Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:5
(1:1)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

07.09.2024 10:30

5.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Řeporyje si po slabém začátku došly v Nebušicích pro důležité vítězství 5:2


Branky


5

V sobotním dopoledním utkání čtvrtého kola 1. A třídy skupiny B se na hřišti v Nebušicích odehrál zápas mezi dvěma týmy, které se ocitly na chvostu tabulky. FC Nebušice a FK Řeporyje, oba do té doby se ziskem pouhého jednoho bodu, si šly za potřebným vítězstvím. Nakonec to byli hosté z Řeporyjí, kteří po velmi povedeném druhém poločase slavili výhru 5:2 a získali důležité tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nervozita a antifotbal

Prvních třicet minut zápasu bylo, dle slov trenéra Nebušic Martina Skočdopoleho, opravdovou „reklamou na antifotbal“. Ani jeden z týmů se nedokázal prosadit kombinačně, hra byla plná nepřesností a nervozity, což bylo vidět i na divácké atmosféře, kterou tvořila skromná skupinka 33 přihlížejících.

Hosté se však v 13. minutě chopili první šance, když se prosadil Jan Linhart a poslal Řeporyje do vedení 1:0. Tento okamžik však příliš nezměnil tempo zápasu, který nadále postrádal kvalitu.

V posledních deseti minutách prvního poločasu se ale obraz hry Nebušic začal měnit k lepšímu. Domácí tým přidal na agresivitě, začal více dostupovat soupeře a byl odměněn ve 35. minutě, kdy Moses Buari Ibukunoluwa využil chyby hostující obrany a srovnal na 1:1. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, který dával domácím naději do druhé půle.

 

 

 

 

Lekce z efektivity v podání Řeporyjí

Po přestávce však na hřiště vstoupil jiný tým Řeporyjí. Trenér Martin Vališ v kabině své svěřence uklidnil a udělal několik taktických změn, které se okamžitě projevily na výsledku. Řeporyje začaly hrát mnohem organizovaněji a v 61. minutě opět udeřil Jan Linhart, který dal svůj druhý gól v zápase a poslal hosty znovu do vedení.

O minutu později se k němu připojil Ivan Pánek, který zvýšil na 3:1 a definitivně dostal Řeporyje na koně. Od této chvíle si hosté zápas užívali a přidali další branku v 70. minutě, opět zásluhou Pánka.

 Domácí Nebušice se snažily najít odpověď, ale ve vedru a s omezenou sestavou už neměly sílu na zvrat. Naopak v 83. minutě dokončil svůj hattrick Jan Linhart a skóre se vyšplhalo až na 5:1.

Ačkoliv se zdálo, že je zápas rozhodnutý, domácí se nevzdali a v závěru se pokusili alespoň o kosmetickou úpravu výsledku. V 89. minutě se prosadil Matěj Svoboda, který uzavřel skóre na konečných 5:2 pro hostující Řeporyje.

„Prvních třicet minut to bylo opravdu šílené. Pak jsme se zlepšili, ale druhý poločas už byl z naší strany špatný. Chybělo nám devět hráčů základní sestavy, což se samozřejmě projevilo,“ zhodnotil zápas trenér Nebušic Martin Skočdopole. Kromě zranění hráče Jirky Jelínka, který si poranil koleno, se vyjádřil i ke kontroverznímu zákroku hostujícího hráče na Hollmotze, jenž byl podle něj potrestán pouze žlutou kartou, i když si zasloužil červenou.

Na druhé straně trenér Řeporyjí Martin Vališ ocenil výkon svého týmu především ve druhém poločase: „V první půli to byla nervozita a hodně jsme hráli vzduchem. Ale ve druhém poločase jsme se zklidnili, dostali jsme míč na zem a přidali důležité branky. Toto vítězství jsme opravdu potřebovali.“

Zatímco Nebušice zůstávají s jedním bodem na posledním místě tabulky, Řeporyje touto výhrou získaly potřebné sebevědomí do dalších zápasů.

  
 



