Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

3:2
(1:1)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

12.10.2024 16:00

10.kolo, Ústecký | 1.B třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Třaskavé derby v Hostovicích vybralo přes 17 tisíc korun pro klub zasažený povodněmi


Branky


11

Sobotní zápas Hostovic a Mojžíře nebyl pouze očekávaným ústeckým derby, ale také se finančně pomáhalo. Konkrétně fotbalovému klubu SK Řetězárna Česká Ves, který byl postižen nedávnými záplavami. Na dobrovolném vstupné se nakonec podařilo vybrat přesně 17 538,-. Po fotbalové stránce bylo utkání strhujícím zážitkem, když se divákovi nabídla vyrovananá bitva s parádní atmosférou. Drama bohužel přineslo i zranění jednoho z domácích hráčů, který musel být odvezen do nemocnice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zasloužená poločasová remíza

Už začátek prvního poločasu naznačil, že to bude vyrovnaný souboj a rozhodně nepůjde o nudnou podívanou. Hra se z kraje nesla v poklidnějším tempu, kdy oba týmy vyčkávaly na první větší příležitost. Hosté dokázali hned první vážnou šanci přetavit v góll - Mojžíř se do vedení dostal v 15. minutě po Vávrově průniku do vápna a jeho následném ostrém a přesném centru, který za gólmana Koželuha usměrnil Novák. Hostovice dokázaly srovnat stav díky gólu Horáka, který ve 32. minutě využil přihrávky Štorce za obranu hostí. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Nepříjemné chvíle po ošklivém pádu domácího kapitána Langera

Druhý poločas začali lépe domácí, kteří se v 50. minutě dostali zásluhou Tipana po vykombinování mojžířské obrany do vedení. To ale nemělo dlouhého trvání. O minutu později Mojžíř srovnal kuriózním gólem po autovém vhazování, kdy míč “doskákal” do brány sám. V 63. minutě všem zatrnulo, když  po nedovoleném zákroku a následném pádu zůstal ležet na trávníku domácí kapitán Langer. Musel být střídán a s tržnou ranou odvezen k vyšetření do nemocnice. To Hostovice nakonec ještě více nakoplo a prezentovali se velkou bojovností, která hostům chyběla. V 75. minutě poslal Gajdoš domácí opět do vedení 3:2 gólem, který plynul z nedůraznosti mojžířských hráčů před jejich pokutovým územím. Hostovice jednobrankový náskok i přes pár ošemetných situací udržely až do konce zápasu a urvaly tak zaslouženou výhru.

 

Kromě ohlasů hráčů se k nám dostalo také pozápasové hodnocení trenéra TJ Mojžíř Aleše Miltnera: "Zápas se mi hodnotí špatně, je škoda že se nevyvarujeme kolísání našich výkonů, dnes jsme podali, hlavně v druhém poločase, opět bezkrevný výkon, absolutně jsem se domácím nevyrovnali v bojovnosti a nasazení, připomenulo to náš zápas v Sebuzíně. Z přístupu některých hráčů jsem velmi zklamán. Soupeř vyhrál zaslouženě."

 



Ohlasy k zápasu


SK Hostovice
Martin Gajdoš: Tahle vydřená výhra zatím chutná asi nejvíc. Derby mělo náboj, diváci mohli vidět plno soubojů, gólů, fotbalových akcí a emocí. Třešničkou na dortu bylo vybrané dobrovolné vstupné ve výši nějakých 17 538,- Kč pro SK Řetězárna Česká Ves, kterou zasáhla povodeň. Děkujeme všem, kdo dorazil a podpořil tohle derby.

TJ Mojžíř
Jan Meluzín (brankář): Začátek zápasu byl přesně takový jaký jsme předpokládali, nikdo se nikam moc nehnal a oba týmy vyčkávali na první větší příležitost. Ta přišla v 15. minutě, kdy nás do vedení poslal Novák po ostrém a přesném centru Vávry. I navzdory terénu jsme se stále pokoušeli hrát fotbal a držet míč na zemi, to se nám stalo osudným a po nepřesné rozehře přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu Hostovic. Druhý poločas začal ve stejném duchu jako první. Oba týmy vyčkávali na chybu soupeře a nikam se moc nehnali. To platilo do 50. minuty, kdy tým Hostovic na půlce vykombinoval naší obranu a dostali se do situace, kdy šli víceméně tři na nikoho. Zhruba minutu po inkasovaném gólu jsme s velkým štěstím odpověděli z autového vhazování. Zbytek zápasu byl z mého pohledu už jen a pouze o bojovnosti. V tomto ohledu nás soupeř předčil a odměnou mu byl gól na 3:2. Jasně nám dlouhodobě chybí náš střelec Patrik Pek, který se vrátí nejdříve na jaře. Bez něj se k šancím dostáváme hodně kostrbatě. V současné chvíli není nikdo, kdo by to vzal na sebe, jako Patrik. Citelná ztráta byla i absence Adama Jankovského, který v derby chyběl. V zápase se zranil i po minulém zápase dobře hrající Pliska a také střelec Aleš Vitásek, který má problémy se zády. Musíme spoléhat, že se sejdeme do dalšího zápasu v hojném počtu i přes hodně absencí. Další utkání bude nejdůležitější v této sezóně. Heřmanov je aspirant na postupové příčky a my doma musíme potvrdit naší nedobytnou tvrz.

Sestavy


SK Hostovice
J. Koželuh [-] - A. Černohorský [-] , P. Guth [-] , J. Vícha [-] , D. Bude [-] - M. Tipan [-] (82. D. Nguyen [-] ) , J. Gajdoš [-] , J. Langer [-] (70. L. Berky [-] ) , T. Štorc [-] , M. Horák [-] (94. V. Máček [-] ) - M. Gajdoš [-]

TJ Mojžíř
J. Meluzín [-] - D. Hofbauer [-] - J. Pliska [-] (60. J. Horvát [-] ) , A. Vávra [-] , A. Kubizňák [-] (46. M. Vondráček [-] ) , P. Novák [-] , V. Fiala [-] - J. Kugler [-] , A. Vitásek [-] (46. V. Starý [-] ) - V. Sloup [-] , P. Král [-]

ŽK: 54. V. Fiala , 65. V. Sloup .
Hráči zápasu: D. Bude - P. Král .
Místo: Hostovice. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Živnůstka Filip - JONÁŠ Roman, PLZÁK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2024 01:12

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2024 12:11

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2024 08:38

Tip experta: výhra hostů

Opět zajímavý zápas, Mojžíř to bude mít na terénu Hostovic těžké, ale věřím v jejich výhru.

Tip experta: výhra hostů

Opět zajímavý zápas, Mojžíř to bude mít na terénu Hostovic těžké, ale věřím v jejich výhru.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů