Santus zvládl domácí zápas s Rožnou a směřuje do Okresního přeboru


Branky


0

Důležité tři body získal Jívovský Santus v zápase s Rožnou, kterou porazil 3:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jívoví vstřelilo branku na konci poločasu

Za velmi slunného počasí přivítalo v tabulce druhé Jívoví na svém hřišti čtvrtou Rožnou. Páteční dohrávka 14. kola nevyšla podle představ ani jednomu z týmů, a tak si obě mužstva chtěla spravit chuť právě v tomto zápase. V prvním poločase nebylo k vidění moc fotbalovosti ani na jedné straně. Hráčům chyběl pohyb a především přesnost přihrávek. Domácí tradičně kombinovali, ale tentokrát spíše jen ve středu hřiště a do zakončení se dostávali velmi sporadicky. Hosté se snažili hrát na brejky, ale chyběla jim preciznost v zakončení, a tak neměl Štryncl v domácí bráně moc práce. Obraz hry se zlepšil až ke konci poločasu, nejprve se po krásné individuální akci ocitl před brankářem domácí Havlíček, levačkou ovšem těsně minul tyč. Poté se po rohovém kopu snažil skákavou přihrávku umístit mezi tři tyče Mach, který ztroskotal na dobrém zákroku hostujícího gólmana Berana. Tlak domácích narůstal a ujala se až akce ze 41. minuty, kdy se po levé straně uvolnil Havlíček, z minimálního úhlu dokázal Berana překonat, trefil však pouze břevno, míč se ale odrazil k volnému Zdeňkovi Holubářovi a ten neměl s otevřením skóre sebemenší problém. Hosté mohli hned vzápětí vyrovnat. Po špatné komunikaci domácí obrany a brankáře už míč mířil do opuštěné brány, na brankové čáře ale celou situaci zachránil pohotový Dřímal. Vstřelený gól domácí nakopnul, do konce poločasu byly k vidění ještě dvě krásné střely Stanislava Krejčího, ten se však zatím pouze zastřeloval. Santus tak do kabin odcházel, alespoň výsledkově, o něco spokojenější.

Santus dokráčel k tříbrankovému vítězství

Do druhé půle vlítli jívovští ve stylu, v kterém končili tu první a ze hry měli daleko více. Na gól se tentokrát nečekalo dlouho. Po chybě Rožné na útočné polovině se dostal k míči Krejčí a přesným pasem vyslal do samostatného úniku Josefa Požára a ten si i přes svůj mladý věk počínal jako starý mazák a Berana s přehledem přehodil. Domácí byli v tu chvíli velmi při chuti a zásobovali obranu hostí jedním útokem za druhým. V 58. minutě nic nevymýšlel Stanislav Krejčí, za velkým vápnem napřáhnul a krásnou střelou vyhnal pavouky z šibenice Beranovy brány a zvyšoval na - 3:0. Po třígólovém vedení Jívoví trochu polevilo a v podvečerním vedru šetřilo síly. To se jim však mohlo vymstít. Nesoustředěnosti domácí obrany využil útočník Rožné a postupoval sám na Štryncla, ten však perfektním reflexem vyrazil pokus o lob na tyč a držel tak stále čisté konto, které nakonec udržel až do závěrečného hvizdu. Čtvrtý gól mohl po minutě pobytu na hřišti a po narážečce s Holubářem přidat navrátilec do sestavy Havelka, jeho střelu však zneškodnil výborným zákrokem Beran. Konec utkání se už dohrával vpoklidu a Jívoví si tak připsalo důležité body a tři kola před koncem drží čtyřbodový náskok v boji o postup do okresního přeboru. 



Ohlasy k zápasu


FC Santus Jívoví
Vít Havelka: Dneska jsme se v první půlhodině hledali a gólman hostí měl více práce spíš s ostrým slunkem než s našimi šancemi, nevystřelili jsme snad ani jednou. Ke konci prvního poločasu už jsme se herně zvedli a od prvního gólu jsme měli zápas víceméně pod kontrolou. Já po téměř osmi měsících dostal (raději už za rozhodnutého stavu) také šanci vyběhat nedělní oběd a bylo to jako za starých časů - deset minut a dvě zahozené gólovky (smích). Za týden nás čeká velmi důležitý zápas s Ujčovem, který už nás jako jediný může připravit o přebor a kde jsme o postup přišli loni. Věřím, že letos to zvládneme o poznání lépe.

SK Rožná
Marek Navrátil: V první půli domácí kombinovali lépe, ale jejich snaha končila většinou před velkým vápnem. Mohli jsme jít do vedení, ale neproměnili jsme velkou šanci. Ke konci prvního poločasu domácí vstřelili branku. První půle druhého poločasu byla více než vyrovnaná, ale branky přidali jen domácí, i když my jsme měli 2 velké šance. Druhou půli už si domácí zkušeně pohlídali.



Počet diváků: 120. Rozhodčí: HOŘÍNEK Tomáš - LÁZNIČKA Josef (N), HANUS David (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.