Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2015 16:00

9.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Utkání plné zvratů zvládl lépe Kostelec nad Orlicí


Branky


0

Kostelec nad Orlicí vstoupil do vyšší soutěže tou správnou nohou a díky dobrým výsledkům se pohybuje v horních patrech tabulky. O víkendu se fotbalisté Kostelce střetli se soupeřem, se kterým se loni potkávali v 1. A třídě. Na kostelecké půdě se hrálo vyrovnané utkání, ve kterém rozhodla poslední desetiminutovka. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný a bojovný poločas

V prvních minutách zápasu mohli být veselejší fotbalisté Provodova. Už v 5. minutě se totiž domácí dopustili faulu ve vlastním pokutovém území a rozhodčí nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil provodovský obránce Robin Goll, jeho přízemní střela ale skončila vedle levé tyče Lukáše Junka. 

Oby týmy předváděly hodně bojovné výkony, a do zakončení se proto hráči na obou stranách dostávali jen s velkými obtížemi. Změna skóre proto přišla po standardní situaci. Ve 23. minutě poslal výborný centr do vápna Provodova obránce Jan Mlynář. Na jeho přihrávku si naskočil Petr Klapal a hlavičkou do levého horního rohu překonal brankáře Adama Swaczynu. 

Na hřišti se nadále bojovalo o každý metr území a hráči sváděli spoustu soubojů ve středu hřiště. Fotbalisté Provodova i Kostelce se několikrát dokázali uvolnit a přejít k rychlému útoku, obrany na každé straně ale byly pozorné a připravené. Kombinační hra prvnímu poločasu nesvědčila a to se prokázalo i v 42. minutě. Několik metrů před pokutovým územím domácích převzal balon provodovský Marek Srkal, který se z úctyhodné vzdálenosti napřáhl ke střele. Jeho pokus zamířil přesně k pravé tyči Junkovy branky a zapadl do sítě. 

Pár vteřin před koncem první půle se při vzdušném souboji o míč zranil domácí gólman Lukáš Junek, který už do druhého poločasu nezasáhl.

Šest gólů během šestnácti minut

Druhý poločas se výrazně lišil od toho prvního a oba týmy se přetahovali o vedení v zápase. Už ve 48. minutě zaváhal kapitán hostů Lukáš Fiedler, který místo odkopu zpracoval balon pro rozběhnutého Lukáše Plocka. Kostelecký záložník se tak ocitl sám před brankářem Swaczynou, toho překonal nechytatelným lobem. 

V dalších minutách se na balonu více drželi hosté, kteří chtěli rychle vyrovnat. Domácí ale dokázali dobře vykrývat volné prostory, a kombinace hostů tak k vážnějšímu ohrožení branky nevedla. Bláznivou čtvrthodinu, během které padlo šest branek, odstartoval v 74. minutě Provodov. Hosté vybojovali míč ve středu hřiště, dostal se k němu Kamil Belák a dalekonosnou bombou nedal brankáři Tomáši Matouškovi šanci. 

Vyrovnání hosty výrazně nabudilo. Fotbalisté Provodova byli aktivnější, pohyblivější. Domácí Kostelec se dostal pod velký tlak, který skončil faulem před pokutovým územím. Rozehrávku si vzal na starost Kamil Belák a poslal přesný centr na hlavu Marka Srkala, který usměrnil míč do sítě domácích. Provodovu se podařilo během dvou minut otočit výsledek, což mělo blahodárný vliv na jejich hru. Domácí nestíhali. 

Další zlom však přišel v 80. minutě. Domácí vybojovali rohový kop, jejich centr se snášel na přední tyč, kam si v pádu naskakoval obránce Lukáš Šrámek. Toto zakončení překvapilo brankáře Swaczynu a míč se dostal za jeho záda. V 83. minutě se domácí dostali k úniku dva na jednoho. Míč měl na kopačce Jan Švandrlík, který se ve vápně snažil o křížnou přihrávku na svého spoluhráče, jeho přihrávku si však dobíhající obránce srazil do vlastní sítě. Kostelec otočil a vedl 4:3. 

Provodovští se snažili domácí tým zatlačit na jeho polovině a dostat se k zakončení. Útočná taktika hostů nabízela Kostelci otevřené prostory pro brejky. Dva z nich ale domácí nevyřešili ideálně, když je nejprve zradila špatná přihrávka, podruhé pak nepřesné zakončení. Do uklidňujícího dvougólového vedení se Kostelečtí dostali v 88. minutě. Do brejku se po levé straně dostal Jakub Šrámek, který předložil balon Davidu Markovi a ten se střelou do prázdné branky nemýlil. Na úplném konci zápasu skóroval Kostelec pošesté. Jakub  Šrámek našel svojí přihrávkou v pokutovém území Jana Švandrlíka, který bez problémů překonal brankáře Swaczynu, a potvrdil tak kostelecké tři body.



Ohlasy k zápasu


FK Kostelec nad Orlicí
Milan Bořek - vedoucí mužstva FK Kostelec nad Orlicí: Po zdařilém utkání v minulém kole se nám vůbec nedařila hra, chyběla důraznost, pohyb a agresivita. Hosté už v 5. minutě kopali penaltu ale netrefili branku. Po poločase jsme šli do vedení, ale hra byla stále upachtěná a po našich chybách hosté otočili zápas na 3:2. Ale vůlí a obětavostí jsme během posledních 10 minut dali 4 branky a zápas neskutečně otočili k výhře. Hráčům poděkování za bravurně zvládnutých posledních 10 min zápasu.




Sestavy


FK Kostelec nad Orlicí
L. Junek [-] (46. T. Matoušek [-] ) - J. Mlynář [-] , A. Řehák [-] , K. Kaplan [-] , L. Šrámek [-] , D. Marek [-] (89. M. Hochmann [-] ) - M. Cvejn [-] , P. Klapal [-] , L. Plocek [-] (81. T. Kozel [-] ) - J. Švandrlík [-] , D. Krupka [-] (24. J. Kvasnička [-] )

TJ Sokol Provodov
A. Swaczyna [-] - M. Tolda [-] , T. Fiedler [-] , R. Goll [-] (83. D. Bogusz [-] ) , R. Pfeifer [-] - K. Belák [-] , M. Srkal [-] , P. Kratěna [-] (84. L. Bek [-] ) , R. Metzner [-] - M. Rojšl [-] , L. Khun [-] -

ŽK: 30. J. Švandrlík , 35. A. Řehák , 70. P. Klapal .
Místo: Kostelec n. O.. Počet diváků: 220. Rozhodčí: Krucký Dušan - PRŮCHA Petr, KUBIŠTA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.