6:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

6:0
(3:0)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

07.09.2024 17:00

5.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

VIDEO: Vinoř deklasovala Královice 6:0 a udržela si první místo


Branky


34. M. Kubr , 44. O. Rusnak (p.) , 46. J. Petržílka , 67. D. Kocourek , 76. D. Kocourek , 89. D. Kocourek
6

V sobotu od 17:00 se na hřišti ve Vinoři odehrál očekávaný šlágr 4. kola 1. A třídy skupiny A, ve kterém domácí tým suverénně porazil Sokol Královice 6:0. Zápas, který začal opatrně z obou stran, se proměnil v jasnou dominanci domácího celku, především zásluhou hattricku Daniela Kocourka.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas rozhodl zápas

Prvních třicet minut zápasu se neslo ve znamení nervozity. Oba týmy si byly vědomy důležitosti utkání, neboť bojovaly o čelo tabulky. „Bylo to od začátku velmi opatrné, ani my, ani hosté jsme nechtěli udělat chybu,“ uvedl trenér Vinoře Pavel Brož. Královice hrozily hlavně ze standardních situací, ale Vinoř měla trpělivost a čekala na svou příležitost.

V 34. minutě přišel klíčový moment. Oleh Rusnak našel přesnou kolmou přihrávkou mezi obranou Královic Michala Kubra, který byl v hraničním ofsajdovém postavení a nekompromisně zakončil a poslal domácí do vedení. Vzhledem k tomu, že čárový rozhodčí nic nesignalizoval, bylo to 1:0. Tento gól změnil dynamiku zápasu.

Ve 44. minutě přišla další rána pro Královice. Po rohu Vinoře došlo k faulu na Tanchyka a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Rusnak bezpečně proměnil. A aby toho nebylo málo, těsně před koncem poločasu zvýšil na 3:0 Jan Petržílka, když po dalším rohovém kopu opět našel cestu k míči a skóroval hlavou. Královice šly do šaten v těžké situaci.

Do druhého poločasu nastoupila Vinoř s jasným cílem – nepustit soupeře do hry. Trenér Brož poslal do hry čerstvé útočníky, což se ukázalo jako klíčové. Daniel Kocourek, který přišel v 63. minutě na hřiště, okamžitě začal dělat problémy královické obraně. V 67. minutě skóroval poprvé po přesné přihrávce Reka a o devět minut později přidal další branku po krásném centru od Skopového. V 89. minutě završil svůj hattrick, když se po přesném pasu od Ježka ocitl sám před brankářem a nezaváhal.

Královický trenér Radek Dosoudil po zápase neskrýval frustraci, zvlášť kvůli prvnímu gólu, který podle něj padl z jasného ofsajdu. „První gól byl z metrového ofsajdu a to mě opravdu naštvalo,“ komentoval Dosoudil. Přesto však uznal, že jeho tým si zápas prohrál sám, především kvůli individuálním chybám. „Vinoř vyhrála zaslouženě, byli lepší a my jsme nezvládli situace, které rozhodly zápas.“

Vinoř díky této výhře udržela neporazitelnost a první místo v tabulce, zatímco Královice utrpěly první porážku v sezóně. „Vůbec jsem nečekal, že bychom dali Královicím šest gólů. Klukům patří velká pochvala,“ uvedl spokojený trenér Brož. Výhra 6:0 tak určitě posílila ambice Vinoře na postup do vyšší soutěže.

Vinoř předvedla dominantní výkon, zatímco Královice budou muset rychle zapomenout na tuto porážku a soustředit se na nadcházející zápas proti Pragovce.

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Vinoř 1928
Pavel Brož - trenér: Bylo to od začátku velmi opatrné. Ani my, ani hosté jsme nechtěli udělat chybu. Bylo vidět, že se hraje o čelo tabulky. Vše ale změnil náš první gól. Zkušená obrana Královic musela otevřít obranu a toho jsme využili během dvou minut koncem prvního poločasu, kdy jsme dali dva góly a do šaten jsme šli za stavu 3:0. Klukům jsem o přestávce zdůraznil jen ať prvních patnáct minut druhého poločasu nedostanou branku a že pak ještě do unavené Královické obrany přidáme nějaké branky. A to se také stalo. Poslal jsem v 63. minutě komplet nový útok. Zkušeného Ježka s Kocourkem a k nim pak třetího útočníka Zemánka a to byla pro Královickou obranu velká zátěž a toho využil Kocourek. Je to pro mě úžasný pocit, když mám na lavičce takové fotbalisty. Je vidět, že jsme se celý týden připravovali velmi dobře. Vůbec jsem nečekal, že bychom dali Královicím 6 gólů. Klukům patří velká pochvala. Královicím musím také poděkovat, že to uhráli v gentlemanském módu, i když to muselo být pro ně frustrující.

