vám v poslední době povedlo?
Nikdy jsem si nemyslel, že si zahraji v jednom týmu s ligovým fotbalistou, bratrem Adamem, a teď se mi to povedlo:). Z toho mám radost.
Čemu jste se naposledy od srdce zasmál?
U pořadu Ano trenére, realita okresního přeboru.
Děkuji za rozhovor a přeji další fotbalovou radost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.