Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2016 17:00

25.kolo, Středočeský | Nymburk | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lipenských devět statečných přestřílelo kompletní Všejany!


Branky


15. Z. Doležal , 25. D. Kotek , 31. Z. Doležal , 89. D. Kotek - 17. D. Hejduk , 27. D. Hejduk , 69. M. Hanuš
0

Pro Všejany ostuda a hanebná porážka, z pohledu domácího Lipníku hrdé vítězství a tři vybojované derby. Tak vypadalo jedno takové malé středočeské derby mezi Sokolem Lipník a a Sokolem Všejany. A proč bylo pro hosty ostudné prohrát, byť o jedinou branku? Nastoupili proti pouhým devíti hráčům!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Odložení se nekonalo

Ačkoliv se jednalo o derby, Lipník se nesešel ani zdaleka kompletní. Důvody se týkaly většinou zdravotních neduhů, často také účasti na tribunách francouzských stadionů během probíhajícího Mistrovství Evropy. Jelikož Lipník kontumoval již minulé kolo proti Rožďálovicím, udělal vše pro to, aby se situace neopakovala, a nastoupil v devíti. Moudré to rozhodnutí.
Devět statečných Lipeňáků se na svého soupeře vrhlo a běhavým výkonem mu nedávalo vydechnout. Domácí ze sebe vydávali vše a nechtěli dát soupeři nic zadarmo, což přineslo své ovoce. Po čtvrt hodině hry otevíral skóre Zdeněk Doležal mladší a šokoval kompletní soupeřovu sestavu. Ke smůle domácích se po pouhých dvou minutách dostal do palebné pozice David Hejduch a překonal brankáře Libicha. Domácí však nadále zlobili sokovu obranu a její vitální napadání vyústilo v Kotkovu gólovou střelu ze 25. minuty. Vyrovnání přišlo opět po několika desítkách vteřin a znovu v tom byl David Hejduk. Všejany se nezmohly na více než dotahování soupeřova náskoku, šancí měly pomálu a nevěděly, co vymyslet. Nakonec inkasovaly potřetí, když se opět prosadil Doležal mladší. Do přestávky již hosté nesrovnali, a tak se šlo do šaten za vedení devíti hráčů Lipníku.

Lipník vedení udržel až do konce

Ve druhém poločase se na obrazu hry nic nezměnilo. Hosté spíše smutně bránili, místo aby se při své početní převaze aktivně pokoušeli o vyrovnání stavu. Když už se pustili do protiútoku, při překonávání osmi domácích hráčů v poli ztroskotali. Vše jim kromě dalších dotěrných a sebevědomých fotbalistů ztěžoval především dvoubrankový střelec Doležal mladší, který naprosto neúnavně bránil i útočil celých devadesát minut. I přes obraz hry se Všejany dočkaly vyrovnání i potřetí, svým hattrickem ho trefil David Hejduk. Branku však sudí Přemysl Špaček chybně připsal Michalu Hanušovi. Dlouho se hrálo vyrovnaně a vypadalo to, že tak zápas také skončí. Domácím jž samozřejmě docházely síly, ani jejich fyzický fond nebyl nekonečný.
Nakonec se však zúročila jejich neuvěřitelná vůle a snaha o vítězství, když jej minutu před koncem trefil svým druhým gólem Daniel Kotek.
Domácí tak mohli slavit výhru v derby a navíc nadmíru cennou. Vždyť v devíti se nevyhrává každý den! Padesátka diváků na tento den bude jistě také dlouho vzpomínat.



Ohlasy k zápasu


Sokol Lipník
Zdeněk Doležal st.: Zápas nám okomentoval jeden z devíti strůjců domácího úspěchu: "V derby jsme jistě překvapili, nastoupilo nás devět statečných Lipeňáků a vidíme, jak to dopadlo. Zápas jsme chtěli odehrát za každou cenu a zamezit další kontumaci, což se povedlo a navíc můžeme slavit. Soupeř bránil a nevěděl, jak na nás, tři body si zasloužíme."

Sokol Všejany
Jan Truksa: Hostující trenér samozřejmě nebyl v dobré náladě: "Vše budeme řešit ještě na pondělním tréninku. Výsledek je katastrofální, hotová mizérie a ostuda. Všechny nás frustruje, že na nás stačilo devět hráčů, i když zajisté kvalitních fotbalistů. Mohu pochválit jen Davida Hejduka."



Sestavy


Sokol Lipník
D. Libich [-] - Z. Doležal [-] , M. Jokl [-] , Z. Doležal [-] , V. Kyselka [-] , J. Stehlík [-] , P. Tejnický [-] , M. Gregar [-] , D. Kotek [-]

Sokol Všejany
M. Dlouhý [-] - M. Mádle [-] (46. R. Šáfr [-] ) , D. Říha [-] , D. Hejduk [-] , J. Říha [-] , M. Kubín [-] , M. Hanuš [-] , J. Vašák [-] , J. Náhlovský [-] , M. Sutter [-] , L. Michl [-]

ŽK: 81. Z. Doležal .
Počet diváků: 45.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.