T. Birma 2. (p.)
J. Štefan 86. (p.)
2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:1
(1:1)

T. Birma 2. (p.)
J. Štefan 86. (p.)
 

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

21.09.2024 10:30

7.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Praga vybojovala těsné vítězství nad Spoji, rozhodly dvě penalty


Branky


2. T. Birma (p.) , 86. J. Štefan (p.) - 14. M. Hendrych
5

V sobotním utkání sedmého kola 1. A třídy skupiny A hostila SK Praga Vysočany béčko Spojů a přestože se čekalo, že domácí budou jasným favoritem, vývoj zápasu ukázal, že to nebyl snadný duel. Před padesáti diváky nakonec Praga zvítězila 2:1, když oba její góly padly z pokutových kopů. Zápas však nabídl napětí až do posledních minut.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Praga začala zápas zostra. Již ve 2. minutě byl po faulu na Lukáše Berkyho nařízen pokutový kop, který s přehledem proměnil Tomáš Birma a domácí se rychle ujali vedení. Tento rychlý gól zřejmě v hlavách hráčů Pragy vzbudil falešný pocit, že zápas bude snadnou záležitostí. "V tu chvíli nám trošku skočilo do hlavy, že to bude snadný zápas, a tak to i vypadalo," přiznal po zápase trenér Pragy Pavel Kovacsik.

Praga si v úvodu zápasu skutečně vytvářela šance a držela míč pod kontrolou. Soupeř byl zatlačen do defenzívy, ale několik slibných příležitostí zůstalo nevyužito. Naopak Spoje dokázaly z minima vytěžit maximum. Po chybě domácí obrany využili dlouhý míč a Martin Hendrych vyrovnal ve 14. minutě po pěkném lobu z větší vzdálenosti. 

Praga byla po celý zbytek prvního poločasu lepší na míči, tlačila se do útoku, ale v koncovce scházela přesnost. Spoje se mohly spolehnout na skvělý výkon svého brankáře Ihora Sukhna, který nejenže sbíral dlouhé balony, ale také skvěle rozehrával nohama a držel svůj tým nad vodou. Přestože Praga diktovala tempo hry, poločas skončil za stavu 1:1.

„Do kabiny jsme šli za stavu 1:1, ale věřili jsme, že naše šance ještě přijde,“ hodnotil Kovacsik. 

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako první. Praga byla na míči aktivnější, Spoje spíše bránily a spoléhaly na rychlé protiútoky, které však nebyly příliš nebezpečné. Domácí obrana fungovala spolehlivě a Spoje se dostaly jen k jedné vážnější situaci, když před bránou proletěla nebezpečná kolmice.

Rozhodnutí přišlo v 86. minutě, kdy se po úniku Lukáše Durdi a následném faulu brankáře hostů kopala druhá penalta. K míči se tentokrát postavil Jakub Štefan a s klidem proměnil, čímž stanovil konečné skóre na 2:1.

Trenér Pragy byl po zápase s výkonem svého týmu spokojen. "Byli jsme dominantní na balonu, i když nám trošku nevycházel presink a represink. Co ale musím ocenit, je mentální síla týmu. Hráči se nevzdávali, věřili si a věděli, že ten vítězný gól přijde," zhodnotil Kovacsik.

Pro Pragu to znamená další tři body do tabulky a potvrzení dobré formy po vysokém vítězství nad ČAFC B v předchozím kole. Spoje i přes statečný výkon odjíždějí s prázdnou, ale jejich bojovnost a dobrý výkon brankáře si zaslouží uznání.

Praga si tak připsala důležitou výhru a upevnila svou pozici v horní polovině tabulky, zatímco Spoje i přes sympatický výkon zůstávají na spodních příčkách.



Ohlasy k zápasu


SK Praga Vysočany
Pavel Kovacsik - trenér: Připravovali jsme se celý týden na Spoje s tím, že jsme vycházeli z jejich sestavy z minulých kol a připravovali jsme se na jednotlivé jejich kluky jako je Janakov a spol., kteří jsou hodně kvalitní a jsou skvělí fotbalisté. K našemu velkému překvapení oni nebyli na soupisce, takže nám to trošku zkomplikovalo připravenost na zápas. Každopádně do zápasu jsme vstoupili skvěle. V první minutě byl jasný faul na Lukáše Berkyho, který si ve vápně krásně pustil balon mezi nohama a hráč Spojů ho fauloval a následně Tomáš Birma penaltu proměnil. V tu chvíli nám trošku skočilo do hlavy to, že to bude snadný zápas a tak to i vypadalo. Byli jsme na balonu a Spoje jsme do ničeho nepouštěli. Měli jsme tam další šance a pološance s tím, že jsme nic neproměnili. Z útočného autu, který jsme házeli do vápna tak tam byl závar, mohli jsme proměnit tento závar v gól. Následně po této akci dali Spoje dlouhý balon nahoru a my jsme špatně odhlavičkovali balon k hráči Spojů a ten následně z dálky přeloboval golmana. Takže z ojedinělé šance Spoje vyrovnali na 1:1. Celý poločas se nesl v duchu, že my jsme byli dominantní na balonu, chtěli jsme hrát, tlačit soupeře a bohužel i díky skvělému výkonu brankáři Spojů, který byl fantastický, hrál vysoko, sbíral nám dlouhé balony a hrál fantasticky nohama, tak se nám nepodařilo proměnit žádnou z našich šancí, takže jsme za stavu 1:1 šli do kabiny. V kabině jsme si řekli, že určitě chceme klid na míči a vyčkávat na tu naší šanci, která určitě přijde. Přicházeli spíš pološance, nedařilo se nám ve finální a předfinální fázi. Musím ale říct, že jsme Spoje nepouštěli téměř k ničemu. Měli tam jednu nebezpečnou kolmici přes vápno, ale jinak neměli žádnou šanci ve druhém poločase. Prostřídali jsme trošku a v 86. minutě utekl po lajně až do vápna Lukáš Durďa, který si píchnul balon kolem golmana a ten ho srazil a byla druhá penalta v zápase. K té se postavil Jakub Štefan, proměnil jí a vedli jsme 2:1. Zápas jsme dovedli do vítězného konce. Byl jsem maximálně spokojený s výkonem, byli jsme dominantní na balonu, trošku nám nešel presink a represink, ale jsem hrdý na tým, jak mentálně je tým silný. Hráči se nevzdávají, nespěchají, nejsou zjančení a věří si, že ten gól prostě dají. Takže spokojenost a důležité jsou 3 body.


Sestavy


SK Praga Vysočany
F. Janda [-] - J. Matýsek [-] (71. L. Ďurďa [-] ) , J. Bernard [-] , P. Korger [-] , L. Berky [-] (84. M. Procházka [-] ) , T. Kraus [-] , O. Havránek [-] (46. D. Fenton [-] ) , T. Förster [-] (46. N. Bychkov [-] ) , J. Štefan [-] , T. Birma [-] (92. F. Chaloupecký [-] ) , E. Veselý [-]

TJ Spoje Praha B
I. Sukhno [-] - M. Hendrych [-] , O. Sakhulov [-] (84. L. Chejlava [-] ) , M. Janoševič [-] , J. Kozel [-] , A. Argent [-] , T. Balog [-] , O. Dmytrenko [-] , E. Danylaš [-] , T. Jirák [-] , O. Koščo [-]

ŽK: 55. N. Bychkov , 79. T. Kraus - 24. O. Koščo , 77. M. Janoševič , 85. I. Sukhno .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: PRÝMAS Luboš - CHRENKO Pavel, HLAVÁČEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Xaverov Horní Počernice 7 36:10 21
2 FK Vinoř 1928 6 33:8 15
3 SK Union Vršovice 7 24:7 14
4 FC Tempo Praha B 7 29:17 13
5 TJ Sokol Královice 6 17:10 13

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 19
2 Petr Herian 9
3 Antonín Chlum 7
4 Daniel Murdych 6
5 Vojtěch Kolman 6

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 29 60,4% 0
2 Jiří Klik 26 66,7% 0
3 Venca Likeš 24 50,0% 0
4 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
5 Robert Sládek 16 51,6% 0

Zobrazit celou tabulku