2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.08.2024 17:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Veterán Jeníček prodloužil luženské trápení, Sparta znovu dohrávala v deseti


Branky


16

Lužná zatím nedokázala navázat na velmi povedené jaro loňského soutěžního ročníku a nejen výsledkově, ale především herně se stále hledá. Zlomit to mohla v Jesenici, ale domácí tým odehrál povedené utkání, ve kterém svého soupeře nepouštěl do vyložených šancí a po dvou brankách nestárnoucího Davida Jeníček prodloužil trápení Sparty, která navíc uviděla další červenou kartu...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez opor to nejde

Od začátku zápasu Jesenice trpělivě čekala a hrála ze zabezpečené obrany. Jakoby si byla vědoma vesmírné rychlosti J. Vejvody, který umí každé obraně pořádně zatopit. V tomto duelu ho ale strážil Mutínský a nedal mu ani kousek prostoru. Domácí drželi míč na svých kopačkách a na luženském projevu bylo vidět, že to ještě není to pravé ořechové. Absence kapitána R. Pokorného, vyloučeného Mezeie a stopera Chrástka je znát a Sparta se s tím zatím nedokáže popasovat.

 

V 11. minutě navíc mohl být rád brankář M. Pavlíček, že za nedovolený zákrok na Prose uviděl pouze žlutou kartu. Po čtvrt hodině hry Lužná poprvé inkasovala. Domácí dostali míč na Prose, který vlétl do šestnáctky, nahrával pod sebe na neobsazeného Jeníčka a ten zkušeně rozvlnil síť - 1:0. Vyrovnání mohlo přijít po zakončení J. Špičky, ale Drahoňovský měl dobře postavené zařízení a zazvonila pouze tyč.

 

Lužná se snažila jednogólové manko do kabiny stáhnout, ale to se ji nepodařilo. Jesenice si užívala vedení, které udržela až do závěrečného hvizdu první půle. Bylo ale jasné, že zápas není ani zdaleka rozhodnutý.

Jeníček byl při chuti

Pokud chtěla Lužná pomýšlet na vítězství, musela se co nejdříve vrátit do zápasu vyrovnávací brankou. V 52. minutě se stal přesný opak. Výkop Drahoňovského proskákal středem hřiště velmi blízko luženské šestnáctce. Následovala ulička na Jeníčka a ten prostřelil M. Pavlíčka z bezprostřední blízkosti - 2:0. Jesenice si užívala dvougólový náskok a po hodině hry se mohla uklidnit ještě o něco více.

 

Další souboj brankáře M. Pavlíčka a rychlíka Prose skončil druhou žlutou kartou pro hostujícího brankáře a Sparta šla do deseti. Hlavní sudí Kozák odůvodnil v zápise z utkání své správné rozhodnutí takto: Druhé napomenutí během utkání, 11 - NCH - Bezohledné podražení soupeře zepředu v souboji o míč v nepřerušené hře. 64 NCH - 2žk = čk. Bezohledné kopnutí soupeře ze strany v souboji o míč v nepřerušené hře. Faulovaný hráč utkání dohrál. Vyloučený hráč opustil HP spořádaně.

 

Ve zbytku zápasu kontrolovali domácí své vedení, drželi míč na svých kopačkách a vyhlíželi závěrečný hvizd, po kterém se zaslouženě mohli radovat z prvního vítězství této sezony.



Ohlasy k zápasu


FC Jesenice
Petr John, obránce: Předvedli jsme komplexní týmový výkon. Makali jsme od první minuty, vzadu jsme hráli zodpovědně a Lužnou jsme pořádně do ničeho nepustili, navíc jsme dokázali eliminovat velkou luženskou zbraň, rychlého Josefa Vejvodu. Chtěli jsme hrát odzadu a počkat si, až se otevřou v luženské obraně nějaká okénka, do kterých bychom mohli udeřit. V útoku odehrál velmi dobrý zápas David Jeníček, jehož dva góly rozhodly o našem vítězství. Soupeř navíc musel dohrávat v početní nevýhodě po vyloučení svého brankáře.

TJ Sparta Lužná
Adam Špička, předseda: Zasloužené vítězství domácích. Jesenice hrála tak, jak potřebovala. Opět se ukázala naše nemohoucnost v zakončení a místy to vypadá, že ani nechceme dát gól. Druhá červená karta za dva zápasy je také něco, nad čím se musíme zamyslet. Chtěl bych pochválit a poděkovat naším dorostencům, kteří i když mají v nohách devadesát minut ze svého zápasu, nechají na hřišti všechno. Musí se něco změnit a příští domácí zápas vyhrát. Bez práce a účasti na tréninkách to nepůjde.



Sestavy


FC Jesenice
J. Drahoňovský [-] - D. Jeníček [-] (60. P. Kotek [-] ) , M. Kovář [-] (79. F. Horvát [-] ) , J. Hanych [-] , J. Kočička [-] , K. Pros [-] , P. John [-] , R. Bešík [-] (29. P. Pošta [-] ) , D. Brda [-] (78. F. Čechman [-] ) , J. Mutínský [-] , V. Bouda [-]

TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - J. Vejvoda [-] , O. Pavlíček [-] (24. O. Škubal [-] ) , R. Grill [-] (71. D. Vejvoda [-] ) , K. Gjorgjiev [-] , J. Stehlík [-] , J. Špička [-] , V. Pospíšil [-] (60. J. Amler [-] ) , F. Hornof [-] , J. Staněk [-] , L. Havlíček [-]

ŽK: 59. D. Brda - 11. M. Pavlíček , 31. J. Špička , 58. F. Hornof . ČK: 64. M. Pavlíček .
Hráči zápasu: D. Jeníček , J. Mutínský .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - VODRÁŽKA Tomáš, KNAP Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Adam Beneš
Tip experta: výhra hostů

Lužná sice nezačala sezonu dobře, ale v Jesenici podle mě vyhraje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích