Záchranářský souboj vítěze nepoznal


Branky


0

Derby přineslo zápas dvou sestupem ohrožených týmů. Dala se tedy očekávat taktická bitva s minimem šancí. Ale dvě stovky diváků se na stadionu rozhodně nenudili, protože se hrálo útočně se šancemi před oběma brankami. Hosté byli co do počtu střeleckých pokusů aktivnější, na vyložené brankové příležitosti to bylo zhruba vyrovnané.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas pro domácí...

První větší vzrušení přinesla už sedmá minuta zápasu. Do šance se dral hostující Šustr, ale zakončení postrádalo větší razanci i přesnost. Z protiútoku na centr Hoška z pravé strany nabíhající Smolen jen těsně nedosáhl. V deváté minutě se na své působení v kaplickém dresu rozvzpomínal zkušený Zbyněk Ginzel, mladý gólman Říha jeho ránu vyškrábl na břevno. Hosté měli výhodu rohového kopu. Od praporku centroval Gutheis, nepokrytý Pils hlavičkoval nad branku Spartaku. Na druhé straně se pěkně uvolnil Řežáb, jenomže jeho zakončení bylo nepřesné. Ve třinácté minutě kaplický kapitán Janura přesným pasem za beky našel na pravé straně nabíhajícího Marka, ten zprava pronikl do vápna, hledal na zadní tyči nabíhajícího Hoška, ale tomu v poslední chvíli míč ukopl obětavým zákrokem Ginzel. Po čtvrthodině hry Janura prostrčil míč do vápna Hoškovi, který sice skóroval, ale radost zmařil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Skóre se poprvé měnilo v minutě sedmnácté. Na pravé straně si Janura vyměnil míč s Preuslerem, pěkně se uvolnil a centrem na zadní tyč našel volného Patrika Hoška, který zblízka odkrytou svatyni soupeře bez problémů trefil – 1:0. V polovině prvního poločasu zahrozil znovu útočník Spartaku Hošek, ale na překonání vybíhajícího Pavelky měl málo času a míč nasměroval pouze do gólmana. Pak se o slovo pro změnu přihlásili hráči Větřní. Gutheis si před vápnem narazil míč s Cifreundem, dostal se až před brankáře, mířil pod břevno, Říha stačil míč vytěsnit na rohový kop. Po půlhodině hry byli hosté znovu blízko k vyrovnání. Gutheis se uvolnil na pravé straně, po jeho přízemním centru měl gól na noze Cifreund, ve stoprocentní šanci trefil pouze Říhu, hosté byli dál u míče, vše zakončil střílející Dychtl, kterému byla branka Spartaku malá. Udeřili tedy gólově Kapličtí. Ve 3. minutě zahrávali trestný kop téměř z poloviny hřiště. Sedláček poslal míč do vápna, Patrik Hošek měl trestuhodně dost volného prostoru, míč si zpracoval, obtočil se kolem bránícího soupeře a střelou pod břevno navýšil vedení kaplického Spartaku – 2:0. To byl signál pro hrajícího trenéra hostů Ginzela, který vysunul Weinharda z postu středního obránce na hrot. Hosté se vzápětí dočkali snížení. Rohový kop zahrával Gutheis, k zakončení se dostal Martin Pils a přízemní střelou uklidil míč mimo dosah gólmana Říhy – 2:1. V samotném závěru prvního poločasu mohli hosté dokonce vyrovnat. V šanci se ocitl Cifreund, křížnou přízemní střelu Říha reflexivně vykopl nohou a dorážející Weinhard z úhlu branku Spartaku netrefil. Pak ještě po Dvořáčkově centru zprava Cifreund z další dobré střelecké pozice domácí branku přestřelil. Do kabin se tedy odcházelo lépe domácím, kteří měli jednogólový náskok.

Hoškův hattrick...

V úvodu druhého dějství pálil nebezpečně hostující Gutheis, mířil pouze nad břevno. V padesáté minutě pak Skok ve vápně přetlačil Románka, ale křížný pokus byl hodně nepřesný. Hosté se dočkali o dvě minuty později, kdy se za hranicí velkého vápna dostal k míči Jakub Cifreund, který měl dostatek času a prostoru, aby míč poslal k zadní tyči – 2:2. Radost vydržela hostům sotva minutu. Krátce na to měli totiž Kapličtí výhodu trestného kopu z pravé strany. Marek poslal do vápna přetažený centr a hlavičkující Patrik Hošek zkompletoval svůj hattrick – 3:2. Hned vzápětí mohlo být znovu srovnáno, když sám na brankáře Říhu postupoval Weinhard, ale ten vybíhajícího kaplického brankáře překonat nedokázal. A pak se pro Kaplické lámal chléb. Za jednogólového vedení ze dvou stoprocentních příležitostí nedokázali přidat čtvrtý gól. Nejprve trestný kop z levé strany zahrával Smolen, volný Románek měl gól na hlavě, ale brankář Pavelka svůj tým podržel. V 64. minutě rychlé přečíslení v podání Spartakovců. Janura vyvezl středem, předal míč Hoškovi, který jej posunul doprava na nabíhajícího Daniela, ten pronikl do vápna, ale tísněn nezakončil přesně, míč skončil vedle branky. A hosté trestali. O tři minuty později při rohovém kopu Gutheise nepokryli na zadní tyči Jiřího Sukdoláka, který přesnou hlavičkou srovnal na 3:3. Pak se delší časový úsek hrálo převážně ve středu hřiště, ale nedá se říci, že by se týmy o útočení nesnažili. Více vzruchu přinesla až závěrečná desetiminutovka, ve které mohli o třech bodech pro sebe rozhodnout oba dva celky. Nejprve byli na tahu Kapličtí. Janura vyvezl míč středem, kolmicí našel na pravé straně nabíhajícího Roberta Daniela, ten vnikl do šestnáctky, v gólové pozici ovšem branku soupeře znovu netrefil. A tři minuty na to na druhé straně Pils vyslal do úniku Weinharda, ten si naštěstí pro domácí v koncovce počínal obdobně a míč poslal mimo tři tyče soupeřovy svatyně.

 

Autor reportáže a fotografií: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Body se v divácky vděčném střetnutí nakonec dělily, z čehož měli větší radost rozhodně hosté, kteří si v tabulce udrželi dvoubodový náskok.




Místo: Kaplice. Počet diváků: 200. Rozhodčí: Hanes Tomáš - ŠIMŠÍK Jan, VEJČÍK Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.