Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2016 17:00

10.kolo, Královéhradecký | 1.B třída sk. H, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Duel odvěkých rivalů vyzněl lépe pro domácí Lípu


Branky


0

Do vyloučení brankáře hostí se hrálo zcela vyrovnané utkání. Lípa poté dokázala před poločasovou přestávkou dvakrát skórovat a i přes řadu šancí hostí ve druhém poločase si své vítězství v derby pohlídala.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyloučení brankáře Beránka v 37. minutě

V Lípě nad Orlicí se odehrála fotbalová bitva dvou velkých rivalů, kam přijeli hosté z nedalekého Zdelova bez dvou stabilních členů základní sestavy Dvořáka s Truhlářem. Hostující trenér nemohl původně počítat ani s Weisserem, ale ten se jako správný kapitán vrátil z ciziny dříve, aby svému týmu v tomto duelu pomohl. Hrálo se taktikou svázané utkání bez větších brankových příležitostí a s velkým počtem zkažených přihrávek. Přeci jen drobnou herní převahu měla domácí Lípa, která zásobovala vápno hostující obrany častými centry, které však útočníci Lípy nedokázali zužitkovat. Velmi důležitý okamžik utkání přišel v 37. minutě, kdy domácí Čepelka stál zřejmě v ofsajdovém postavení, praporek pomezního rozhodčího však zůstal dole, a tak Čepelka zcela osamocen postupoval sám na brankáře Beránka, který ho zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku. Rozhodčí neváhal a zdelovského strážce svatyně poslal ještě v prvním poločase předčasně do sprchy. Do brány se postavil Neubecker, pro kterého to nebyl neznámý post, když již v podzimní části několikrát zaskočil za své brankářské kolegy. Své působení mezi tyčemi však nezačal příliš štastně. S přímým kopem Vašaty si ještě poradil na čáře stojící Cvejn, ale následná dorážka Čepelky z malého vápna už skončila v síti. O dvě minuty později to bylo již 2:0 pro domácí celek. Brankář Zdelova neodhadl dlouhou přihrávku za obranu a domácí Sikora, který se v poslední chvíli vysmýkl branícímu Hoškovi, Neubeckera přehodil. Oba celky do kabin odcházely za stavu 2:0 pro domácí a především hostující realizační tým musel vymyslet taktiku, jak se proti početní převaze porvat o bodový zisk.

Hosté v závěru pojistili své vítězství

Po změně stran musel hostující tým Zdelova svoji hru více otevřít a začít riskovat. I v početním oslabení se podařilo hostům dostat Lípu pod tlak a vytvářet si i poměrně velkou řadu brankových příležitostí, ale opět se ukázal velký kámen úrazu hostí, kteří z těchto šancí pouze jednou trefili brankový prostor. V 53. minutě bylo sníženo. Po velké skrumáži ve velkém vápně zachoval chladnou hlavu Novotný a přesnou trefou ke vzdálenější tyči překonal domácího brankáře Malíka. Nutno zmínit, že domácí brankář měl několik minut zpátky velké štěstí, když centr Cvejna skončil na břevně. Po vstřelené kontaktní brance měl Zdelov ještě několik velkých šancí v podobě přímých kopů ze slibných vzdáleností, ale ani jeden z Mrázkových projektilů v brance domácích neskončil. Lípa hrála zatažená a hrozila především z rychlých brejkových situací. Po jednom takovém musel předvést své brankářské kvality Neubecker, na kterém si vylámal zuby Brzokoupil. Následně postupoval zcela osamocen na bránu Zdelova Čepelka, obešel Neubeckera, ale od obdržené branky zachránil hosty skvělý obranný zákrok Zemana na brankové čáře. Zdelov se snažil smazat jednobrankové manko a změnil rozestavení na tři obránce. Více prostoru v obraně hostí domácí využili v 88. minutě. Do velkého vápna se prodral Brzokoupil a prudkou střelou na přední tyč propálil Neubeckera. Po této brance bylo utkání prakticky rozhodnuto. Otevřená obrana Zdelova však inkasovala ještě jednou. Z hranice velkého vápna napřáhl Horák a brankář Neubecker nedokázal jeho střelu vytěsnit mimo tři tyče. Ihned po vstřelení branky rozhodčí ukončil toto vypjaté derby, ve kterém se ze zisku tří bodů mohou radovat domácí hráči.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lípa n. O.
Libor Beran : vedoucí mužstva: První poločas jsme začali náporem, ze kterého jsme nevytěžili zhola nic. V závěru první půle unikl obraně hostí rychlonohý Čepelka a byl faulován. ČK a následná branka přinesla uklidnění do našich řad. Druhou půli jsme nepochopitelně vypustili a hosté podpořeni výtečně chytajícím Neubeckerem, si vytvořili tlak. Ten jsme přečkali a v závěru skóre ještě navýšili. V nejtěžších chvílích jsme se mohli spolehnout na Zdelovského specialistu a uklidňující element, psychologa Radka Mondíka.

FC Zdelov 1963
Petr Komárek - vedoucí mužstva: První poločas byl z naší strany hodně špatný.V jeho závěru (37.) jsme přišli o brankáře (ČK) a do poločasu jsme ještě 2x inkasovali.Ve druhé polovině jsme byli i v desíti lepším týmem,vyrovnat se nám,ale nepodařilo. Domácí pak zahodili pár velmi dobrých šancí a v jeho závěru, kdy jsme už hráli vabank, definitivně rozhodli o výsledku zápasu. Gratuluji jim ke třem bodům.My jsme se, bohužel, na tento důležitý zápas "nesešli", v optimálním sestavě.Za výkon ve druhé půli však chválím celý náš tým.



Sestavy


TJ Sokol Lípa n. O.
M. Malík [-] - E. Charvát [-] , T. Sikora [-] , J. Čepelka [-] , J. Vašata [-] (54. T. Doleček [-] ) , M. Brzokoupil [-] , M. Grim [-] , M. Škop [-] , J. Bílek [-] (73. R. Kafka [-] ) , R. Mondík [-] , S. Kopecký [-] (89. M. Horák [-] )

FC Zdelov 1963
L. Beránek [-] - P. Nedvídek [-] (78. M. Šmída [-] ) , M. Neubecker [-] , D. Hošek [-] , D. Komárek [-] , P. Mráz [-] , R. Zeman [-] , J. Novotný [-] (86. M. Merta [-] ) , R. Dostálek [-] (46. J. Weisser [-] ) , M. Cvejn [-] , M. Horák [-]

ČK: 35. L. Beránek .
Počet diváků: 142. Rozhodčí: Fryš Milan - SVOBODA Radek, BAČO Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.