Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2016 17:00

15.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vratimov po pěti kolech bodoval naplno


Branky


0

Vratimov dokázal po pěti zápasech naplno bodovat. Jeho obětí se stalo mužstvo z Dobratic, které zde těsně prohrálo 3:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po neúspěšné sérii pěti utkání, ve kterých Vratimovští borci dokázali uhrát pouze jeden bod, přivítali v předposledním kole 1.A třídy na svém stadionu souseda v tabulce, mužstvo Dobratic. Na toto utkání si našlo cestu jen necelých osmdesát diváků, ale i tak byla při samotném zápase výborná atmosféra, a to především díky fanouškům Dobratic, kteří po celé klání svůj tým neúnavně povzbuzovali. A díky takovéto atmosféře se hráči obou mužstev vybičovali k velmi kvalitním výkonům a hrál se skvělý fotbal, který musel diváky bavit. Úvod utkání patřil hostům, kteří od prvních minut hýřili velkou aktivitou a jejich vysoký presink činil Vratimovským velké problémy. Dobratice dobře kombinovali na malém prostoru a agresivním napadáním domácí rozehrávky nutili Vratimovské obránce k chybám. Do první velké šance se dostal v 7 minutě Dobratický střelec Causidis, ale jeho dělovka z hranice pokutového území se mezi tři tyče nevešla. Domácí, které běhaví a důrazní hosté svým pojetím zjevně zaskočili, se dostali pořádně do hry až po dvaceti minutách, kdy soupeř jakoby ve své aktivitě polevil a domácí borci tak měli možnost hrát svůj kombinační fotbal. Vratimovští se dostávali stále blíže na dostřel Klesniaka v Dobratické brance, ale žádnou z příležitostí nebyli schopni procedit do sítě. Velké problémy Dobratické obraně dělalo útočné duo Tříska – Osvěčík, kteří svými výpady notně zaměstnávali hostující obranu. A byl to právě Tříska, který se ve 23 minutě dostal po kolmém pasu na pravé straně před krajního obránce hostů, skvěle se uvolnil a nezištnou přihrávkou vyzval ke skórování domácího kapitána Peška, před kterým zela zcela odkrytá branka a Vratimov se tak ujal vedení. Tato branka viditelně hráče domácích uklidnila a jejich hra byla najednou plná nápadů a rychlých kombinací, kterými nepouštěla hosty vůbec do hry. Dobratičtí se pokoušeli přehrát domácí blok dlouhými pasy na Causidise, ale všechny vysoké míče posbíral hlavou skvěle hrající domácí stoper Škorik. Rychlonozí hosté se ovšem dostávali do šancí díky svému napadaní a po jedné nepřesné rozehrávce domácích, vybojovali ve 34 minutě rohový kop, který Vratimovská obrana sice dokázala odvrátit, ale zpětnou přihrávku do šestnáctky si již nepohlídala. Před Kubalou se tak ocitlo trio nikým neobsazených hráčů ve žlutých dresech a Lýsek už neměl problém poslat míč za bezmocného brankáře domácích a pohodlně vyrovnal. Ačkoliv domácí promptně reklamovali ofsajdové postavení, rozhodčí byl nekompromisní a branku uznal. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

 

Druhá půle opět nabídla divákům svižný fotbal a hrálo se „nahoru – dolů“. Tentokráte byla ale od úvodu větší aktivita na domácích kopačkách. V 52 minutě předvedl svůj důraz Vratimovský Tříska, který ve vzdušném souboji přetlačil Dobratického stopera i brankáře a hlavou dotlačil míč do sítě. O tři minuty později předvedli domácí rychlý výpad po pravé straně, když se po skvělé kombinaci nádherně uvolnil Osvěčík, který zatáhl míč do pokutového území a přesnou přihrávkou pod sebe našel nabíhajícího pravého obránce Stuchlíka, jež střelou k tyči poslal Vratimovské do dvoubrankového vedení. Opaření Dobratičtí se poté marně snažili s výsledkem cokoliv udělat, ale neustálá aktivita domácích v útočné fázi jim nedovolila se jakkoliv prosadit. Hostující trenér se ovšem s tímto výsledkem nehodlal smířit, poslal na hřiště čerstvé síly a přeskupil posty, což Dobraticím pomohlo. Ačkoliv hráli vzadu víceméně na riziko a s obtížemi zachytávali rychlé brejky Vratimovských, stále častěji se tlačili do koncovky a domácí obrana jen s vypětím všech sil odolávala. Jejich snaha ovšem přinesla své ovoce v 75 minutě, kdy se po autovém vhazování dostal míč v pokutovém území ke Causidisovi, který se, ač zády k brance, dokázal nádherně uvolnit a ranou pod břevno snížil na 3:2. Tato branka vlila do žil Dobratickým novou energii a jejich snaha o vyrovnání byla enormní. S podporou svých fanoušků se snažili utkání zvrátit, ovšem Vratimovští již žádnou komplikaci nechtěli dopustit a závěr utkání si pohlídali. Po pěti nepovedených utkáních si tak v posledním jarním zápase na domácí půdě připsal Vratimov tři body a rozloučil se tak v této sezóně s domácím publikem vítězstvím.

 

text zdroj: http://www.fcvratimov.cz/



Ohlasy k zápasu


FC Vratimov
Jiří Hořínek (trenér): Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát, protože Dobratice mají hodně dobrý mančaft. I když jsme chtěli hrát od začátku aktivně, chyběl nám pohyb a soupeř byl v tomto směru lepší. Nebyli jsme schopni nahoře udržet míč a chyběl nám větší důraz v osobních soubojích. Pomohla nám první branka a až pak jsme začali hrát rychleji a přesněji. Bohužel jsme zase inkasovali laciný gól po standardce… V poločase jsme si řekli, že musíme zlepšit pohyb a být více na míči což se nám i dařilo. Dali jsme dva slepené góly hned v úvodu a kluci se uklidnili. Opět jsme si sice závěr zkomplikovali, ale na rozdíl od minulých utkání už to kluci zkušeně uhráli…




Sestavy


FC Vratimov
D. Kubala [-] - M. Kašuba [-] , D. Valenčin [-] , R. Stuchlík [-] (84. L. Hybel [-] ) , O. Škorik [-] - R. Pařenica [-] , J. Pohludka [-] , T. Tříska [-] (76. T. Hudeček [-] ) , O. Klejnot [-] , R. Pešek [-] - V. Osvěčík [-] (90. D. Pešek [-] )

TJ Dobratice
L. Klesniak [-] - S. Špok [-] (67. P. Gongol [-] ) , J. Uherek [-] , D. Dobiáš [-] , R. Číž [-] , L. Zeman [-] (65. T. Bortlíček [-] ) , M. Causidis [-] , P. Béla [-] , O. Skotnica [-] , M. Šimík [-] , P. Lýsek [-]

ŽK: 27. R. Pařenica , 34. D. Kubala , 81. R. Pešek - 24. J. Uherek , 67. D. Dobiáš .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: VIŠŇOVSKÝ Zdeněk - ZELNÍK Karel, KROKOSZ Zdislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.