TJ Sokol Královice
Radek Dosoudil - trenér: Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Před zápasem jsme měli problémy se sestavou. Vypadli 3 kluci, ale to se nechci vymlouvat. 35 minut to byl vyrovnaný zápas my i soupeř jsme měli nějaké šance. Ale štvou mě dvě věci. První gól dostaneme z metrového ofsajdu a za druhé, že si necháme během 5 minut dát dva góly kvůli individuálním chybám. Kdybychom to uhráli za stavu 1:0 do poločasu mohlo to být jiné, ale prohrávat se soupeřem jakým je Vinoř o poločase 3:0 je těžké. Je to nakoplo a nás to utlumilo a druhý poločas už byl jen jeden tým na hřišti a my jsme vyfasovali takovýhle világoš. Takže trošičku ostuda z naší strany, ale aspoň nám to nastavilo zrcadlo a my teď musíme bezpodmínečně vyhrát nejbližší zápasy, abychom to odčinili. Vinoř vyhrála zaslouženě, gratuluji jim ke třem bodům. Každopádně první gól byl opravdu z jasného ofsajdu, já jsem to viděl a nezávisle mi to řekli další 4 lidé a už mám něco za sebou a vadí mi situace, které jsou jasné. Neřeknu, kdyby šlo o hraniční situaci, jsme lidi a chyby dělá každý, ale vadí mi když je to očividný ofsajd a frajer je metr za náma ve 35. minutě, tak ten pomezní to prostě musí zvednout a to mi nikdo nevymluví. Já si nebudu hrát na nějakého uplakánka. Domácí vyhráli zaslouženě, penalta byla jasná, my jsme předtím mohli několikrát odkopnout balon, ale neodkopli jsme ho a vlastně k tomu penaltovému zákroku vůbec nemuselo dojít, takže to je naše chyba. My jsme si ten zápas prohráli sami, ale říkám, vadí mi to, že některé jasné situace za nerozhodného stavu musí rozhodčí posoudit tak, jak mají být posouzeny. Pak jsou v tom emoce a je to špatně. To mě vytočilo, ale jak říkám, zápas jsme si prohráli sami a domácí to nakoplo a ten první gól hodně napověděl. Ale ještě jednou říkám, zápas jsme si jednoznačně prohráli sami, protože jsme si nechali dát ještě dva góly do poločasu a o poločase bylo hotovo. Nyní nás čeká Pragovka. To taky nebude jednoduché a vidím, že v A třídě nejsou špatné týmy. Není to úplně easy peasy, že budeme každý zápas vyhrávat. Je tam 5 až 6 kvalitních mančaftů, Xaverov tam je, Pragovka bude těžká. My to musíme brát zápas od zápasu a jedna facka jaro nedělá a uvidíme co teď. Domácí zápas musíme bezpodmínečně zvládnout, abychom odčinili tuhle sobotní blamáž.

Sestavy


FK Vinoř 1928
J. Bodlák [-] - O. Rusnak [-] (69. J. Zemánek [-] ) , P. Zamazal [-] , R. Skopový [-] , D. Kaiser [-] (74. V. Oswald [-] ) , V. Horskii [-] , D. Tanchyk [-] (63. L. Ježek [-] ) , M. Kubr [-] (63. D. Kocourek [-] ) , E. Chaloupka [-] , J. Petržílka [-] , D. Rek [-]

TJ Sokol Královice
T. Hubínek [-] - K. Knop [-] , J. Nevařil [-] (63. J. Vaňha [-] ) , Š. Šemro [-] , K. Kučera [-] , V. Semančík [-] , A. Dařina [-] , R. Dosoudil [-] , R. Misbakhetdinov [-] , P. Vacík [-] , A. Seidl [-]

ŽK: 32. J. Bodlák , 38. J. Petržílka , 81. E. Chaloupka - 32. A. Dařina .
Počet diváků: 115. Rozhodčí: KALCOVSKÝ Jiří - VONDRÁČEK Adam, VLASTNÍK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Praha

Expert: Petr Herian
Tip experta: remíza

Na tento zápas jsem opravdu zvědavý, zápas bude určitě vyostřený a mohlo by to skončit remízou. 3:3.

Redakce Praha

Expert: Petr Herian
Tip experta: remíza

Na tento zápas jsem opravdu zvědavý, zápas bude určitě vyostřený a mohlo by to skončit remízou. 3:3.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Xaverov Horní Počernice 7 36:10 21
2 FK Vinoř 1928 6 33:8 15
3 SK Union Vršovice 7 24:7 14
4 FC Tempo Praha B 7 29:17 13
5 TJ Sokol Královice 6 17:10 13

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 19
2 Petr Herian 9
3 Antonín Chlum 7
4 Daniel Murdych 6
5 Vojtěch Kolman 6

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 29 60,4% 0
2 Jiří Klik 26 66,7% 0
3 Venca Likeš 24 50,0% 0
4 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
5 Robert Sládek 16 51,6% 0

Zobrazit celou tabulku