2:7
(1:4)
19. M. Pešír (vl.)
27. J. Šimek
31. A. Vlach
40. J. Šimek
57. J. Šimek
59. J. Šimek (p.)
80. J. Šimek
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2015 16:00

7.kolo, Ústecký | Děčín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Útočník Jakub Šimek si vymodlil dres s číslem 11 a hned všem předvedl, co pro něj znamená nošení tohoto čísla aneb "Jak je důležité míti Šimka"


Branky


23. M. Smejkal , 63. T. Novák - 19. M. Pešír (vl.) , 27. J. Šimek , 31. A. Vlach , 40. J. Šimek , 57. J. Šimek , 59. J. Šimek (p.) , 80. J. Šimek
0

Rozladěné Markvartice z posledních dvou prohraných zápasů nečekaně deklasovaly domácí Krásnou Lípu. Šlo vidět, že hluboce procítěné projevy v kabině hostí měly účinek na celý tým, zejména na pětigólového Jakuba Šimka, jehož kanonáda rozhodla utkání

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se drželi prvních 30 minut, poté už tragická krásnolipská obrana rychlého Jakuba Šimka nestíhala

Znatelně více ze šaten nabuzení markvartičtí fotbalisté si vytvářeli už od počátku utkání lehkou územní převahu, která vygradovala první větší příležitostí, v níž stanul útočník Jakub Šimek, ale dlouho čekal a domácí obrana včas střelu zblokovala. V 12. minutě vznikla první z mnoha hrubých chyb domácí obrany poté, co kapitán stoper Milan Pešír st. trefil rozeběhlého Šimka a ten trestuhodně naložil s více než jasnou gólovou šancí a vysoko přestřelil. O pět minut později Tomáš Svoboda zahrával nevýrazný volný přímý kop, ale díky nešťastnému přizvednutí kapitána Pešíra zapadl balón do sítě brankáře Jiřího Vaňka a daroval tak Markvarticím úvodní branku utkání. Krásná Lípa dlouho neokouněla a hned z prvního následného působení na polovině soupeře vytěžila maximum a z překrásně koplého Novákova přímého kopu hlavičkoval nejmladší hráč na hřišti František Holubek. Jelikož jeho pouze decentní trknutí změnilo trajektorii míče pár desítek centimetrů před brankářem Václavem Gregorem, neměl markvartický golman vůbec žádnou šanci. Z vyrovnání se Krásná Lípa moc dlouho netěšila, protože na druhé straně využil špatné rozehrávky, tentokráte brankáře Vaňka, znovu neúnavný Jakub Šimek a pohodlně poslal svůj tým zpět do vedení. Od této doby bylo na hřišti jen jedno mužstvo (co se týče branek), brankové hody neskončily. Už v 31. minutě kopaly Markvartice rohový kop, kterého se ujal Petr Raba. První jeho centr našel jen hlavu domácího stopera, ale odhlavičkovaný míč se odrazil zpět pod nohy Raby a jeho reparát už našel záložníka Martina Bernata, jenž stříleným centrem našel kopačku Antonína Vlacha, který svou "slabší" nohou náramně trefil letící míč a zakončil tak nejpohlednější akci zápasu. 1:3. Po inkasované brance se znovu ozvali domácí fotbalisté, ale povedenou dělovku Tomáše Nováka s bravurou vytěsnil brankář Gregor. Ofenzivní složka domácích musela být opravdu velmi rozzlobená na zástupce krásnolipské obrany, neboť co vyváděli po celou dobu utkání na své polovině, nenechalo jediného domácího příznivce chladným. Zadní řady se znovu "předvedly" ve 40. minutě, kdy po opětovné ztrátě míče bezchybně přihrál Petr Raba na nechytatelně rozeběhlého Šimka, jehož povedená střela skončila, pro něj už podruhé, v síti golmana Vaňka. Nic naplat, hold takový je fotbal. Bude zajímavé, jak se s tím krásnolipští fotbalisté ve druhém poločase vypořádají.

Domácí posunuli ručičku kmitočtu o něco výš, ale brejkový Jakub Šimek se osvědčil jako skvělý brzdový systém ABS

Hra se ve druhé půli vyrovnala a dalo by se říct, že měli domácí lehce více ze hry, ale markvartická brejková situace v 59. minutě, ve které se po narážečce uvolnil Josef Gaher a svým následným pasem vybídl Jakuba Šimka, kterému se podařilo brankáře Jiřího Vaňka znovu vykoupat. Nenasytnost forvarda Šimka neznala mezí, proto o necelou minutu později znovu utekl krásnolipským stoperům, kterým nezbývalo nic jiného než zatím 3 gólového střelce zastavit ve velkém vápně nedovoleným zákrokem. Penalty se ujal Šimek a vyvrátil všechny mýty o tom, že pokutový kop by neměl kopat faulovaný hráč. 5:1 pro hosty. Od této fáze hry se hosté zatáhli a Krásná Lípa sympaticky dobývala soupeřův obranný blok. Hráči Markvartic přebíjeli svou mírnou defenzivní dezorientovanost vysokou bojovností, se kterou to lehce přehnal na hranici velkého vápna obránce Tomáš Nidrle a vzešel z toho v 65. minutě volný přímý kop z velmi nebezpečné vzdálenosti, čehož se ujal technik Tomáš Novák a svou nekompromisní střelou otřel míč o tyč a snížil stav na 6:2. O to, aby se domácí nedostali zpět na koně, se postaral nezastavitelný Jakub Šimek, čímž v 81. minutě definitivně uzavřel svůj i gólový účet celého utkání. Závěr zápasu přinesl jen nepřehledný závar před brankou hostujícího týmu, ve kterém byl sice Václav Gregor překonán, ale pohotové odhlavičkování míče markvartického beka z brankové čáry bylo to poslední, co se na překrásném trávníku v Krásné Lípě odehrálo.



Ohlasy k zápasu



Markvartice
Petr Raba (aktivně hrající trenér oddílu TJ SK Markvartice): To co jsme si řekli před zápasem, jsme splnili do puntíku. Chtěl bych vyzdvihnout opravdu skvělý kolektivní výkon, do nějž se zapojili opravdu všichni a doufám, že v něm budeme pokračovat i nadále.



Sestavy


Krásná Lípa
J. Vaněk [-] - T. Novák [-] , F. Holubek [-] (46. T. Lipman [-] ) , P. Kasal [-] , J. Roubíček [-] , D. Sekyra [-] , M. Smejkal [-] , N. Huňara [-] , P. Bár [-] (46. M. Pešír [-] ) , M. Pešír [-] , D. Cempírek [-]

Markvartice
V. Gregor [-] - A. Vlach [-] , T. Nidrle [-] (68. T. Göttlich [-] ) , J. Šimek [-] , T. Svoboda [-] , J. Gaher [-] , P. Raba [-] (85. J. Benzl [-] ) , J. Svoboda [-] , M. Bernat [-] , L. Zeman [-] , V. Polan [-] (83. D. Hagara [-] )

ŽK: 35. D. Cempírek , 43. J. Roubíček , 44. T. Novák , 59. M. Pešír , 61. P. Kasal - 23. T. Nidrle .
Místo: Krásná Lípa. Počet diváků: 60. Rozhodčí: BENDA Pavel - KOŽÁR Jiří, KOTÍK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.