1:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2015 15:30

11.kolo, Královéhradecký | Jičín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šťastné vítězství L. Bělohrad B nad Sokolem Železnice 1:0


Branky


0

Dnes se v Železnici odehrál přímý souboj o třetí místo v okresní tabulce. Domácí nastoupili v bílých dresech, hosté použili černou sadu. Hrálo se v Železnici, prestože se mělo původně hrát na hřišti na Pecce, kde se mělo hrát, tak bylo poničené divokými prasaty, takže se týmy dohodly, že se zápas odehraje v Železnici (článek o poničeném hřišti také umístěn na našem webu).

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól Suchánka rozhodl o osudu prvního poločasu.

Utkání začalo ve svižném tempu, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Již ve 2.min. zahrával Pejskar rohový kop, který ale pozorná hostující obrana bez větších potíží odvrátila. Na druhé straně rozehrál v 5.min. Černý přímý kop, Novák prodloužil na Suchánka, který opět potvrdil, že se mu v Železnici většinou nadmíru daří a otevřel skóre zápasu - 0:1. Tento rychlý úder ovlivnil celý první poločas, domácí byli zakřiknuti a chvílemi to vypadalo, že nejsou ničím jisti a že se dnešního soupeře spíše bojí. Ve 20.minutě došlo k málo vídané události, když pro zranění odstoupil hlavní rozhodčí Skrbek a nahradil ho teprve 16-ti letý Michal Šnajdr, pro něhož to tak byla vynucená premiéra v přeboru dospělých, což hosté brzy pochopili a dokázali toho využívat. Především Nezbeda, který po žlutém faulu domácího Beránka za zády rozhodčího v přerušené hře provinilce zbytečně ztrestal, měl jít ze hřiště a chystat se na čtvrteční jednání disciplinárky.Postupem času si ale nějaké šance vypracovali. Únik Mestického vyřešil bravurně Turek, dnešní největší hvězda zápasu, o chvíli později si vychutnal i střelu M. Daniše. Hosté si vypracovali hezkou příležitost po akci bratrů Šormových, ale příhra mladšího z nich na Suchánka už byla navíc a měla být volena spíše střela. Přímý kop Nováka vykopl Šuk, střela R. Šorma, po akci Holomby, skončila vedle domácí brány. Ve 35.min. musel Turek řešit na dvakrát střelu Pejskara. Další přímák Pejskara musel Zejfart řešit za cenu rohového kopu, ze kterého domácí nic nevytěžili. Pět minut před přestávkou rozehrál Černý z přímého kopu na Nováka, jehož střelu Šuk reflexivně vyrazil. V posledních sekundách první půle musel Turek zasahovat proti střele Crhy.

Výborný výkon brankáře Turka zajistil L. Bělohrad B důležité tři body.

Po změně stran  se domácí konečně probrali, získali trvalou převahu a hrnuli před Turka jednu akci za druhou. Druhý poločas tedy začal drtivým náporem domácích, který až na malé chvilkové vyjímky neskončil až do úplného závěru. Hned po přestávce zazdil Crha obrovskou příležitost, chvíli na to vychytal Bartáka skvělý Turek, z následujícího rohového kopu trefili domácí pouze pravou tyč, v dalších minutách vytáhl bělohradský gólman hlavičku jednoho z domácích útočníků. Po dalším rohu hlavičkoval Zachoval nad. Jednu z mála možností bělohradského týmu se nepovedlo proměnit v druhý gól Novákovi, po akci Černého s D. Jezberou. Čím více se blížil konec zápasu, tím více viselo vyrovnání ve vzduchu. Střela Mestického končí nad, v 77.min., po přímém kopu, který rozehrál Jerie, trefil jeden z domácích břevno Turkovy brány a tak se jistě plno domácích příznivců muselo ptát, čím že se dnes jejich hráči provinili vůči paní Štěstěně. Utkání si naopak musel parádně užít bělohradský gólman Lojza Turek, který svým pohodářským pojetím „vytáčel“  jak domácí střelce, tak i fanoušky.V 82.min., po nepovedeném ofsajd – systému domácích, se nepovedlo D. Jezberovi z velké dálky trefit odkrytou domácí bránu. V 87.min. unikl po levé straně Barták, ale se šancí naložil prachbídně a ani netrefil Turkovu konstrukci. Když se domácím hráčům nepovedlo v poslední minutě zužitkovat rohový kop, nebylo pro velezkušené duo Suchánek – Nezbeda dohrát nastavený čas u soupeřova rohového praporku. Hosté dokázali vytěžit z podivuhodných devadesáti minut maximum. Nevyhrál lepší, ale šťastnější a šikovnější tým.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Železnice
Kozák Pavel (jednatel týmu Železnice): další zbytečná porážka padá na vrub z naší strany odfláknutému prvnímu poločasu a střelecké impotenci ve druhé půli. Můžete se vymlouvat na co chcete – na rozhodčí, na mokrou trávu, na suchý drňák, na vítr, na sluníčko, na šišaté míče, ale když nedáte sedm tutovek, nikdo vás nemůže brát vážně. K nám se musí všichni gólmani soupeřů těšit, protože tady si zvednou sebevědomí – po Kracíkovi, Bursovi a Tlustém byl dnes hvězdou zápasu Turek – i když zápas rozhodl zkušený Radek Suchánek. To je specialista na Železnici – věřím, že ho k nám přivezou za padesát let na vozíku a stejně nám zase alespoň jeden gól dá.

SK Lázně Bělohrad B
Petr Miloš (vedoucí Lázně Bělohrad B): Po vyrovnaném prvním poločasu, kdy hosté vstřelili vítězný gól, přišel poločas druhý, který zcela ovládli domácí hráči. Zásluhou nesmírné bojovnosti celého mužstva, skvělého výkonu brankáře Turka, nesmírné smůly domácích střelců a naopak štěstíčka, které dnes přálo hostům, ukázal dnes fotbal domácím hráčům a jejich fanouškům tu druhou, nepříjemnou tvář. Takový ten krásný fotbal někdy je. Na jedné straně radost, na té druhé smutek. I když jsem z tábora hostů, musím uznat, že dnes jsme vyhráli s převelikou klikou a domácí si prohrát určitě nezasloužili.



Sestavy


TJ Sokol Železnice
P. Šuk [-] - M. Kahún [-] , P. Bičiště [-] , T. Jerie [-] , J. Bartoš [-] (86. Š. Kracík [-] ) - P. Crha [-] (86. O. Drahoňovský [-] ) , M. Beránek [-] , J. Mestický [-] (71. J. Daniš [-] ) , M. Pejskar [-] (43. D. Barták [-] ) - M. Daniš [-] , V. Nosek [-] (46. J. Zachoval [-] )

SK Lázně Bělohrad B
A. Turek [-] - J. Folprecht [-] , M. Šorm [-] (46. D. Jezbera [-] ) , V. Nezbeda [-] , P. Novák [-] - R. Suchánek [-] , R. Šorm [-] , D. Holomba [-] , M. Černý [-] - J. Suchý [-] , L. Zejfart [-] (83. P. Zahradník [-] )

ŽK: 27. M. Beránek - 29. V. Nezbeda , 53. M. Černý , 63. J. Folprecht , 86. L. Zejfart , 88. R. Šorm .
Hráči zápasu: M. Pejskar - A. Turek , R. Suchánek .
Místo: Železnice. Počet diváků: 75. Rozhodčí: Skrbek Josef - Šnajdr Michal, Daniš Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.