0:1
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.03.2016 15:00

22.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápy těsně, avšak zkušeně přehrály Benátčany


Branky


0

Favorit se natrápil, nakonec ale díky jediné brance Jiřího Petrů slaví vítězství za tři body a posun na třetí místo tabulky ČFL.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas bez loženek

Utkání dvou týmů s rozdílnými starostmi a postaveními začali aktivněji domácí, jenže z úvodní snahy si vybojovali pouze rohový kop, který nedokázali využít. V 10. minutě se nedovoleného zákroku dopustil domácí Sudek a následný centr se už nebezpečně snášel na hlavu Matějky, před ním však dokázal na poslední chvíli odkopnout balón Lukeš.

 

S ubíhajícími minutami byli stále víc a víc aktivnější zápští fotbalisté, první střelu na bránu si ve dvacáté minutě připsal tahoun Kalivoda, benátský strážce Michňa ji musel nadvakrát krotit. Navíc využívali hosté nepřesností domácích čutálistů, Karáskův nepřesný pas vystihl Svoboda a vysunul Kalivodu, jenže jeho nebezpečný centr proletěl vápnem bez jakékoliv další akce. Ve zbytku úvodního poločasu se ani jeden z týmů neprezentoval nějakou nebezpečnější šancí, která by alespoň trochu volala po gólu. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Rozdílová trefa Petrů

Trenér Benátek Sedláček byl s výkonem svých oveček nespokojen, proto o poločasové pauze sáhl ke dvěma změnám. Jenže obraz hry se nezměnil, více ze hry měli hosté. V 52. minutě se například nepřesnou střelou připomněl Putz. V téže minutě se ale do velké šance dostal také Kalivoda, kterého krásným pasem našel Svoboda. Tváří v tvář gólmanovi Michňovi však neuspěl a trefil pouze vyběhnuvšího brankáře!

 

První a zároveň poslední gól padl v 67. minutě. Kalivoda byl tentokrát v roli asistenta, když rozehrával přímý kop. Poslal ho přesně na hlavu nehlídaného Jiřího Petrů, jehož hlavička šla mimo dosah brankáře Michňi. Hned za dvě minuty si na Sedláčkův centr naskakoval střídající Kozma, jenže balón netrefil. 350 diváků hnalo Benátky za vyrovnáním, Zápy ale odváděly kvalitní obrannou práci a prosadit se bylo pro domácí velmi složité. Dalo by se říct, že se hostující brankář Straka mezi třemi tyčemi nudil.

 

Všechny vysoké míče a centry, které letěly do vápna Záp, dokázali hostující fotbalisté v čele s vysokým Dubnem bez problémů odvrátit, a hosté tak udrželi nejtěsnější rozdíl 0:1 až do závěrečného hvizdu. Díky třem bodům se posunuli na třetí místo ČFL těsně za Jirny, na které mají navíc zápas k dobru.



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Vladimír Sedláček (trenér, pro kopanabenatky.cz): „Zápas nemůžeme vyhrát, pokud nevstřelíme branku. Navíc jsme si nevytvořili žádnou brankovou příležitost. Čekáme na standardní situace, které se nám dnes nedařily. Takto nemůžeme hrát. Chybí nám mezihra. Tento zápas byl ze tří jarních nejhorší. Na mysli mám zejména herní stránku. Soupeř spoléhal na standardky, o kterých moc dobře víme. Jednu jsme však nezvládli, tím bylo utkání rozhodnuté. Jsem zklamán z výkonu devadesáti procent hráčů. Bojíme se hrát, jsme ustrašení. Nemáme nikoho, kdo by vzal na sebe zodpovědnost. Tohle je od nás málo, podobně nemůžeme tuto soutěž hrát. Pochopitelně nám chyběli někteří hráči, ale zase dostali příležitost jiní, kteří na ni čekali. Nyní se ukazuje, že někteří na třetí ligu nemají."

SK Zápy
Michal Mašek (trenér): "Bylo to vyrovnané utkání, domácí se zaměřili na defenzivu. První poločas jsme byli lepší na balónu, ale bez vyložených gólových šancí, byly tam tři čtyři náznaky. V druhém poločase už jsme si gólovky vytvořili, ale neproměnili. Domácí hrozili jen ze standardek, nevytvořili si za celý zápas pořádnou šanci. My pak rozhodli ze standardní situace, kdy se trefil hráč zápasu Petrů. Pak už se to nějakým způsobem dohrálo, ač už ke konci možná nekoukatelně, ale domácí kvalitu do útoku moc neměli a my si výsledek pohlídali. Myslím, že o ten gól jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli."



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Sedláček [-] , R. Lukeš [-] , M. Horák [-] , J. Jiránek [-] (46. J. Kocourek [-] ) , S. Smetana [-] , M. Sedláček [-] , M. Karásek [-] (81. C. Ezeala [-] ) , M. Škarecký [-] , M. Korec [-] (60. D. Kozma [-] ) , J. Sudek [-] (46. J. Kocourek [-] )

SK Zápy
R. Straka [-] - F. Hakl [-] , J. Petrů [-] , J. Duben [-] , M. Novák [-] - D. Kalivoda [-] (80. M. Kovařík [-] ) , V. Svoboda [-] , P. Putz [-] (65. R. Jíra [-] ) , M. Pávek [-] , J. Kalaš [-] - T. Matějka [-] (90. J. Zámečník [-] ) -

ŽK: 32. M. Korec , 75. M. Sedláček , 78. S. Smetana - 69. J. Duben .
Hráči zápasu: J. Petrů .
Počet diváků: 350. Rozhodčí: Martínek Petr - POŽIVIL Jaroslav, KOVÁŘOVÁ Veronika.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.