3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.08.2024 10:15

2.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ďáblice si po výborném výkonu připsaly první vítězství sezóny, Praga inkasovala lekci


Branky


7

Fotbalisté Ďáblic dokázali napravit zaváhání z prvního kola 1. A třídy skupiny A a na domácím hřišti si suverénně poradili s týmem Praga Vysočany. Utkání druhého kola přineslo jasné vítězství 3:0, které bylo výsledkem skvělého výkonu domácích v obou poločasech. Hosté z Vysočan, kteří do zápasu nastoupili oslabeni, se nedokázali dostatečně prosadit a nakonec odjížděli s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bleskový úvod a takticky zvládnutý zápas

Ďáblice se do soupeře zakously hned od začátku. Už v 6. minutě otevřel skóre Mihal Byrkovych, který využil chyby v rozehrávce hostující obrany a chladnokrevně zakončil. Tento brzký gól domácí uklidnil a dal jim potřebnou sebedůvěru. Hosté z Pragy se sice snažili vzpamatovat, ale jejich vysoký presink a tři stopeři nebyli dostatečně organizovaní, což vedlo k dalším chybám.

Druhá trefa přišla ve 35. minutě, kdy se po dalším rychlém přečíslení prosadil Viktor Veniger. Domácí opět využili nepozornosti hostující obrany a zvýšili své vedení na 2:0. Praga se ocitla pod velkým tlakem a do poločasu se jim nepodařilo najít odpověď.

 

Ďáblice s přehledem kontrolovaly hru

Druhý poločas přinesl ze strany hostů snahu o zvrat, ale Ďáblice jim nedávaly prostor. Takticky dobře zvládnutá defenziva a rychlé protiútoky byly pro hosty neřešitelným problémem. Domácí trenér Jiří Černý vyzdvihl po zápase nasazení svého týmu: „Byli jsme lepší o hodně ve všech směrech a soupeře jsme přehráli. Minulý týden nám to nevyšlo, ale dnes jsme hráli to, co jsme chtěli. Byl to skvělý výkon.“

Konečnou podobu výsledku dal Ondřej Kafka v 77. minutě, když po další chybě hostů vsítil třetí gól Ďáblic. Zápas se pak dohrával v režii domácích, kteří si své vedení s přehledem hlídali.

Pro Pragu Vysočany byla prohra tvrdou lekcí. Trenér Pavel Kovacsik po zápase uznal, že Ďáblice byly lepším týmem: „Ďáblice do zápasu vstoupily lépe nastavené hlavně v hlavách. Hned při první příležitosti jsme jim namazali a celý zápas se nesl ve stejném duchu.“ Vyjádřil také zklamání z červené karty pro Tomáše Krause, který v poslední minutě neudržel nervy a za hrubý faul zezadu na kotník soupeře byl vyloučen. 

Kraus, jenž byl podle Kovacsika nejlepším hráčem Pragy, bude týmu chybět v příštích zápasech, což může být pro hosty citelná ztráta. Kovacsik doufá, že tento zápas bude pro jeho tým ponaučením a „dobrou fackou na začátku soutěže“, která jim ukáže, že všichni hráči i ti co jsou zrovna na lavičce musí v každém zápase makat na sto procent, jinak úspěch nepřijde.

Pro Ďáblice znamená toto vítězství první tři body v nové sezóně a posun v tabulce. Praga Vysočany, která vstoupila do sezóny vítězstvím si bude určitě chtít spravit chuť v dalším kole na domácí půdě proti Klánovicím.



Ohlasy k zápasu


SK Ďáblice
Jiří Černý - trenér: Byli jsme lepší o hodně ve všech směrech a soupeře jsme přehráli. Hráli jsme doma. Minulý týden nám to proti Vinoři nevyšlo a nešlo nám hrát to, co jsme chtěli. Tentokrát nás uklidnil první gól a výkon byl super. Zvládli jsme to skvěle. Byli jsme lepší. Soupeř napadal hrozně vysoko. Hráli na 3 stopery, ale jejich krajní obránci dělali chyby a my jsme poté chodili do rychlého přečíslení a dali jsme góly po jejich chybách. V závěru dostal hostující hráč červenou kartu za hrubý faul ze zadu na kotník, takže to byla zasloužená červená karta.

