Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.08.2024 10:30

3.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pragovka porazila Klánovice v dramatickém zápase


Branky


7

Fotbalové sobotní dopoledne na hřišti SK Praga Vysočany přineslo napínavý souboj třetího kola 1. A třídy skupiny A mezi domácí Pragovkou a Klánovicemi. Na stadionu se sešlo na sto fanoušků, kteří viděli zápas, který byl zajímavý do poslední minuty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pro Pragu to byl první domácí zápas v sezóně, protože první kolo museli odehrát na cizím hřišti kvůli revitalizaci svého vlastního. Trenér Pavel Kovacsik se musel vypořádat s komplikacemi se sestavou. Kvůli zraněním a absencím nastoupili domácí se dvěma klasickými obránci, ale po zranění Mikuláše Miči ve 36. minutě dohrávali jen s jedním klasickým obráncem v sestavě, kterým byl navíc mladý dorostenec. I přes tyto potíže se domácí tým rozhodl hrát aktivně a hned od úvodu tlačil na soupeře.

 Úvodní tlak domácích nepřinesl gól, ale několik šancí a rohových kopů. Až ve 40. minutě se Vysočanům podařilo prolomit obranu Klánovic. Tomáš Birma napřáhl z osmnácti metrů a nádhernou střelou poslal domácí do vedení 1:0.

 Druhý poločas začal pro Vysočany ideálně. Hned ve 48. minutě přidal druhý gól David Fenton, který střelou ze střední vzdálenosti zvýšil na 2:0. Zdálo se, že domácí mají zápas pod kontrolou, ale Klánovice se nevzdaly. V 60. minutě snížil Daniel Bezpalec a o šest minut později vyrovnal Karen Petrosjan na 2:2. Hosté najednou ožili a vypadalo to, že by mohli zápas otočit.

 Vysočany ale ukázaly svou zkušenost a odhodlání. V 81. minutě předvedl David Fenton krásný individuální průnik, zakončený střelou k tyči, a poslal domácí opět do vedení 3:2. Klánovice se snažily vyrovnat, ale domácí už si vítězství pohlídali. V 90. minutě po rohovém kopu pečetil na konečných 4:2 Jakub Přída střelou ze střední vzdálenosti.

 Po zápase trenér Pavel Kovacsik zhodnotil výkon svého týmu: "Byl to náročný zápas proti nováčkovi soutěže. Kvůli problémům se sestavou jsme museli improvizovat, ale kluci ukázali bojovnost a odhodlání. Po vyrovnání na 2:2 jsme byli schopní znovu zabrat a zápas zlomit v náš prospěch. Bohužel jsme přišli o dalšího obránce, což nás limituje pro další zápasy, ale budeme bojovat dál."

 SK Praga Vysočany si tak připsala cenné tři body a posunula se na vyšší příčky tabulky. FK Klánovice, ačkoliv předvedly bojovný výkon, zůstávají po třech kolech bez bodu. 



Ohlasy k zápasu


SK Praga Vysočany
Pavel Kovacsik - trenér: Zápas proti nováčkovi soutěže Klánovicím, který jsme hráli poprvé doma, jelikož první kolo jsme ještě hráli v azylu kvůli revitalizaci našeho hřiště. Bohužel jsme měli dost komplikací se sestavou a každý zápas, který máme za sebou z těch tří jsme neodehráli v nejlepší sestavě. Odpadávají nám hlavně obránci, kteří jsou buďto na dovolené nebo zranění. Bohužel jsme nemohli hrát s obranou se kterou bychom rádi hráli. Postavili jsme úplně novou obrannou trojici a ještě v prvním poločase jsme v ní museli kvůli zranění vyměnit Mikuláše Miču. Takže nám vypadl další obránce a celý zápas jsme odehráli s jedním klasickým obráncem, kterým byl ještě dorostenec, který přišel teprve letos do A týmu. Takže jsme v týmu měli samé útočníky, záložníky a jen jednoho obránce. Co se týče zápasu, tak jsme si chtěli dát pozor na úvod zápasu, kdy jsme se dohodli s týmem, že soupeře zasypeme dlouhými balóny a dostaneme je pod tlak a třeba se nám podaří vstřelit branka. Kromě vstřelené branky se nám vše podařilo a během deseti minut jsme měli několik šancí, rohů nebo dlouhých autů do vápna. Bohužel nám to branku nepřineslo. Klánovice velmi dobře bránily. Každopádně úsilí se nám vyplatilo a ve 40. minutě dal Tomáš Birma gól asi z 18 metrů. Krásně napřáhl a bylo to. Po poločase jsme hlavně nechtěli dostat branku. Naopak jsme chtěli branku přidat a vstupovali jsme do druhého poločasu jako by to bylo 0:0 i když už jsme vedli o jednu branku. Hned po poločase se nám povedlo vstřelit gól, který vstřelil David Fenton střelou ze střední vzdálenosti. Bohužel pak jsme měli trošku výpadek, kdy jsme nechali Klánovice hrát a spíš tvořit hru. Nefungoval nám blok a byly z toho dva slepené góly Klánovic a stav 2:2. Bylo znát na našem mužstvu, že jsou zkušenější, hladovější, psychicky odolnější, protože bylo na nich hned vidět, že se nic neděje a že zápas zlomí. A to se taky stalo. V 81. minutě měl David Fenton únik, udělal skvělou zasekávačku ala Cristiano Ronaldo za patou a levou nohou umístil míč k tyči a šli jsme do vedení 3:2. Výsledek jsme již udrželi a na konci zápasu jsme měli ještě rohový kop, kde Jakub Přída dal zase hezký gól ze střední vzdálenosti k tyči. Předvedená hra ještě není optimální, ale důležité byly tři body. Bohužel pro další kolo nám vypadl Míča, který má natažené vazy v kotníku a dostal sádru a berle a bude mimo několik týdnů. Zase nám vypadává obrana, tak uvidíme, jak to postavíme proti Újezdu příští týden.




Sestavy


SK Praga Vysočany
P. Kratochvíl [-] - M. Miča [-] (36. J. Přída [-] ) , J. Bernard [-] , E. Veselý [-] , J. Mako [-] (62. L. Ďurďa [-] ) , D. Fenton [-] , O. Havránek [-] (81. N. Bychkov [-] ) , T. Förster [-] , J. Štefan [-] (81. J. Matýsek [-] ) , T. Birma [-] , T. Veselý [-]

FK Klánovice
J. Kotrba [-] - Š. Procházka [-] , O. Nejedlý [-] (72. J. Chvojka [-] ) , D. Bezpalec [-] (72. M. Halász [-] ) , D. Bartoň [-] , L. Hladík [-] (81. D. Kutzendörfer [-] ) , K. Petrosjan [-] (72. S. Tumpach [-] ) , V. Šperl [-] , M. Richtr [-] , J. Kutzendörfer [-] , D. Barták [-]

ŽK: 29. E. Veselý , 80. T. Veselý , 84. J. Bernard - 6. D. Barták .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: TIKAL Jan - PLZÁK Jakub, HEJSLER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Redakce Praha

Expert: Pavel Brož
Tip experta: výhra domácích

Pragovka vyhraje Klánovice jsou nováček soutěže a musí ještě zapracovat na obraně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Dmytrii Tanchyk 4
4 Petr Herian 4
5 Daniel Murdych 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku