2:3p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.09.2015 16:30

7.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Provodov prohrál s Červeným Kostelcem po penaltách


Branky


38. M. Rojšl , 88. M. Rojšl - 44. D. Petrů , 80. M. Vít
0

Fotbalisté Provodova se v důležitém utkání proti Červenému Kostelci dostali v prvním poločase do vedení. Svůj těsný náskok ale neudrželi a byli rádi, že v závěru zápasu zachránili alespoň remízu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Branky až v závěru poločasu

Oba týmy se snažily o aktivní vstup do zápasu. Oběma týmům ale zároveň scházela přesnost na kopačkách. Balon sice více drželi fotbalisté Červeného Kostelce hrající v černých dresech, jejich vzdušné přihrávky ale ve vápně soupeře jen zřídka nalézaly hlavy spoluhráčů. Provodovu se proto dařilo odvracet nebezpečné centry a nakopávané balony do bezpečí. Zbraní Provodova byly rychlé protiútoky, ani ty však v úvodních minutách nenašly gólové využití. 

V 36. minutě se hostům podařilo uzamknout Provodov v jeho pokutovém území. Po rohovém kopu se fotbalisté Červeného Kostelce dostali k sérii centrů, které dělaly domácí obraně velké problémy. Domácím se ale nakonec podařilo osvobodit a z obrany se vrhli přímo do útoku. Provodov se v okamžiku dostal do přečíslení tři na dva. Balon vedl po levé straně Patrik Kratěna, který ale celou akci zbrzdil a jeho následný centr skončil jen v protilehlém autu. Zdálo se tak, že veškeré nebezpečí pro branku Kostelce je zažehnáno, koneckonců hosté rozehrávali aut. Domácí ale zabojovali a vhozený míč vybojovali. K balonu se v pokutovém území dostal Michael Rojšl a střelou na vzdálenější tyč propálil gólmana Jana Martínka.

Hosté se ale nevzdávali a ještě do konce prvního poločasu se jim podařilo vyrovnat. Po rozvážné kombinaci na vlastní polovině hřiště rozehráli hosté na pravou stranu, odkud poslali balon do pokutového území. Ve vápně Provodova čekal nikým nehlídaný David Petrů, který hlavou ve 44. minutě vyrovnal. Do kabin se tak oba týmy rozešly za vyrovnaného stavu 1:1.

Oba týmy hrozily centry

Ve druhém poločase hosté pokračovali ve výkonu z první půle - Kostelečtí více drželi balon a nakopávanými míči se snažili překonat rozestavěnou obranu Provodova. Domácí obránci si ale počínali poměrně jistým dojmem a dokázali si poradit i s průnikovými přihrávkami hostů. 

Vyšší procento držení míče zužitkovali červenokostelečtí v 77. minutě. Hosté drželi balon v krajních prostorech hřiště a centry ohrožovali domácí branku. Provodovští dokázali náporu Kostelce odolávat a několikrát mohli přejít do protiútoku. Přečíslení Provodova ale často končila ještě před vápnem Kostelce. Rozhodující centr z pravé strany přišel v 77. minutě, naskočil si na něj Martin Vít a hlavičkou pod břevno poslal Červený Kostelec do vedení. 

Scénář z prvního poločasu se opakoval i v závěrečné části hry. Na vedoucí branku dokázal soupeř opět poměrně rychle odpovědět. Kostelečtí sice nadále pokračovali v obléhání domácí branky, kterou ostřelovali centrovanými balony. V 87. minutě podběhl brankář Provodova Adam Swaczyna nakopávaný balon hostů, útočník Kostelce už byl ale v příliš velkém úhlu a jeho zpětná přihrávka na slepo skončila na domácí kopačce.

Z následné protiakce získali domácí rohový kop a centr na bližší tyč nekompromisně uklidil do sítě dvougólový Michal Rojšl. V závěru zápasu mohli domácí zvrátit skóre na svoji stranu, Kamil Belák ale hlavičkoval nepřesně, a rozhodnutí tak mělo přijít v penaltovém rozstřelu.

 

V první sérii rozstřelu se nemýlil hostující David Hála, který poslal míč po zemi k levé tyči, ani provodovský Robin Pfeifer, který napnul síť v pravém horním rohu. Druhá série přinesla první zaváhání, když kosteleckého Davida Petrů vychytal domácí gólman Swaczyna, domácí ale hozenou rukavici nesebrali, a skóre zůstalo vyrovnané. Ve třetí sérii mířil přesně k pravé tyči Lukáš Hlava i Kamil Belák. Penaltu proměnil i Petr Bárta, kterému se podobně jako jeho spoluhráčům zalíbil pravý roh branky. Za domácí ale nedal Lukáš Khun, jeho střelu do středu branky dokázal Martínek vyrazit. Rozhodnutí přinesl kapitán hostů Michal Gross, který tak rozhodl o druhém bodu pro Kostelec.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Provodov
Ondřej Nejman - asistent trenéra mužstva Sokol Provodov: Dnes nám v zápase, hraném před pěknou diváckou kulisou, chybělo trochu více sebevědomí, pohybu a přesnosti než jsme potřebovali. Kostelec byl lepší na míči a měl po většinu utkání více ze hry, paradoxně jsme však v samém závěru mohli skóre převážit na svou stranu, ale Kamil Belák sestřelil hlavou zas jen čápa z komína. Penalty přinesly zasloužený bod navíc soupeři.




Sestavy


TJ Sokol Provodov
A. Swaczyna [-] - M. Tolda [-] , T. Fiedler [-] , R. Metzner [-] , R. Pfeifer [-] - D. Pařízek [-] (68. O. Pšenička [-] ) , K. Belák [-] , P. Kratěna [-] (80. D. Bogusz [-] ) , R. Goll [-] , L. Khun [-] - M. Rojšl [-]

TJ Červený Kostelec
J. Martínek [-] - D. Petrů [-] , T. Martínek [-] , O. Koval [-] , M. Vít [-] , L. Hlava [-] , M. Gross [-] , D. Vejman [-] (70. J. Nývlt [-] ) , D. Hála [-] , P. Bárta [-] , D. Škoda [-]

ŽK: 32. M. Rojšl , 86. K. Belák - 49. D. Vejman , 57. L. Hlava , 58. P. Bárta .
Místo: Provodov. Počet diváků: 340. Rozhodčí: Gereg Tomáš - KLEČKA Ivan, ŽEROVNICKÝ David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.