SK Praga Vysočany
Pavel Kovacsik - trenér: Do zápasu jsme vstoupili se čtyřmi nevynucennými změnami oproti zápasu ve Štěrboholech. Chyběli nám 4 hráči ze základní sestavy a bohužel opory týmu. Tím nechci říkat, že kdyby ti hráči byli, tak že by zápas vypadal jinak, ale určitě by zápas z naší strany mohl být lepší. Každopádně musím říct, že Ďáblice do zápasu vstoupili lépe nastavení hlavně v hlavách, kdy na nás opravdu vlétli. Trošku jsme to nečekali. Naopak jsme čekali, že budou hrát v bloku. My jsme hned při první příležitosti jim namazali. V první minutě měli obrovskou šanci, kdy nás podržel brankář. Ve stejném duchu se nesl celý zápas, dělali jsme spoustu chyb. Jak individuálních, tak jsme propadali ve středu hřiště. Ďáblice byli silní v protiútocích, kdy nás buďto podržel brankář nebo se trefili vedle brány. První poločas jsme prohráli zaslouženě 2:0. Ve druhém poločase jsme se snažili to změnit. Troufnu si říct, že zápas pro nás vypadal lépe, ale nevytvořili jsme si moc příležitostí a soupeř hrál chytře zezadu a čekal na nás. My jsme nebyli kvalitní v předfinální a finální fázi a nakonec ještě domácí přidali jeden gól. Gratuluju Ďáblicím k výhře a pro nás je to ponaučení a dobrá facka na začátku soutěže, kdy vidíme, že to samo nepůjde. Když nebudou všichni hráči i ti co jsou na lavičce pracovat na sto procent, tak ty zápasy nemáme šanci vyhrávat a být kvalitní. Kaňkou v zápase byla červená karta Tomáše Krause, který celý zápas snesl nejpřísnější měřítko a byl nejlepší na hřišti, kdy ve vzduchu byl fantastický a neprohrával osobní souboje. Tím, že je dost mladý, je mu 22 let, tak neudržel nervy, měl blikanec a dostal červenou kartu. Výsledek nás mrzí, ale daleko víc nás trápí tato červená karta Tomáše, který je rozdílovým hráčem soutěže a bude nám chybět.



Sestavy


SK Ďáblice
D. Cingel [-] - J. Jiroušek [-] , V. Kolman [-] , M. Pazdera [-] (60. T. Smetana [-] ) , M. Saňa [-] , D. Šindelář [-] , O. Marek [-] (79. Š. Sýkora [-] ) , J. Ondrůšek [-] , M. Byrkovych [-] (70. O. Kafka [-] ) , V. Veniger [-] (46. P. Hejna [-] ) , A. Beránek [-] (60. J. Štaubr [-] )

SK Praga Vysočany
P. Kratochvíl [-] - J. Matýsek [-] (46. M. Kadlec [-] ) , J. Bernard [-] (87. M. Daněček [-] ) , E. Veselý [-] (59. M. Procházka [-] ) , N. Michalík [-] , T. Kraus [-] , O. Havránek [-] , T. Förster [-] (87. K. Vobecký [-] ) , T. Birma [-] , M. Miča [-] , L. Ďurďa [-] (70. M. Ostapiv [-] )

ŽK: 33. J. Ondrůšek , 76. P. Hejna , 88. J. Štaubr , 89. M. Saňa - 16. N. Michalík . ČK: 90. T. Kraus .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: SUCHAR Zdeněk - KUTIŠ Jaroslav, BEDNÁŘ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: remíza

Redakce Praha

Expert: Tomáš Kraus
Tip experta: výhra hostů

Očekávám náročné utkání a že Ďáblice nám nebudou chtít dát nic zadarmo, ale věřím, že zápas zvládneme a odvezeme si 3 body. 2:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Dmytrii Tanchyk 4
4 Petr Herian 4
5 Daniel Murdych 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku