Jívoví veze důležité body ze Sněžného


Branky


0

Jívoví potvrdilo roli favorita a vyhrálo ve Sněžném 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo šest branek

Zřejmě šlágr kola se chystal v dalším pokračování 9. nejvyšší soutěže České republiky. Do Sněžného přijelo mužstvo okupující nejvyšší příčku – jívovský Santus. Oba kluby sice byly oslabeny o své nejlepší střelce, přesto o počet branek nebyla nouze.

 

Především v prvním poločase, kdy celky ukázaly naplno, co dovedou. Jívoví klasicky získávalo územní převahu nahrávkami a kombinacemi uprostřed hřiště, odkud balón chodil různě do stran. Soupeř oponoval nakopávanými centry, navíc nikterak nepřesnými, ba naopak, defenzivní řada se musela mít na pozoru.

 

Úvodní gól slavili sněženští po volném přímém kopu. Hrající trenér, veterán Ladislav Střešňák přesným obloučkem našel nikým nekrytého Dvořáka, který pohodlně uklízel do sítě. Jenže protivník ukazoval nadále charakter, žádné skládání zbraní se nekonalo. Hráči s vítěznou mentalitou v hlavách vypadali, jakoby ani neinkasovali. Důkazem tomu byla drzá i riskantní řešení situací na útočné polovině. Nakonec zanedlouho skóre vyrovnali.

 

Holubář se z pravé strany dostal po stylu Arjena Robbena až na střed hranice velkého pokutového území, odkud nechytatelnou ránou k tyči nedal Štegnerovi šanci. Další příležitosti na navýšení stavu prozatím byly potlačeny, a tak se znovu radovali hráči šestého družstva v tabulce. Pondělíček přesným odkopem našel na polovině hřiště Buchtu, ten utekl všem obráncům a křížnou střelou nenechal nikoho na pochybách o tom, kdo je nejlepším jarním střelcem Sněžného.

Na - 2:2 po pár minutách znovu vyrovnával Holubář uvnitř velkého vápna. Ofenzivní představení tak nebralo konců. O strhnutí průběžného vedení na svou stranu se ze značky pokutového kopu postaral Láznička, jenž překonal gólmana nepříliš přesvědčivým kopem. Výborný závěr poločasu a také vygradování celého snažení pak potvrdil sám kapitán Koukola. Ten byl také nejpilnějším střelcem prvního dějství, nicméně se ujal až jeho projektil do horní části brány po oku lahodící individuální akci Havlíčka na levé straně hřiště.

 

 

Po první pětačtyřicetiminutovce tak byli i fanoušci namlsaní víc než dost, takový koncert branek snad nečekal nikdo. A také to přilákalo větší počet diváků na stadion, aby zhlédli poločas následující – mimo jiné v tu dobu končilo hokejové střetnutí naší reprezentace, což ovšem nemělo žádnou váhu, protože fotbal prostě táhl. 

Jívoví zápas kontrolovalo

Hned z kraje se po hraniční situaci hnali do brejku Buchta s L. Střešňákem, ale druhý jmenovaný nezvládl na penaltě uklidit nabídnutou přihrávku mezi tři tyče. To byla největší šance celého dalšího dění vůbec, protože postupně jakoby docházely síly a hlavně efektivita. Najednou si i brankáři pořádně šáhli na míč, střílející fotbalisté případně sami míjeli prostor, který strážci svatyní okupovali.

 

Sněžné chtělo minimálně korigovat vývoj duelu, avšak největší bolestí se jevila před-finální fáze. Jednoduché pasy do stran na centr, do středu pro posunutí míče na útočníky, to vše nemělo dostatečnou přesnost. Nutno podotknout, že tomu z části bylo i proto, že obránci hostů zkrátka aktivně vypíchávali každý druhý pokus o nějaké přečíslení a možnosti tomu podobné.

 

V příhodných gólových pozicích se ještě v průběhu půle ocitli Holubář, Krejčí nebo Havlíček, ovšem vytěžit více z nich nedokázali. Kontrolováním kulatého nesmyslu po celé ploše kvalitně připraveného terénu tak pomalu končil celý zápas, řízený heráleckým rozhodčím Dítětem.

 

Ten v průběhu klání rozdal pár žlutých kartónků, ale nikterak záludné věci řešit nemusel. Když tedy naposledy fouknul do píšťalky, mohli hráči Jívoví slavit nakonec zasloužené vítězství. Domácím sympatický výkon na body nestačil, ovšem za předvedenou bojovnost a v rámci okolností i fotbalovost se stydět rozhodně nemuseli



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Sněžné
Ladislav Střešňák:

FC Santus Jívoví
František Uhlíř: Naše zápasy ve Sněžném poslední roky nedopadly pro nás dobře, nedokázaly jsme se vyrovnat s tvrdou hrou domácích a možná i s kvalitou hřiště, proto jme o to víc spokojení, že jsme to tentokrát zvládli tak dobře. Dvakrát jsme prohrávali přesto jsme dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. Dík patří celému mužstvu.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: DÍTĚ Radek - LÁZNIČKA Josef (N), DOBIÁŠ Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.