Ohlasy k zápasu


FC Nebušice
Martin Skočdopole - trenér: Prvních 30 minut to byla reklama na antifotbal z obou stran. To bylo něco šíleného to pozorovat. Pak se hra trošku zlepšila, naše poslední desetiminutovka v první půli byla velmi slušná. Začali jsme soupeře dostupovat, byli jsme agresivnější. Poločas byl 1:1. V kabině jsme si řekli, že zkusíme to vydržet toto tempo a přidat ze začátku gól. Bohužel se tak nestalo a Řeporyje nám ukázali lekci z efektivity. Dali dohromady 5 gólů, my jsme se nezmohli de facto na nic v druhém poločase. Bylo to zapříčiněno i tím, že jsem měl obrovskou absenci hráčů ať už z důvodu nemocí, zranění nebo nepřítomnosti v Praze, tak mi vypadlo 9 hráčů. To se také projevilo, takže na střídačce jsem měl 2 brankáře a jednoho hráče na střídání. V tomhle vedru to byl opravdu oříšek pro hráče tohle zvládnout 90 minut. Snad na příští kolo se sejdeme v lepším počtu a pokusíme se něco uhrát i když nás čekají Raptors. Ti budou asi taky někde jinde, ale pokusíme se s tím něco udělat. Musím věřit, že jednou se to zlomí. Kluci chodí na tréninky, scházíme se ve velice slušném počtu, ale marodka je velká. Matoušovi Schierreichovi v týdnu v přáteláku přelomili kotník. Pořádně se to nesejde, abych tam mohl dát to nejsilnější. Od prvního kola se trápíme v koncovce. Je to složité. V tomto zápase se nám zranil Jirka Jelínek, kterému vypadlo koleno. V pondělí jde na rezonanci a uvidíme jestli bude na pár měsíců nebo na celou sezónu. Je to pro nás obrovská ztráta. Posily pořád zatím nic. Uvidíme, jestli se vůbec někdo podaří. Musíme pracovat s tím co mám, ale na trénink se nás schází dost. Tréninky jsou kvalitní a jednou se to snad zlomí. Každopádně Řeporyje hrály až na hranici surovosti. Jeden likvidační zákrok u střídaček na Hollmotze, kterému skoro urvali koleno. Rozhodčí to potrestal jen žlutou kartu. Nevím, za co chtějí rozhodčí už dávat červené karty. Bylo to dost hrozivé. To mohl být taky jeden z klíčových momentů, protože to bylo stále za stavu 1:1. Takže když by oni šli do deseti, nám by tam třeba něco spadlo, ale nechci se vymlouvat. Byly tam jiné faktory, máme velkou marodku a měl jsem použitelných jen 12 kluků.

FK Řeporyje
Martin Vališ - trenér: Úvodní poločas nebyl moc na koukání a na obou týmech byla vidět nervozita. Hodně se hrálo vzduchem bez mezihry. Když jsme dali míč na zem, tak jsme byli nebezpeční a z jedné takové akce se dostali do vedení, ale takových situaci bylo od nás pramálo. Domácím jsme dopomohli k vyrovnání vlastní chybou, když předchozí situace pro nás nebyly dostatečným varováním. Do konce poločasu byli domácí nebezpečnější a koledovali jsme si. V poločase jsme si k tomu něco řekli, uklidnili se. Druhý poločas začal opatrně z obou stran a po určitých změnách se nám podařilo překlopit skóre na naší stranu. Tím, jako by to z nás spadlo a hned jsme skóre navýšili. Od té doby jsme se fotbalem bavili a přidali další branky. Toto vítězství jsme hodně potřebovali jak z bodového hlediska, tak i kvůli sebevědomí. Druhý poločas byl velmi dobrý, ale ten první je pro nás varováním pro další práci. Děkuji celému týmu.

Sestavy


FC Nebušice
P. Krystyník [-] - F. Squibb [-] , I. Buari [-] , O. Stočes [-] , J. Pavlů [-] , L. Kulhavý [-] , J. Jelínek [-] (43. H. Makame [-] ) , V. Tretyakov [-] , O. Hollmotz [-] , M. Svoboda [-] , J. Červenka [-]

FK Řeporyje
F. Veselý [-] (46. M. Kouba [-] ) - J. Kaprhál [-] (57. J. Šebesta [-] ) , J. Bartůněk [-] , T. Karták [-] (85. P. Sýkora [-] ) , J. Linhart [-] , M. Petr [-] , R. Graf [-] , I. Pánek [-] , V. Heim [-] , D. Forejtek [-] (57. J. Svoboda [-] ) , P. Šulista [-] (80. V. Ibl [-] )

ŽK: 56. I. Buari , 74. P. Krystyník - 31. J. Kaprhál , 46. J. Bartůněk , 49. T. Karták , 65. J. Svoboda .
Počet diváků: 33. Rozhodčí: ROSOL Ota - LUKÁŠ Pavel, HEJSLER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Praha

Expert: Samuel Koller
Tip experta: výhra domácích

Nebušice doma urvou první body. 1:0.

Redakce Praha

Expert: Samuel Koller
Tip experta: výhra domácích

Nebušice doma urvou první body. 1:0.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 FK Zlíchov 1914 7 22:8 17
2 SC Olympia Radotín 6 15:10 15
3 SK Zbraslav 7 13:7 14
4 FC Přední Kopanina B 6 20:12 13
5 TJ Sokol Cholupice 7 20:11 11

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Leo Bužík 9
2 Daniel France 7
3 Tomáš Platil 5
4 Martin Ondruš 5
5 Jan Linhart 5

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 23 47,9% 1
2 Venca Likeš 19 39,6% 0
3 Jiří Klik 17 42,5% 0
4 Martin Charvát 13 54,2% 0
5 Jaromír Bělunek 10 41,7% 0

Zobrazit celou tabulku