M. Lojda 90.
1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.08.2024 10:30

3.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Háje Jižní Město v dramatické koncovce získaly tři body nad Spojemi B


Branky


90. M. Lojda
7

Sobotní dopoledne na Jižním Městě přineslo fotbalové drama až do poslední minuty. FC Háje Jižní Město přivítaly ve třetím kole 1. A třídy skupiny A béčko Spojů a po vyrovnaném a napínavém utkání si připsaly důležité tři body. Domácí tým se dlouho trápil a zdálo se, že utkání skončí bezbrankovou remízou, ale v poslední chvíli se stal hrdinou Martin Lojda, který rozhodl o vítězství Hájů 1:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tropické počasí a boj o každý metr hřiště

Utkání se hrálo za velmi teplého počasí, které ztěžovalo oběma týmům hru a vyžadovalo maximální nasazení i fyzickou kondici. Navzdory horku oba týmy nastoupily do zápasu s odhodláním hrát útočně a snažit se vytvořit si šance na vstřelení branky.

Hra byla od prvních minut rychlá a obě mužstva předváděla pohledný fotbal. Obě obrany však pracovaly bezchybně, a tak brankáři zůstávali dlouho prakticky bez práce. Zápas se tak změnil ve vyrovnaný boj, ve kterém dominovaly defenzivní dovednosti a důslednost v obraně.

Ačkoli se na hřišti bojovalo tvrdě a s nasazením, zdálo se, že utkání míří k bezbrankové remíze. Brankáři na obou stranách neměli mnoho práce, jelikož střelci se přes pevné obranné linie nedokázali prosadit. Fanoušci už začínali pomalu smiřovat s tím, že si oba týmy body rozdělí.

Pak ale přišla 90. minuta a s ní klíčový okamžik utkání. Háje se dostaly před hostující branku a svůj útok zakončily střelou, která však mířila přímo na brankáře. Ten míč vyrazil, ale bohužel pro Spoje jen přímo před sebe. Ve zmatku, který následoval před brankou, se nejlépe zorientoval Martin Lojda. Jeho dorážka mířila přímo do branky, ale jeden z obránců Spojů se ještě pokusil míč odkopnout. Ve snaze odvrátit hrozbu však míč nešťastně zasáhl a poslal ho do vlastní sítě. I přesto, že se jednalo o vlastní gól, rozhodčí nakonec připsali branku Martinu Lojdovi. Radost domácích fanoušků, kterých se na stadionu sešlo padesát, neznala mezí, zatímco hráči Spojů odcházeli zklamaní.

Pro Spoje B znamená tato prohra další ztracené body. Navzdory odloženému zápasu z minulého kola kvůli dešti se jim zatím nepodařilo získat ani bod. Pro FC Háje Jižní Město je toto vítězství naopak cenným ziskem po prohře s Královicemi a posunem směrem k horní části tabulky.

 

**Háje Jižní Město vybojovaly těsné vítězství nad Spoji B**

 

Sobotní dopoledne na Jižním Městě přineslo napínavou fotbalovou bitvu, kde FC Háje Jižní Město hostily béčko Spojů ve třetím kole 1. A třídy skupiny A. Zápas, který se dlouho zdál směřovat k bezbrankové remíze, nakonec rozhodla šťastná trefa v poslední minutě. Háje zvítězily 1:0 a připsaly si důležité tři body do tabulky.

 

**Vyrovnaný boj pod žhavým sluncem**

 

Za tropického počasí, které oba týmy potrápilo, se hrál fotbal s vysokým nasazením. Diváci na stadionu mohli sledovat zápas, ve kterém ani jeden tým nechtěl dát soupeři ani centimetr prostoru zdarma. Háje i Spoje B hrály odhodlaně a s chutí útočit, ale pevné obrany na obou stranách dlouho dominovaly. Brankáři tak mnoho práce neměli a na hřišti panovala vyrovnaná hra plná taktických soubojů.

 

**Rozhodující moment v samotném závěru**

 

Když už to vypadalo, že se týmy rozejdou smírně, přišla 90. minuta a s ní klíčový okamžik utkání. Háje se dostaly do rychlého protiútoku, zakončeného střelou, která však mířila přímo na brankáře. Ten míč vyrazil, ale bohužel pro Spoje jen přímo před sebe. Ve zmatku, který následoval před brankou, se nejlépe zorientoval Martin Lojda. Jeho dorážka mířila přímo do branky, ale jeden z obránců Spojů se ještě pokusil míč odkopnout. Ve snaze odvrátit hrozbu však míč nešťastně zasáhl a poslal ho do vlastní sítě. I přesto, že se jednalo o vlastní gól, rozhodčí nakonec připsali branku Martinu Lojdovi.

 

**Reakce po utkání: Šťastný konec pro Háje**

 

Vedoucí mužstva Hájů, Petr Lojda, po zápase zhodnotil výkon svého týmu a vyzdvihl důležitost posledního okamžiku. „Utkání se hrálo za tropického počasí, přesto ve velkém tempu. Oba týmy hrály útočně, ale obrany pracovaly skoro bezchybně, takže brankáři si moc nezachytali. Zápas se blížil k bezbrankové remíze, když jsme trochu šťastným gólem v 90. minutě rozhodli, že body zůstanou doma. Děkujeme fanouškům za podporu.“

 

**Spoje B: Smůla a zklamání**

 

Na druhé straně Spoje B odcházely zklamané, že se jim nepodařilo udržet cenný bod. Přestože hrály disciplinovaně a dlouho držely Háje na uzdě, jediná nešťastná situace v poslední minutě je stála výsledek. Tým teď čeká náročná cesta zpět na tréninkové hřiště, aby se připravili na další utkání a pokusili se získat své první body sezóny.

 

**Háje pokračují s optimizmem**

 

Pro Háje Jižní Město je toto těsné vítězství povzbuzením po prohře s Královicemi a nadějí na lepší umístění v tabulce. I když tentokrát rozhodla šťastná náhoda, tým ví, že je důležité bojovat až do konce a využít každé příležitosti. Fanoušci, kteří je přišli podpořit i v tropickém počasí, odcházeli spokojeni a plní očekávání na další zápasy svého týmu.



Ohlasy k zápasu


FC Háje Jižní Město
Petr Lojda - vedoucí mužstva: Utkání se hrálo za tropického počasí, přesto ve velkém tempu. Oba týmy hrály útočně, ale obrany pracovaly skoro bezchybně, takže brankáři si moc nezachytali. Zápas se blížil k bezbrankové remíze, když jsme trochu šťastným gólem v 90. minutě rozhodli, že body zůstanou doma. Děkujeme fanouškům za podporu.




Sestavy


FC Háje Jižní Město
M. Lačík [-] - J. Hendrych [-] (82. D. Nguyen [-] ) , V. Uhlíř [-] , J. Hančl [-] , J. Novák [-] , J. Hadraba [-] , D. Vrzal [-] , L. Jirák [-] , M. Lojda [-] , D. Lacko [-] , D. Vostrovský [-]

TJ Spoje Praha B
I. Sukhno [-] - O. Sakhulov [-] (59. D. Zhul [-] ) , L. Moravec [-] , T. Jirák [-] , E. Danylaš [-] , J. Kozel [-] (81. F. Leggeri [-] ) , M. Janoševič [-] , A. Argent [-] (59. I. Yanakov [-] ) , S. Lemák [-] , S. Prykhodko [-] , O. Koščo [-]

ŽK: 22. J. Hendrych , 57. V. Uhlíř , 73. D. Lacko - 75. J. Kozel , 90. S. Lemák .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: MAŘÍK Karel - LUKÁŠ Pavel, ŠEVČÍK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Redakce Praha

Expert: Pavel Brož
Tip experta: výhra domácích

Háje jsou na domácí půdě velmi silné a získají tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Petr Herian 4
4 Daniel Murdych 4
5 Dmytrii Tanchyk 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku