Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

11:0
(4:0)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

07.09.2024 10:30

5.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Praga Vysočany rozdrtila ČAFC B výsledkem 11:0, dva hattricky korunovaly dominantní výkon


Branky


25. O. Havránek , 32. O. Havránek , 34. T. Kraus , 42. O. Havránek , 47. T. Birma (p.) , 54. L. Berky , 56. T. Birma , 58. T. Kraus , 61. T. Kraus , 66. E. Veselý , 74. L. Berky
6

V sobotním dopoledním zápase 4. kola 1. A třídy skupiny A si domácí SK Praga Vysočany připsala drtivé vítězství nad rezervním týmem ČAFC Praha. Na hřišti ve Vysočanech dominovali domácí od první branky a výsledkem bylo jednoznačné skóre 11:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přestože hostující ČAFC B, sužovaná problémy s kádrem, přijela jako outsider, první dvacetiminutovka nabídla překvapivě vyrovnaný souboj. Čafka, v jejímž týmu nastoupilo mnoho mladých dorostenců, začala aktivně a několikrát zahrozila dlouhými balony. Dokonce si vybojovala penaltu, která mohla poslat hosty do vedení. Jenže brankář Pragy Filip Janda, který nastoupil v základní sestavě místo tradiční jedničky, se vytáhl a penaltu zneškodnil. „Filipův zákrok nás obrovsky nakopnul,“ pochválil trenér Pragy Pavel Kovacsik svého gólmana. „Po tom momentu jsme se dostali do tempa a začali soupeře tlačit.“

Jakmile domácí tým chytil rytmus, branky začaly padat v rychlém sledu. Nejprve se v 25. minutě prosadil Ondřej Havránek, který stihl do poločasu vstřelit hattrick. „Věděli jsme, že Havránek bude střídat v poločase, ale i za těch 45 minut ukázal, jak důležitý je pro náš tým,“ řekl trenér Kovacsik. Havránkovi se výtečně dařilo a jeho branky položily základy vysokému vítězství.

Ve druhém poločase však na sebe hlavní pozornost strhl Tomáš Kraus, který jako obránce nastřílel hattrick, včetně jedné proměněné penalty. Nová posila Lukáš Berky, který přišel z vyšší soutěže, se také ukázal ve skvělém světle. „Lukáš Berky je útočník s výbornými schopnostmi, což potvrdil dvěma góly,“ uvedl Kovacsik a dodal, že Berky přinesl do týmu skvělý impuls.

I přes vysoké skóre hostující tým ČAFC B předvedl bojovný výkon, což ocenil i trenér Pragy. „Bylo mi sympatické, že i za těchto stavů chtěli hrát fotbal. Je to pokorný tým, trenér byl pokorný, a i když to mají těžké, snažili se do poslední minuty,“ uvedl Kovacsik, který dodal, že tradiční pražský klub si zaslouží podporu, aby udržel soutěž.

Domácí Praga naopak oslavovala první výrazné vítězství sezóny. Přesto se tým rozhodl neoslavovat gólové hody příliš okázale. „Ani jsme po zápase nedělali vítězný pokřik, přišlo nám to nefér vůči soupeři,“ uzavřel Kovacsik s pochopením k soupeři, který nastoupil v oslabené sestavě.

Po tomto drtivém vítězství čeká Pragu další výzva v podobě příštího soupeře, Královic. Trenér Kovacsik věří, že se jeho tým udrží na vítězné vlně a naváže na skvělý výkon proti ČAFC B. „Musíme potvrdit tyto tři body, aby to s námi nebylo jak na houpačce,“ vyhlíží Kovacsik optimisticky další utkání. 

S tímto vítězstvím Praga Vysočany poskočila v tabulce směrem vzhůru, zatímco ČAFC B se i nadále trápí na samém chvostu tabulky.



Ohlasy k zápasu


SK Praga Vysočany
Pavel Kovacsik - trenér: Věděli jsme, že Čafka není v dobré sitauci ani áčko ani béčko, mají to teď složitější s kádrem a viděli jsme, jaké má nyní rezervní tým výsledky. O to ošemetnější zápas to byl, protože víte, že v hlavách je to porazitelný soupeř, měli by to být 3 body, ale zase víte, že zadarmo to nebude. Tomu odpovídala i první dvacetiminutovka, kdy už po několikáté nám nevyšel začátek zápasu, kdy nás zasypali dlouhými balony a byly nějaké závary před brankou. Z toho přišel faul ve vápně a kopala se penalta proti nám. Před zápasem jsme vyměnili brankáře a chtěli jsme udělat nový impuls tomu týmu, kdy jsme chtěli něco změnit. A to se povedlo protože Filip Janda skvěle chytil penaltu a tím trošku nakopnul tým. Srovnali jsme s Čafkou krok, dostali jsme se do tempa a začali jsme pomalu soupeře tlačit. To byl jediný úkol, který jsme dával klukům. Tlačit po celý zápas za jakéhokoliv stavu co nejvíc. Povedlo se nám vstřelit branku, druhou, třetí a už to šlo samo, takže ten výsledek byl 11:0. Jsme za něj rádi. Padly dva hattricky. Tomáš Kraus dal hattrick jako obránce, Havránek dal za 45 minut hattrick, protože jsme věděli, že ho budeme střídat v půlce. Za to jsme rádi. Pro sebevědomí je to super. Máme novou posilu. Je to Lukáš Berky, který přišel z třetí ligy, má něco odehráno i v divizi, je to útočník a ukázal se ve skvělém světle, kdy za poločas dal dva góly. Jeden nádherný gól ze standardky a už v týdnu ukazoval, že je to výborný hráč. Řekl bych nadstandardní na celou tuhle soutěž. Ještě jsem nezažil, aby něprotrhl síť a Lukášovi se to na tréninku stalo při druhé střele. Takže jsme rád, že se chytil, bude to velká posila a bude bavit fanoušky. Čafky nám bylo líto, ani jsme po zápase nedělali vítězný pokřik protože nám to vůči nim nepřišlo fér. Hráli se spoustou dorostenců ročníku 2007. Je to strašně pokorný tým a i za těch stavů chtěli hrát fotbal, což občas v té soutěži není. Nenakopávali, trenér byl pokorný a trenér soupeře říkal, že to má těžké. Bylo mi sympatické jak jsou pokorní a vzhledem k tomu, že je to tradiční pražský klub, tak by bylo fajn, kdyby soutěž udrželi. Příští týden nás čekají Královice, rádi bychom potvrdili tyto 3 body a ať to není jak na houpačce, že jednou vyhrajeme a jednou prohrajeme.


Sestavy


SK Praga Vysočany
F. Janda [-] - J. Bernard [-] (78. P. Korger [-] ) , E. Veselý [-] , N. Bychkov [-] (70. D. Fenton [-] ) , T. Kraus [-] , O. Havránek [-] (46. L. Berky [-] ) , T. Förster [-] , J. Štefan [-] , T. Birma [-] , N. Michalík [-] (70. J. Matýsek [-] ) , J. Přída [-] (46. T. Veselý [-] )

ČAFC Praha B
Š. Král [-] - J. Páv [-] , M. Lejsek [-] , L. Duong [-] , F. Kocourek [-] , J. Sadílek [-] (66. D. Staněk [-] ) , K. Procházka [-] , M. Šíma [-] , M. Trýb [-] , D. Svoboda [-] , D. Neuberg [-] (75. P. Dosadil [-] )

ŽK: 29. N. Michalík - 4. J. Páv .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: Chrudimský Jan - ŠEVČÍK Jiří, MARUŠINOVÁ Mária.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Praha

Expert: Petr Herian
Tip experta: výhra domácích

ČAFC "B" se bohužel moc nedaří, Praga je u mě favorit. 5:2.

Redakce Praha

Expert: Petr Herian
Tip experta: výhra domácích

ČAFC "B" se bohužel moc nedaří, Praga je u mě favorit. 5:2.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Xaverov Horní Počernice 7 36:10 21
2 FK Vinoř 1928 6 33:8 15
3 SK Union Vršovice 7 24:7 14
4 FC Tempo Praha B 7 29:17 13
5 TJ Sokol Královice 6 17:10 13

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 19
2 Petr Herian 9
3 Antonín Chlum 7
4 Vojtěch Kolman 6
5 Daniel Murdych 6

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 29 60,4% 0
2 Jiří Klik 26 66,7% 0
3 Venca Likeš 24 50,0% 0
4 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
5 Robert Sládek 16 51,6% 0

Zobrazit celou tabulku